content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

25 Haz

Doğu Perinçek, Veli Küçük ve Eski Güvenlik Politikalarına Dönüş

AK Partililer yeminli AK Parti ve Erdoğan düşmanları Doğu Perinçek’in övgülerine uğruyorlarsa, Veli Küçük ile aynı protokolda boy gösteriyorlarsa ciddi bir sorun var…  Kürt sorununda 90 yılların güvenlik

konseptine dönüş var… Bunlar ciddi olarak, AK Parti iktidarı için bir SOS durumunu ortaya koyuyor…  Kaybedeceğiz, bizden hatırlatması… 

Son iki yıldır yazıyor ve konuşuyoruz. AK Parti iktidarının özelikle Gezi ve 17-25 Aralık operasyonundan sonra şirazesi kaydı diye… Küreselci, 21.yüzyıl politikalarından, demokrasi ve özgürlük açılımlarından yani fabrika ayarlarından eski Türkiye’nin, eski devletin ayarlarına döndü diye..
Ergenekon ve Balyoz dava sanıklarının beraat ettirilmesiyle beraber eski devletin kodlarını benimsedi diye..
Sonunda, 7 Haziran seçimleri öncesinde tuttuğu yolun yol olmadığını milletin, sandıkta AK Parti’yi cezalandırdığını, 1 Kasım seçimlerinde milletin seçeneksizlikten dolayı ve Davutoğlu’nun yeni bir seçim staretejisinin AK Parti’yi tekrar iktidara getirdiğini yazıyoruz.

****
AK Parti iktidarı ile ilgili çok şey yazılabilir. Ancak bizim yazılarımız AK Parti’yi dışarıdan eleştiren yazılar değildir. Bizzat AK Parti’yi bilen, tanıyan güvenmiş, destek vermiş içeriden yazılardır.
Kim olursanız olun, AK Parti’yle ilgili yapılmış her eleştiri, yaşanılanların sorumlusunun dış  ve iç güçler olduğuna iman etmişler tarafından düşmanca karşılanıyor.
AK Parti iktidarının ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tam da isteği bu.

Toplumu gererek çemberin içerisinde kendisine destek vermiş olanların sadakatını güçlendiriyor.
Ancak yaşanılan her şey, gerginlik politikaları, kuruluş felsefesinden geri dönüş ülkeye kaybettiriyor.
Burada muhalefet üzerinden ve tabiki dış güçler (milli olmayan) üzerinden bir yüklenişin anlamı yoktur.
Çünkü aynı muhalefet ve dış güçler; 2002, 2007, 2011 genel ve 2004, 2009, 2014 yerel seçimlerinde de vardı.
Aynı muhalefet ve dış güçler; 2010 refarandumunda ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de vardı. Ve aynı muhalefet 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 seçimlerinde vardı. 10 seçimi de kazanan AK Parti.

Erdoğan ve AK Parti iktidarının, kalkıp muhalefet ve dış güçler üzerinden bir başarısızlık algısı yapması anlamsızdır, toplumsal olarak karşılığı var gibi gözüksede, dünyada bir karşılığı yoktur.

Perinçek, yolunuz yol olmadığını tersten anlatıyor

En son Doğu Perinçek’in açıklaması AK Partililere kapak olmalı.
Devleşince, eski devletin zihniyetini benimseyince, argümanlarına sarılanca, toplumu gayri milli, milli ilan ederek iki kutba ayırınca Perinçek de şöyle bir açıklama yapıyordu. “Biz değil, Tayyip Erdoğanlar bizim yanımıza geldi.” 
Perinçek’in en son açıklaması ise tuzu biberi oldu: “Tayyip Erdoğan, Atatürk Devrimi’ne teslim oldu.”
Bu açıklama son iki üç yıldırki eleştirilerimizin haklılığını ortaya koyuyor ve AK Parti iktidarının-Erdoğan’ın izlediği yolun çıkmaz bir yol olduğunu çok iyi anlatıyor.
Ne diyor Perinçek; “Tayyip Erdoğanların son iki yılına bakarsak, Atatürk’e teslim olma sürecine girmişlerdir. 24 Temmuz 2015 tarihinden bu yana uygulanan siyaset, BOP Eşbaşkanlığı’nın siyaseti değildir. Orada da Atatürk Devrimine teslim olmuşlardır. Tayyip Erdoğanlar, ‘Ermeni Açılımı’na kalkışmışlardı, yürütemediler. Orada da Türk Devriminin birikimine boyun eğmişlerdir. Geldiğimiz yeri 20 gün önce en güzel Başbakan Binali Yıldırım özetledi: Atatürk’ün 2023 hedefine yürüyoruz.” Ne diyelim AK Partililer hayırlı olsun.

Veli Küçük’ün protokolda yer almasının anlamı!

Yine birkaç gün önce Ali Bayramoğlu köşesinde şunları yazıyordu: “Veli Küçük, bir kaç gün önce Jandarma’nın 177. Kuruluş Yıldönümünde Bilecik’te protokol sıralarında boy gösteriyordu. Yanında, Vali, Söğüt İlçe Kaymakamı, Bilecik, Söğüt ve Osmaneli Belediye Başkanları, Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı bir Tuğgeneral ve Bilecik Başsavcısı bulunuyordu. 1990’lardan bu yana devlete dair skandalların, derin devlet iddialarının merkezinde yer almış bir ismin, Balyoz davasının iflasından güç alarak, asker, mülki amir, belediye başkanları ve başsavcıyla protokol tribününde boy göstermesi ilginç değil mi? Kokuşmuş bir sistem ve geçmişin, bazı adli kumpasların arkasına saklanması, bu kumpasların kimi karanlık adamlar için aklanma vesilesi olması hazindir.”

****
AK Partililere şunu hatırlatmak gerekiyor.
Bugün dış ve iç politikada izlediğiniz yol sorun yaratıyor.
Ülkeyi geren politikalarınız ekonomik olarak içeride sorun yaratıyor.
Sıfır sorundan, çok sorunlu iç ve dış politika, AK Parti iktidarı için tehlike sinyallerini hızlandırıyor.
Kürt sorununda yeniden güvenlikçi politikalara dönüş, aynı zamanda askerin sorumsuzluğu üzerine yasalar çıkartılması eski devletin rol kapmasına neden oluyor.

Ekonomik olarak piyasalarda yaşanan karamsar tablo, dipten gelecek bir bunalımın habercisi olarak kenarda duruyor.

Son söz: AK Parti ve Erdoğan’ın yeminli düşmanları ile nedir bu koalisyon girişimleri?
Nedir bu Doğu Perinçek ve Veli Küçük severliğiniz…
Nedir bu onların Erdoğan seviciliği?
Nedir bu, AK Parti’nin onların takdirlerine şayan olmaları durumları?
Merak etmiyor musunuz, neler oluyor diye?

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank