content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

22 May

Siyasi İktidarın Suriye Çıkmazı

18 Mayıs 2016 tarihinde, Obama Erdoğan telefon görüşmesi oldu. 1 saat 40 dakika sürdüğü söylendi. Taraflarca görüşmenin içeriği hakkında yeterli bir açıklama gelmedi. “Suriye görüşüldü”  diye Amerikan tarafından bir açıklama geldi.

Bir gün sonra, Amerikan Dışişleri Sözcüsünden şöyle bir açıklama geldiği bildirildi. Yalanlanmayan bu ifade; PKK’ya Amerika’dan yeni emir, “Türkiye’deki eylemlerine son ver. Suriye’de, Fırat’ın Batısına geç”

Amerika ve Türkiye arasında, Suriye konusunda iki ihtilaflı konu var.

Birincisi, Suriye’de, IŞİD terör örgütüne karşı, hangi kuvvet karşı koyacak?  Amerika diyor ki; “PYD, YPG ve Suriyeli Araplardan oluşan Suriye Demokratik Güçleri karadan, Amerika da, havadan müdahale ederek” gerçekleştirir.

İkincisi ve daha önemlisi; Amerika diyor ki, “Türkiye Suriye’de etkili olmak istiyorsa, PKK ile masaya otursun”

Türkiye ise, PKK ile masaya oturmam, diyor.

Biraz daha açıklık getirmek gerekirse; Amerika diyor ki; Halep’te, El-Nusra, Abdülhamit Tugayları ve Ahrar-ı Şam örgütlerini desteklesen de, son sözü ben söyleyeceğim.

Abartarak ifade edersek, ver Diyarbakır’ı, al Halep’i gibi sahte bir duruş sergiliyor.

Bu fotoğrafın gösterdiği gibi, El-Nusra ve Abdülhamit Tugayları ile Suriye rejimine karşı yürütülen kirli savaşın, Türkiye’nin çıkarlarıyla bir ilgisi yoktur.

Elin oğlu bölgemizde Kürt Koridoru kurmaya çalışıyor. Biz ise, dinci örgütlerle Suriye rejimini yıkmaya çalışıyoruz.

Bu sorunun düğüm noktası elbette Suriye’nin ikinci büyük kenti Halep’tir. Suriye devleti, Halep’te Rusya ile birlikte direndikçe, dinci terör öğütlerine Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan tarafından destek geldikçe, ne Halep sorunu bir sonuca varacak, ne de Amerika’nın PKK, PYD ve Suriye Demokratik guruplarına verdiği destek bitecek!

Halep’e giden yolun üzerinde, Menbiç var. Membiç, sürekli el değiştiriyor. Bazen IŞID’ın eline geçiyor. Bazen Demokratik Suriye Gurubunun eline…

Durum bu olunca, Amerika Kürt Koridorunu gerçekleştirmek için, öncelikle, Türkiye’yi, PKK ile masaya oturmaya zorluyor.

Eğer Çözüm Sürecinde olduğu gibi, Türkiye PKK ile mücadeleyi bir tarafa bırakırsa, PKK, Suriye Demokratik Güçleri ile birlikte IŞİD’a kaşı çarpışacak. Amerika’nın hesabı budur.

Dikkat ederseniz, bu hesabın içinde, ülkesini savunan Suriye yok. Suriye’ye tam destek veren Rusya ve İran yok.

Suriye’nin topraklarına musallat olmuş Amerika, aynı zamanda Türkiye’nin topraklarına da musallat olmuştur.

Düşmanımız ortak olmasına rağmen, biz düşmanı bir tarafa bırakıp, Suriye devleti ile uğraşıyoruz. Üstelik bu durum bizi İran ve Rusya’ya da düşman konuma sokuyor.

Suriye rejimini yıkarak, Türkiye’nin eline ne geçecek gerçekten merak ediyorum.

Suriye devleti Suriye topraklarını korumak için Rusya’dan ve İran’dan destek alıyor.

Amerika’nın piyonları vasıtasıyla, Türkiye’yi bölmesine karşı biz kimden yardım alıyoruz? Görünüşe bakarsanız; Katar ve Suudilerden!

Suudilerden aldığımız yardımı nasıl kullanıyoruz? Suriye’de, dinci terörü destekliyerek.

Özetin özeti; Obama telefonda diyor ki; Halep ve Esad’ı indirme merakın devam ediyorsa, bunun bedeli olarak; PKK, PYD, YPG ile uzlaşmak zorundasın.

Türkiye’nin çıkmazı; Bizi bölmeye çalışan Amerika’yı kendimize müttefik, birlikte olmak zorunda olduğumuz, Suriye’yi kendimize düşman seçmemizdir.

Bülent Esinoğlu
bulentesinogu@gmail.com

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank