content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

20 Ağu

Devrimci İlçe Başkanı Tuğlu, Bu Bir İlan Kavgası Değil!

Silivri Belediyesi ile ilgili yazdığım köşe yazısı üzerine, CHP İlçe Başkanı Mümin Tuğlu bir basın açıklaması yapmış. Ve demiş ki; "2014 yerel seçimleri ardından Silivri Belediyesi Başkanlık Makamının yeni dönem düzenlenmesi çerçevesinde, aldığı reform nitelikle kararlarından biri de yerel basın konulu karadır" demiş.

E be Tuğlu Başkan reformun ya sen ne olduğunu bilmiyorsun yada biz...
Bir belediyenin yerel basınla ilgili bildirge yayınlanması reform oluyor öyle mi?
Kendi görevi ve sorumluluk alanı olmayan konularda, yasal sınırları belli olan bir belediyenin yerel basınla ilgili bildirgesi reform öyle mi?
****
Silivri Belediyesi harcamalarıyla ilgili bir genelge yayınlasaydı, tasarruf konularıyla, personel istihdamıyla, giderleriyle ilgili bir genelge yayınlasaydı ve bunları hayata geçirmeye çalışsaydı inan bunun adı hani diyorum belki reform olurdu. Ki, CHP sonuçta devrimci(!) bir parti ve Silivri Belediyesi'de devrimci bir partinin iktidarı var. Yaptığı reform olmazdı, ne de olsa devrimci kimliğine aykırı olurdu. Ne de olsa reformcu ve reformist bir kimlik devrimci bir partinin kimliğine aykırı(!)
****
Yine Silivri CHP'nin devrimci ilçe Başkanı Mümin Tuğlu şöyle buyurmuş: "CHP ilkeleri içinde varolan en önemli kriterler, sivil toplum kuruluşlarının, emekçilerin haklarını savunmaktadır. İYGAD kendi gazetelerinde (ki, öğretmen kimliğine yakışmıyor be Tuğlu. Bizim derneğin kendi gazeteleri yok. Üyelerimizin gazeteleri yada çalıştıkları gazeteler var.) yayımladığı kınama mesajında, İYGAD olarak yasal haklarını kullanacaklarını ve meslek örgütü olarak ne yapılması gerekiyorsa ellerindeki tüm olanakları kullanacakları tehdidinde bulunmuştur" demiş ardından eklemiş: "Kişi ve kurumların yasal haklarını aramalarından daha doğal bir talep olamaz"
Devrimci partinin İlçe Başkanı Tuğlu, İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği olarak yasal haklarımızı kullanacağımızı ve meslek örgütü olarak ne yapılması gerekiyorsa elimizden ne geliyorsa yapacağımızı belirtmemizi tehdit olarak algılamış. Açıklamamızı tehdit olarak algılırken de, hak aramanın doğal bir hak olduğunu da ifade etmekten geri durmamış. Tehdit mi, hak aramak mı, karar ve be başkan...
****
Sonra Tuğlu başkan, köşe yazımdan alıntı yaparak devam etmiş: "... Ancak yasal hak arama yerine; “Ama şunu bil ki, dünden itibaren yerel medyada, İstanbul’da hiç hayata geçmemiş bir uygulamayı hayata geçireceğiz. 56 ay 1680 gün boyunca…”,  “Ama şunu göreceksin ki, sana genelge yayınlatanları görevden almadığın ve genelgeyi çekmediğin sürece…”, "Göreceksin el mi yaman bey mi yaman…” türündeki ifadeler; Basın yayın ilkelerine uymayı kabul eden İYGAD yöneticilerine, köşe yazarlarına ve gazete sahiple-rine yakışmamıştır."
****
A benim Devrimci Partinin, Devrimci İlçe Başkanı Tuğlu, yasal haklarımızı aramaya başlamadık, daha... Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın önünde çok zaman var. Işıklar'ın oturduğu makam babasının makamı değil. Aynen senin de daha önce oturduğun ve bugün oturmadın makam gibi.
Neyi talep ettiğimizi anlamadığın gibi, alınan karara da reform diye nitelemişsin ya bir kez daha ifade edeyim. Devrimci kimliğin, reformcu özelliğin belki bunu algılar.
Bir belediye başkanı hangi gazeteye ilan verecekse versin. Kimle çalışacaksa çalışsın. Bizi zerrece ilgilendirmiyor. Kamuoyuna anlattığınız gibi bu bir ilan kavgası değil. Bu sorumluluğunuzla ilgili olmayan, görev ve yetkilerinizin içinde bulunmayan medya ile ilgili bildirge yayınlamayacağınızla ilgili.
Yok bilmem kaç abonesi olacak, bu abone listenizide belediye makamına verecek, internet siteleri bilmem kaç kez tıklanacak gibi zırvaları gazetelere göndermeniz, topu taca atmak ve yanlıştır.
Sizinde bulunduğunuz toplantıda söyledik, bir kez daha altını çizelim. İstediğiniz gazeteye ilan verin, istediğiniz gazeteye abone olun. Bu sizi ilgilendirir. Ödediğiniz her para sonuçta kamunun parası.
****
Öyle gözünde büyütme, yerel basına verdiğiniz yılda bilmem kaç liranın hesabı belli. Reform yapacaksanız önce ihalelerde de ki rakamları reform edin. Harcadığınız tüm gayri yasal harcamaları yasallaştırın. Bütçeye girmeyen kaynakları, bütçeye sokun. Her ay kamuoyuna geliri ve gideri açıklayın. Yapılan her ihalenin rakamlarını kamuoyu ile paylaşın. Harcamaları şeffaf hale getirin. Günlük kasalarınızı internet ortamında kamuoyuyla paylaşın.
****
Neyse devam edelim. Devrimci partinin devrimci ilçe başkanı Tuğlu demiş ki; "Ancak bugüne kadar uygulanan CHP politikaları bu tarz tehditlere de pabuç bırakmayacak kadar inançlı ve kararlıdır. Basılı ve internet gazeteciliği etik kurallarına ve sorumluluklarına uymayan, belediyeleri geçim kaynağı olarak görüp yalan yanlış şeyler üretip şantaj aracı olarak kullanarak kamunun vergileri ile oluşan belediye bütçesinden kendine pay çıkarmaya çalışanlara, gazetecilik vasfına sahip olmayan kişilere uygulanan bu kararı destekliyor, Silivri Belediye Başkanlığı’nın kararına uyulmasının, gerçek gazete emekçileri ile rant peşinde koşanları birbirinden ayıracağına olan inancımızla başkanımızın yanında olduğumuzu kamuoyuna saygı ile duyururuz."
****
İşte tam da bu Tuğlu Başkan, tam da bu. Aynı zamanda Gurup Başkanısın ya.
Son 64 ayda yerel ve ulusal medyaya yaptığınız harcamaları kalem kalem açıkla. Şirket ve kişi isimleri ile.
Kimler ne kadar para almış?
Kimlere; hangi iş karşılığında, ne kadar ödeme yapılmış?
Son üç yıl boyunca hangi yerel gazetelere, internet sitelerine ayda bilmem ne kadar ödemiş ve bu gazeleter hangi siyasilere ödediğiniz paralarla nasıl küfür etmişler, nasıl hakaret etmişler?
Bekliyorum unutma... İleri yaştan hatırlamayabilirsin ama ben sana sürekli hatırlatırım.
****
"Basılı ve internet gazeteciliği etik kurullarına ve sorumluluklarına uymayan, belediyeleri geçim kaynağı olarak görüp yalan yanlış şeyler üretip şantaj aracı olarak kullanarak, kamuonun vergileri ile oluşan belediye bütçesinden kendine pay çıkarmaya çalışanlara, gazetecilik vasfına sahip olmayan kişilere uygulanan bu kararı destekliyoruz" demişsin ya hodri meydan Tuğlu başkan. Kimlerin ilanını kesmişsiniz, kimler belediyeyi geçim kapısı yapmış görelim bakalım.
Ve belediye kimlere halen ayda bilmem kaç bin tl kaynak aktarıyormuş, kaynak sağlıyormuş, nufüsunu kullanıyor muş, görelim bakalım.
*****
Bırak hikaye anlatmayı, açık açık söyle; İYGAD Yönetim Kurulu'nda anlattığın ilkelere kim uymuyor muş, isim isim açıkla.
Ve Belediye Başkanı Özcan Işıklar, genelgeyi yayınladığı tarihten itibaren hangi gazetelere ilan vermiş, hangi internet sitelerine ilan vermiş açıkla bakalım. Yayınladığınız reformun(!) ilkelerine uyuyor mu, bakalım...
Belediyeyi kimler geçim kapısı yapmış görelim.
Ve Işıklar 64 aydır kamunun kaynaklarını kime nasıl vermiş görelim bakalım...

Son söz: Devrimci Partinin Devrimci İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, büyük söz söylemek değildir esas olan, söylediğini yapabilmektir. Yaptığın basın açıklamasının arkasında durmaya davet ediyorum seni. Belediye, yazılı ve internet medyasından kimlere ilan veriyor, kimlere kaynak sağlıyor ve kimlere nüfusunu kullanarak kaynak aktarıyor ve reformun hangi ilkesine uyarak bunu yapıyor? Hadi birazcık araştır olur mu? Biracık da medeni cesaret...
Tehdit neden yapılır biliyor musun Tuğlu Başkan... Birşeyler almak için...
Biz sizden birşey ne ilan nede abonelik istemiyoruz. Uymadığınız ve hiçbir zaman uyamayacağınız ve de görev-sorumluğunuzda olmayan bir konuda ki genelgenizi geri çekmenizi.

Not: Galiba bazı şeyleri anlamak için, reformcu bir kimliğe ihtiyaç var...

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank