content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

15 Mar

Cumhuriyet´te Neler Oluyor

Bazı şeyler vardır gözlerden ıraktır. Bazı şeyler vardır gönle yakındır.

Bazı şeyler vardır herkes duyar bilir, bazı şeyler vardır ne yapsanız anlatamazsınız.

Genel bir kaide midir bilmem ama gözden ıradıkça niye gönülden de ırak olunur? Sevmek, anlamak, bilmek için yakınında mı olması lazım?

Konuyu uzatıp dağıtmamak için sadede gelelim.

Cumhuriyet´te neler oluyor?

Aslına bakılırsa olan oluyor da kimse olup bitenin farkında olmuyor.

Dedik ya bir kere gözden ırak olmasın bir şey.

Terme merkezde bulunan ve merkezde kabul edilmeyen bir okuldur Cumhuriyet Ortaokulu. Her ne kadar “önemli gün ve haftalar” taifesi içinde kendisinden de bahsedilip unutulmamış gibi yapılsa da bilen biliyor .

Her ilin, her ilçenin “imtiyazlı” müesseseleri vardır. Bu imtiyaz kanun hükmünce değilse de “vatandaş” böyle bilir, böyle görür. Eh madem vatandaşımız uygun gördü biz de kabulleniriz vesselam.

Cumhuriyet Ortaokulu kendi imkanlarıyla da ayakta kalmayı başaran eğitim yuvalarımızdan biri. Veli açısından maddi tabanı zayıf. Öğrencilerin geldikleri yer ve mesafe belli. Bu öğrencileri eğitip vatana faydalı şahıslar yetiştirmek için uğraşan bir eğitim camiası mevcut.

Okulda bütün öğretmenler ellerinden geleni yapmıyor bence. Çünkü ellerinden geleden fazlasını yapıyor. İdare hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin rahat etmesi için bir nevi seferber olmuş. Meslek hayatının yarısın idareci olarak geçirmiş biri olarak diyebilirim ki iki idareci ile bu okulun “mecburi/resmi” işleri kolay yürüyecek cinsten değil. Buna rağmen yürüyor.

Okulun bazı yeniliklerini daha önce yazmıştım. Şimdi de size başka bir yeniliğinden bahsetmek istiyorum. Maliyetini büyük çoğunluğunu Müdür Yardımcımız sayın Ahmet Köneçoğlu tarafından temin edilen geri kalan kısmını da Okul

Müdürü sayın ali Özmen tarafından tedarik edilen “dijital Pano” hizmete girdiği günden beri bazı şeylerin kolaylaştığı görülmüştür.

Bir keresinde gelen veli, teneffüse ne kadar kaldığını, teneffüs ise derse kaç dakika kaldığını, hangi öğretmenin nerede nöbet tuttuğunu, hangi öğrencinin doğum günü olduğunu bu panodan görebilirsiniz.

Ayrıca; belirli günler ve haftalara, haftanın sorusunu bilenler, yemek menüsü, hava durumu ve okulda yapılan faaliyetler panoda anında görülebiliyor.

Okul için önemli haberle yine panodan öğrenilebiliniyor. Her gelen veli pat diye idare odasına dalmıyor. Kimin nerede olduğunu öğrenme imkanı var. Gerekirse ders programları güncellenip herkesin bilinmesi sağlanıyor.

İyi de bunlar kendi kendine mi oluyor?

Değil tabii. Okulumuzun Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Sayın Ahmet Yeşiltaş her gün panoyu güncel hale getiriyor.
İhtimal olabilecek önemli bir haberi hemen “yayına” veriyor. Böylelikle öğrenciler, öğretmenler, veliler, çalışanlar ve hatta idareciler dahi anında bilgileniyorlar.

Tabi biz Cumhuriyet´te olup bitenlerden sizleri de haberdar edeceğiz. Şimdilik okulumuza kimseyi davet etmeyi düşünmüyoruz. Hele okulun yolu bir yapılsın bir bardak çayımızı içmeye gelirsiniz.

Daha yolumuzu bulamadık.

O da olur kısmetse…

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank