content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

07 Oca

Çöp Haberleri Akgün ve Hukuk…

"Beyoğlu'nda çöpten kağıt toplayarak geçimini sağlayan İsmail Güngördü'nün (71) dramı yürek burkuyor. Bir ayağı sakat yaşayan Güngördü,

soğuk havaya rağmen sokak sokak geçip çöpten plastik malzeme ve kağıt topluyor. 1999 yılında tüp patlaması sonucu evi yanan Güngördü tek başına yaşıyor." Haber dün gazetemizin 16. sayfasında "Bir umuttur yaşamak" sayfa manşeti ile çıktı.
71 yaşında İsmail Güngördü... Astım ve diyabet hastası... Tek başına yaşıyor... Ve İstanbul'un çöplerinden yaşamını sağlıyor...
****
Ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, dünkü meclis toplantısında çöp ihalesi ile ilgili, AK Parti Meclis Grubu'nun soru önergesi üzerine bilgi vermiş. Bilgi vermesine vermişte, sözde bize giydirmiş.
Demiş ki, "....... son altı aydan bu yana, seçimlerden bu yana o gazeteyi inceleyin sadece belediyelerin temizlik işleriyle ilgileniyorlar. Başka bir işle ilgilenmiyorlar. Bazı firma isimlerini telaffuz ediyorlar. O nedenle bizler de, diğer belediye başkan arkadaşlarımız da, dahil olmak üzere gayri ciddi bulduğumuz bu haberleri, hukuka müracaat edeceğiz."
****
Bir başkan her zaman yaptığı gibi gönlü nasıl isterse, nasıl bir algı yaratmak isterse öyle konuşuyor. Doğru olup olmadığının önemi yok.
71 yaşındaki İsmail Amca, bir ayağının sakatlığına rağmen dilenmiyor ve çöpten geçimini sağlıyor. Çöpleri karıştırarak, para edecek malzemeleri toplayarak satıyor ve evini geçindiriyor.
****
Akgün, mecliste yaptığı konuşmaya, geçimimizi çöpten sağladığımız anlamında kelam etmiş... Sanki ihaleyi alan firmalara karşı, alamayanların da haklarını savunuyormuşuz gibi...
Herkes kendi işini yapıyor... Ancak yine her zaman ki, gibi karıştırmış... Karıştırmasını 5. dönem belediye başkanlığı yapmasından dolayı, zamanın yanılmaz bilgeliğine sayıyorum.
****
Gazetemizde sadece çöp haberleri yapmıyoruz... Gazetemizde ihalelerle ilgili nerede pis bir koku varsa haber yapıyoruz. Nerede kamunun zarara uğratılması varsa, elimizde belgesi ve bilgisi de varsa yazıyoruz.
Ayrıca sözde çöple ilgili yaptığımız haberleri, hukuka taşımaya karar vermişler... Hangi belediye başkanları bunlar? Avcılar, Tuzla, Silivri ve Büyükçekmece... Ancak unutmuş kimi belediye başkanlarını... Bahçelievler, Bağcılar, Ankara Büyükşehir, Ankara Çankaya ve Esenyurt...
Yani bilcümle AK Parti'li ve CHP'li belediye başkanları olarak bir araya gelerek, gazetemizi dava edecekmiş(ler!)
Hadi canım sende...
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, sakına ola ki, bizi başkaları ile karıştırmayasınız....
Höd deyince, aba altından sopa gösterince susacak insanlardan mı  zannediyorsun bizi... Bizi açıklama göndererek, tekzip ederek, mahkemeye vererek susturacağını zannediyorsan kocaman yanılacağını şimdiden söyleyeyim.
Açıklama girmemizin nedeni de, haberimizin yanlış olduğundan değildi, yanıt hakkının demokratik olduğuna inandığımızdandı. Bundan sonra o hakkı da kullanmayacağımızı bilesin.
****
Bizzat telefonla ben konuştum sizinle... Altı aylık ihaleye iki firma katıldığını söylemiştiniz, gönderdiğiniz açıklamada da iki firma olduğunu iddia etmiştiniz, ardından mecliste yaptığın açıklamada ise, ihaleye bir firmanın katıldığını belirtiyorsunuz.
Bizde bunu yazmıştık, başkan...
Hani haberimiz yalandı.
Haberimizde ihaleyi 90 bin tl fazlasına verdiğini yazmıştık. Açıklamanda bunun da doğru olduğunu yazmışsın...
Hani haberimiz yalandı.
****
Gelelim Silivri ve Avcılar Belediyesi çöp ihaleleri ile ilgili haberlerimize...
Avcılar Belediyesi çöp ihalesi İstanbul'un en pahalı ihalelerinden biri...
30 aylığına 116 milyon tl veren firmaya vereceklerdi, ancak KİK'e yapılan itirazdan dolayı verilemedi.. Üzerinden de yaklaşık 4 ay geçti. Büyük ihtimalle de iptal edilecek.
Çünkü, ihale adrese teslim yapılmış bir ihale... Kıyı şeritlerini, kumsalları temizlemek Büyükşehir Belediyesi'nin görev ve yetki alanı içersinde olmasına rağmen, ihale şartnamesinde kumsal temizleme aracı konulması bile ihaleye fesat karıştarmanın dik alası.
Ve bilesin ki, Silivri Belediyesi'de çöp ihalesi şartnamesinde kumsal temizlik aracı şartı koymuş. Görev ve sorumluluk alanında olmamasına rağmen...
Her iki belediyenin ihalesi gibi, sizin çöp ihalesi de KİK'te...
Avcılar, Silivri ve Büyükçekmece belediyeleri, ihaleler onaylanmadığı için pazarlık usulü ihale ile yöntemiyle çöp ihalesini veriyorlar.
Ve ilginçtir, pazarlık usulü ihaleleri de sizin söylediğiniz gibi, gönlünüzden kazanmasını istediğiniz firmalar alıyor...  Aynı sizin belediyenizde olduğu gibi...
Tesadüfün de böylesi...
****
Bilmediğiniz ya da bilmez gibi davrandığınız bir gerçeği daha hatırlatayım.
Avcılar Belediyesi, çöp ihalesini aylık olarak 3 milyon 830 bin tl'ye verecekti, KİK'e itiraz yapılmasaydı. Biliyor musun, son iki aylık pazarlık usülü ihale ile aynı çöp işini yaklaşık 3 milyon 140 bin tl'ye verdiler.
Yaptığımız haberlerden ve KİK'e yapılan itirazlardan dolayı Avcılar Belediyesi'nin, Avcılar halkının dört ayda ne kadar karı var biliyor musun?
Yaklaşık 3 milyon tl.
****
Mecliste bozuk bir Türkçeyle yaptığın konuşmada; ".... diğer belediye başkan arkadaşlarımız da dahil olmak üzere, gayri ciddi bulduğumuz bu haberleri, hukuka müracaat edeceğiz" demişsin ya, müracat ederken hukuka, bunları da unutmayasınız...
****
Daha çok yazacağız, daha çok gündeme taşıyacağız

Sürekli konuşuyor ve altını çiziyorsunuz ya...
Yerel basını çok önemsiyorsunuz ya...
Haberlerinden kendinize dersler çıkartıyorsunuz ya...
Eksiklerinizi tartıyorsunuz ya...
Bizi birazcık tanıyorsanız, yaptığımız tüm haberlerin gerçek olduğunu bilin... Kamunun çıkarları adına, yapılan yanlışlıklar adına, adrese teslim ihaleler adına daha çok yazacağımızı da bilin...
Önemsemek adına, dersler çıkartmak adına, eksiklerinizi tartmak adına daha çok haber yapacağız...
****
Anlayacağınız Başkan Akgün, hangi belediye başkanı ihalelere fesat karıştırırsa, kamuyu zarara uğratırsa ensesinde olacağız.
Anlayacağınız Başkan Akgün, gurur duyacağınız bir yerel gazetecilik yapacağız.
Önemsediğin bir gazetecilik anlayışına daha çok önem vereceğiz.
****
Hani demişsin ya, son altı aydır başka bir işle ilgilenmiyorlar, çöpü karıştırıyorlar...
Bir yanlışınızı daha yazayım... Son dört aydır yazıyoruz. Ve bilesin sadece çöpü değil yapılan tüm adrese teslim, kamuyu zarara uğratan ihaleleri karıştırmaya devam edeceğiz.
Sadece yapacağınız ihaleleri değil, belgesi olduğu sürece tüm ihaleleri yazmaya devam edeceğiz. Hukuka müracaat etmenizi de canı gönülden istiyoruz.
Çünkü, bunu yapmanız bize geri adım attırmaz, aksine ne kadar doğru yolda olduğumuzu gösterir...

Gönlünüzden geçene ihale veremezsiniz!

"Bu Gintem firması çok temiz bir firma onu da söyleyeyim. Hiç problemi olmayan bir firma. Sahibinin ismini dahi bilmiyorum. Açık söyleyeyim gönlümden ihaleyi bu firmanın alması geçmiştir. Ama 4. sıraya düştü. Teklifi 4. sırada çıktı" diyorsun ya, ihale KİK'te onaylanırsa gönlünden geçen firmaya mı vereceksin ihaleyi?
Hemde, "Biz burada olduğumuz müddetçe böyle olacak. Halkımızın 5 kuruşu bile bizim için çok kıymetlidir" diyorsun ya, göreceğiz halkının 5 kuruşu mu yoksa gönlünüzçden geçen firma mı önemli?

Son söz: 71 yaşında çöp karıştıran, ekmeğini çöpten çıkaran amca var ya, onun gibiler adına yazmaya devam edeceğiz. Ve bilin ki, biz de ekmeğimizi gazetecilikten kazanacağız...
Çöpten haklı ve haksız kazananlar ise, tüm çıplaklığı ile ortada durdukça biz yazacağız.

 

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank