content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

09 Eki

Cennet – Cehennem

Dostum; Buradaki ifadeler latifeden ibaret değilse şayet; Cevapların hiç birisi doğru değil.

Sebep 1. Daha henüz kıyamet kopmadı. Mahşer olmadı. Mizan kurulmadı. Sevap – günah hesabı görülmedi. Şu an henüz ruhlar bütün ruhlar berzah aleminde küçük günahlarından arınıp temizlenmek üzere uyku halinde bekliyorlar. Onun için daha henüz cennet – cehennem kurulmadı. Bu konuda da Allah’ın hiç acelesi yok. O Allah, bir şeye ol dedi mi, olur. O bir kul değil ki, pla...nı, projesi, malzemesi, sermayesi vs. nin eksikliği olsun.
Onun için berzah aleminde iyi, günahsız ruhlar güzel rüyadan hiç uyanmak istemezcesine cenneti, kötü, günahkar ruhlar da bir önce gördükleri kabuslu rüyadan uyanıp hesaba çekilip cehenneme gidip arınıp temizlenemedikleri günahlarının cezasını çekip bir an önce cennete gitmek için uyanmak isterler.

Burada aynı zamanda insanların yaşam (ömür) süreleri birbirine eşitleniyor. Sur düdüğü çalınıp insanlar uykudan uyanıp, mahşerde hesaba çekilecekleri alana gittiklerinde aşağı yukarı herkes kendini bilir. İyi ruhlar sabırsızlıkla cennete gitmeyi beklerlerken, kötü, günahkar ruhlarda korkuyla birlikte bir an önce cehennemdeki cezadan kurtulmak isterler.
Allah’ın varlığını inkar etmeyen her kul, cezasını çektikten sonra cennete sevk edilecektir. İşte işler bu noktaya gelince cennet – cehennem kurulacaktır.

Cennet ilgi ve cazibesiyle, sevimli ve hoş ve güzel görüntüsüyle insanları içine çekip emerken, cehennem itici, korkutup, tiksindirici ve ürpertip yakıcı haliyle de ister istemez ruhları yaptığı işten memnun olmayıp ruhları ya dışarı atar ya da kusar.

Cehennemin günahından arındırıp kustuğu ruhlar, elbette ki cennete gitmeye hak kazandıkların sevinç çığlığı atabilirler. O aşamaya gelmiş bir ruhun o da hakkıdır.

08.10.2014
Cahit KARAÇ
Şair, Düşünür ve Yazar

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank