content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

19 Mar

Cendere’nin Gücü ve Kanara!

Sevgili Okurlarım!

Artık Cendere şöyle program, Cendere böyle program dememize gerek yok! Cendere Adana’da Türkiye’de kendisini ispat etmiş, objektif, adil, tarafsız duruşuyla gönüllerde taht kuran muhteşem bir program!

İnanın Adana’nın tüm mahallelerinden yerel sorunlar ve problemlerle ilgili canlı yayında ve hafta boyunca her gün, Cendere üyelerine mesajlar yağıyor.

Tabii ki bu mesajların çoğu da bizlerle birlikte olmak, karınca kararınca tuz ekmeklerini bizimle paylaşmak ve tanışmak için gelen davetlerle ilgili.

Bizde tıpkı canlı yayında olduğu gibi imkanlarımız ve zamanımız ölçüsünde bu davetlere iştirak ediyoruz.

Geçenlerde Adana Kanara işletmecileri Nedim DALBUDAK ve Emin EKMEKÇİ beylerin davetlerine icabet ettik. Uzun uzun sohbet etme  ve özellikle Kanara İşletmesiyle ilgili detaylı bilgi alma imkanımız oldu.

Yediğimiz içtiğimiz bir tarafa işte bize iletilen bizimde yeni haberdar olduğumuz bilgilerden bazı anekdotlar:

KANARA

Adana’nın Seyhan Mahallesi’nde bulunan belediyeye ait tarihi mezbaha binasıdır. Şehirdeki sağlıksız kesim işlerine son vermek için cumhuriyetin ilk yıllarında inşa edilmiş ve yapıldığı dönemde Balkanların en modern mezbahası olmuştur.

NEDEN KANARA

Atatürk1933’te yapıyı gezdiğinde “Kan ara ki bulasın” diyerek yapıya Kanara adının verilmesini istemiştir. Kimilerine göre kanara sözcüğü, yapıya kanara adının verilmesinden sonra mezbaha anlamında kullanılmaya başlamıştır. Kimine göre ise Arapça kınnâre sözcüğü Adana ağzında kanara haline dönüşmüştür.

KANARA’NIN MİSYONU?

Kombinamız, yap- işlet devret modeli ile çalışmaktadır.

Adana’da bizim kombinadan başka Et ve Süt Kurumu,  Güneşer Et (büyükbaş), Derman Et (küçükbaş) kesimhaneleri bulunmaktadır.

Kombinamızda diğer kombinalardan farkı olarak büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesimi yapılabilmektedir. Ayrıca son derce hijyenik hayvan bekleme padok ve ahırlarımız bulunmaktadır. 

Tüccarların getirmiş olduğu hayvanlar kombinamızda görevli olan Veteriner Hekim ve Tarım İl Müdürlüğü’nden atanan veteriner hekimler tarafından kesime gelmeden önce sağlık kontrolleri ve bu hayvanların kayıtlı olması durumunda kesime alınmaktadır.

Temizliğe bütün ayrıntılarıyla ve titizlikle riayet edilerek, hijyenik bir ortamda kesimi yapılan hayvanlar, soğuk hava depolarında bir gün bekletildikten sonra, ya firmaların frigofik araçları veya kombinamıza ait kapalı kasalı firigofirk araçlarla kasaplara teslim edilmektedirler.

Ayrıca bu teslim edilen etlere ait sağlık raporu ve resmi faturaları da bizzat işletmemiz tarafından düzenlenmektedir.

TEŞEKKÜRLER

Cendere üyelerini davet edip, işletmelerinde bizleri ağırlayarak, çoğumuzun bilmediği, toplumun sağlığı açısından anlamlı ve önemli bilgileri bizler aracılığıyla yüce halkımızla paylaşan Kanara İşletmecileri Sayın Nedim DALBUDAK ve Emin EKMEKÇİ beylere bitimsiz teşekkürlerimizi arz ediyorum.

DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN

 Sevgili Cendere dinleyenleri/izleyenleri!

Duyduk-duymadık demeyin!..

Kayda değer anılarınızı, hikayelerinizi, mahallenizin, kentinizin, ülkemizin meselelerini, soru ve sorunlarınızı, mesaj, paylaşım ve eleştirilerinizi mertçe yazın!

Biz aynaya bakalım.

Sizin de haberiniz olsun!.

ATATÜRK KÖŞESİ

Efendiler, bende bu vekayiin ilk hiss-i teşebbüsü, bu memlekette, bu güzel Adana'da vücud bulmuştur.

DÜŞÜN-TAŞIN

Sözünde güven olmayanın; Kalbinde Sevgi olmaz.!

AFORİZMALARIM

En büyük intikam sevgiyle alınır…

yukselmertoglu@hotmail.com

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank