content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

15 Ara

Cemil Şeboy Buca’da Ceketini Koysa Kazanır…

30 Mart 2014′ de yapılacak olan yerel seçime 30 gün süre kaldı.İzmir’de CHP ile AKP arasında yarış olacak.İzmir’in büyük ilçelerini CHP’mi? AKP’mi? kazanır tek tek araştırıp dürüst şekilde yazacağım…

İzmir’in en büyük 2 ci ilçesi olan Nüfusu 500 bine yaklaşan Buca’da da CHP ve Ak Parti arasında yarış geçecek.Buca Belediye Başkanlığını kazanmak için bu 2 parti mücadele edecek…

Buca’da 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde CHP’nin oranı % 50,6 oy sayısı 122.586.

Cemil Şeboy’suz Ak Parti’nin oranı % 32,2,oy saysı 78.044.CHP Ercan Tatı ile AK Partiye 44 ,542 fark yaparak bu ilçeyi 37 yıl sonra farklı kazanarak tarihe geçmişti.

12 Haziran 2011 Genel Seçim Sonuçlarında ise CHP bu ilçede hayal kırıklığına uğramış. Ak Parti’nin oranı % 41,38 oy sayısı 110.016, CHP’nin oranı % 38,16 oy sayısı 101.457 Ak Parti-CHP’ye 900,441 fark atarak öne geçmişti.

1994 yerel seçimi Anavatan Partisin’den (ANAP) Buca Belediye Başkanlığını kazanan,daha sonra 1999 yerel seçimi bu sefer Demokratik Sol Parti’ye geçerek (DSP) kazanan,daha sonra tekrar parti değiştirerek bu sefer Adalet ve Kalkınma Partisi’ne geçerek (AKP) kazanan,daha sonra 2009 yılında AKP kendi Belediyesi olan Buca’ya arıkovanı operasyonu yaparak 3 dönem İzmir Buca’da yerel seçimi kazanan Cemil Şeboy’u gözaltına alarak 60 sene hapis cezası istemi ile yargılanan Cemil Şeboy suçsuz bulununca 18 gün sonra Cezaevin’den çıkartılmıştı.

Bu sebepten dolayı Şeboy yaklaşan 29 Mart 2009 yerel seçiminde aday olamamıştı.

Tabiri caizse Buca Cemil Şeboy’a aşık 3 sefer Buca Belediyesini teslim etmişler.Bucalılar beni iyi tanırlar CHP Buca Gençlik Kollarında 8 sene başarılı görev yaptım.Fakat bu yerel seçimde bucayı AK Parti alacak. CHP bu yerel seçimde güçlü rakibi karşısında bucayı kazanamayacak.Dost acı söyler ama ne söylerse doğru söyler…

Bucalılar çok iyi bilir Cemil beyin hizmetlerini saymama gerek yok say say bitiremem. Cemil bey Bucayı Avrupa standartlarına uygun şekilde ilçe yapmıştı.

4 yıldır siyasetten uzak olan Cemil Şeboy Ak Parti’den gelen adaylık teklifini kabul ederek Buca’da 4 yıl sonra tekrar sahaya çıktı Buca’da yer yerinden oynuyor.Cemil bey Bucanın semt,mahalle ve köylerini tek tek dolaşıp sıkıntılarını dinliyor. Bucalı hemşerileri ile kucaklaşan başkan buca ziyaretlerini tam gaz sürdürüyor.Başkan olduğu takdirde hayata geçireceği projeleri bir bir anlatan başkana buca halkı yoğun ilgi gösteriyor.

Cemil Şeboy Buca’da Cegetini Koysa Kazanır…

Aziz Kocaoğlu İzmir’in Efsane Belediye Başkanı Merhum Ahmet Piriştina’nın oğlu Levent Piriştina’yı Ahmet Piriştina’ya olan vefa borcunu ödeyerek oğlunu Buca’dan aday gösterdi.CHP Buca’da zor kazanır…

Deniz Baykal ekibinden olan Buca Belediye Başkanı Sayın Ercan Tatı ile CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bir kes daha yola devam kararı verseydi Ercan Tatı güçlü rakibi Cemil Şeboy ile sandıkta başa baş zevkli bir müjadele bizlere izletebilirdi….

Maalesef CHP İzmir’deki Baykalcı belediye başkanlarına operasyon yaptığı için İzmirliler bu yerel seçimde bir çok belediyeyi kaybedecek…

NOT 1 Yardıma muhtaç insanlarımız çok var lütfen onları kendimiz bizzat gidip araştırıp eğer gerçekten yardıma muhtaç durumda ise Allah rızası için yardım edelim. Onlara yapacağınız bu sevabınız sizi mutlu tutacaktır.

NOT 2 Bu Soğukta sokakta yaşayan sokak hayvanlarının kapınızın pencerenizin önüne koyacağınız kedi, köpek ve kuşların bir parça yemeğe ve suya çok ihtiyacı var. Onlara yapacağınız bu sevabınız sizi mutlu tutacaktır.

 

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank