content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

06 Eki

Büyükşehir Orduya (mı),Yoksa Başkana (mı) Yaradı.! (II)

Bütün ilçelerden ziyade Ünye’nin kendine bakanları, elindeki siyasi gücü kendi çıkarı dışında kullanmayı bilmedikleri için başta bağrından çıkarak bakanlık makamına yükseldikleri Ünye’yi-Fatsa’yı ve bütün ilçeleri de ayağa düşüren kendine akıllı siyasileri ve kendine akıllı iş adamalarının sonarlına Yüce Allah hayır eyler inşallah..!

Çünkü asıl kabahat her ne kadar Büyükşehir nedir ne değildir hesabı kitabı yapmadan sadece televizyonlardan duyduklarıyla bilgi sahibi olan gurbetteki bütün Ordulular Büyük şehrin ne getirip ne götüreceğini enine boyuna öğrenmeden,siyasetin önde gelenleri (ordulu önde gelenlerin kim olduklarını gayet iyi bilir)tarafından halkına anlatmadan tepeden inme Ordu’nun Büyükşehir yapılmasına balıklama dalmaları yüzünden halkın ve ilçelerin her alanda mağduriyetine sebep oldular. Allah orduya gelme hakları olmayan gurbetteki ordulular ile ordunun büyükşehir yapılmasına bilerek yada bilmeden katkı sağlayanları bildiği gibi yapsın..!
Orduya devlet bir yandan,Büyükşehir olduğu için bütün yetkileri ellerinden alınarak tüm gelirleri Orduya akan ilçelerin gönderdiği paralar bir yandan gürül-gürül Ordu havuzuna akıyor,düne kadar kendi ayağı ile kavrulan ilçeler,beldeler ve köyler ve hizmet için bekleyen insanlar 30 mart 2014 tarihi itibariyle Ordunun ve başkanın gözüne bakıyor.

Taşıma nüfusla,bize göre kendilerini bu uğurda kullandıran orduluların sayesinde adı büyükşehir olan Ordu da insan yoğunluğu adına özelliklede para adına yok yok..! Ama sağlık adına hastanelerde olması gereken,soyunma dolapları başta olmak üzere,sıcaktan kavrulan hastaların ve yakınlarının serinleyeceği Klima,ayaklarına giyecekleri terlik yok.Hele-hele resmen dökülen hastanelerde sağlık hizmeti doktorlar ve bir elin beş parmağını geçmeyen yardımcı personelde olmasa yok denecek kadar az…!
Aslında biz ordululara özelliklede Ünyelilere yapılan az bile.!

Çünkü 12 Eylül 1980 yılına kadar biz ilimiz Ordu’nun gözüne bakıyorduk.Ancak yüce Allah daha iyi biliyor Ordu da ve Ordulu2da içlere özellikle Ünye ye karşı bizlerin onlara karşı sergilediğimiz yanlı,yanlış ve acımasız siyaset yoktu.Bu konuda Ünyeli olarak Ordu’nun hakkını teslim edelim.Devran döndü12 Eylül 1980 Yılından buyana her dönem kesinlikle bir bakan ve bir o kadar da vekille Parlamento da en üst düzeyde temsil edilmeye başladık.

Özde bakanlarla değil kendilerine ve yandaşlarına bakanlarla 35 yıl boyunca Ordu’nun önünde yer aldık.Ama bu tarihi nitelikteki siyasi fırsatı lehimize çevirerek ne tek başına Ünye’yi, ne Fatsa’yı nede bir olup iki büyük ilçeyi il yaparak Ordu’dan kurtulamadık.Biz Fatsa ile birbirimizi yerken,keser döndü sap döndü,şimdi görüldüğü gibi hesap döndü.Hemde hesap öyle bir döndü ki sormayın gitsin.
Ünyeliler başta olmak üzere Ordu ya bağlı bütün ilçeler bundan sonra hesaplarını nasıl yaparlarsa yapsınlar.

Ok yaydan çıkmıştır. Birilerinin hırsı uğruna göze batan Ünye başta olmak üzere bütün ilçelerin yetkileri ve gelirleri büyükşehir sevdasına üst düzey yetkililerden ziyade yıllardır ve gurbet ellerde çalışarak çoluk çocuklarının rızklarını temin ettikleri yerlere büyükşehir sevdasına ihanet etikleri yetmezmiş gibi,kağıt ki nüfusun artmasına sebep olarak Ordu’nun büyükşehir olmasını sağlayan gurbetteki ordulular kendi ellerliyle hem kendi geleceklerini,hem de yetkileri elinden alınan içlerin yetkilerini ellerinden alarak büyükşehire ve büyükşehir başkanına teslim etmişlerdir.Devamı haftaya,,
Ahmet Yenin-Büyükşehir Ordu’ya(mı) Yoksa Başkana(mı) Yaradı..!

 

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank