content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

14 Ağu

Büyük Uzlaşmadan Kaçanlar; Millete ve Ülkeye Bedel Ödettirecekler!

Dünkü, “Türkiye’nin başka seçeneği yoktur… Mutlaka AK Parti, CHP koalisyonu kurulmalıdır…” başlıklı yazımda; “90 yıllık Cumhuriyet tarihinin iki ana damarı ilk defa, hem de Türkiye’nin çok kritik bir noktasında bir araya gelerek koalisyon kuracaklar” diyerek ülkemiz için bir umudu ortaya koymuştum.

Ardından eklemiştim: “Çok büyük bir aksilik olmaz ise, Perşembe günü Türkiye tarihinin en güçlü iktidarı ile tanışacak. İki ana damar, iki ötekinin yan yana gelmesi işleri düzeltecek, gerilimi azaltacak… Yeni bin anayasanın önünü açılacak…
Çözüm Sürecinde yeni bir dönem başlayacak… Güçlü iktidara HDP’nin desteği ile silahlar susacak… Olan 7 Haziran sonrasında yitirdiğimiz canlara olacak… Çektiğimiz acılar kalacak…”
****
Dün bir AK Parti Milletvekili şöyle diyordu: Koalisyon olmayacak. CHP devleti yönetmek istiyor. Koalisyon olunca PKK terörü sona mı erecek?
Görülen o ki, AK Parti CHP ile koalisyon kurmayacak.
Ya da herkes birbirine el ense çekiyor.
Ancak, AK Partili milletvekilinin söylediği söz ise kibirli bir dilin yansımasıydı. Ve AK Partililer devleti kendilerinin dışında kimsenin yönetebileceğine inanmıyorlardı.
Anlayacağınız devletin sahibi olarak kendini görünce böyle bir sakat dil ortaya çıkıyordu. “CHP devleti yönetmek istiyor.”
Koalisyon ortağı olmak demek devleti yönetmek demek olduğunu; bu milletvekiline, AK Partililere nasıl anlatacağız?
Devleti tek başına yönetmek için erken seçim istemek nasıl bir zihniyettir? Bir kez daha altını çiziyorum. Millet iradesini değil bir erken seçim 10 erken seçim yapsalarda AK Parti lehine değiştiremezler.
Millet erken seçim isteyen, koalisyon kurmayanlardan, Türkiye’ye bedel ödettirenlerden sandıkta hesap sorar…
****
Bir kez daha şunu görüyorum.
AK Parti milleti okumaktan gerçekten uzaklaşmış…
Kendi düşüncelerini, akıllarından geçenleri, duygularını milletin zannediyorlar.
Halbuki, AK Parti’nin ruhu milletin ruhunu okumaktan, anlamaktan aynı zamanda dünyayı anlamaktan geçiyordu.
AK Partilileri dinledikçe, akıldan uzaklaştıklarını, duygularına teslim olduklarını, milleti anlamaktan uzaklaştıklarını görmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum.
****
Dillerine dolamışlar, bir emperyalizm, üst akıl varsa yoksa AK Parti’ye bilcümle düşman olanlar tezgah çekiyorlar.
Cari açık büyümüş…
Ülkenin kaynakları yeniden savaşa harcanıyor.
Zannediyorlar ki, dağı taşı bombalayınca PKK teslim olacak, silah bırakacak.
Silahlar susmadığı sürece, ölümler arttığı sürece, dış dünya ile hastalıklı bir ilişki devam ettiği sürece, kendilerini devletin hizmetçisi değil asli sahibi olarak görmeye devam ettikçe AK Parti kaybedecek.
Olası bir erken seçimde, AK Parti’nin yüzde 41′i bulmasa imkansızdır.
HDP, AK Parti’de bulunan yüzde 4 civarında Kürt oylarının yarısını alacak. 
MHP, Marmara, Ege, Trakya, Akdeniz oylarında azalma yaşayacak ve oylar CHP’ye gidecek. 
AK Parti yüzde 38′i bulsun öpüp başına koysun.
Erken seçimlerin ertesi günü, millete ne söyleyecek?
Koalisyon yapmak istediklerine, “devleti
yönetmek mi istiyorlar” diyerek elinin tersiyle itecek.
MHP ile yapacakları koalisyon ise memleketi dibe vurdurur.
Kan daha artar, ölümler kapımıza dayanır.
****
Yazın bir kenara, AK Parti kurmayları, partililerin eleştirisine bile nefretle yaklaşıyorlar.
En ufak bir eleştiride patlıyorlar…
Bırakın ötekinin eleştirisine, kendi içinden yapılan eleştiriye bile tahammülleri kalmamış.
****
Güneydoğu’yu son operasyonlarla beraber AK Parti haklı olmasına rağmen kaybetti. Çünkü, Kürtler üzerindeki etkilerini yitirdiler… Ve doğal olarak algı operasyonun HDP yönetiyor.
HDP, bugün Kürtler üzerinde ister kabul edin ister etmeyin hem siyasal kimlik olarak hem de kültürel kimlik olarak etkin. 
Türkiye tarihinde ilk defa Kürtler siyasal ve kültürel kimliklerini HDP etrafından ifade ediyorlar. 13 yıldır Kürtlerin en büyük desteğini almakla övünen AK Parti bugün o destekten uzaklaştı. Yazın bir kenara erken seçim ile beraber, CHP ve MHP’yi eleştirirken etkin oldukları “biz Türkiye’nin tamamın partisiyiz” sözü boşa çıkacak.
****
Ve kılavuzlukları 7 Haziran öncesinde belli olanlar yine döktürüyorlar.
“AK Parti’ye oy vermeyip, başka partilere oy veren, geçersiz oy kullanan seçmen pişman oldu, yeniden partisine oy verecek ve tek başına iktidar olacak.”
7 Haziran öncesinde 400 milletvekili ile iktidara gelecek olan AK Parti hayalleri kuranlar, gaz verenler, ertesi gün millete küfür etmeye başladılar.
Ne de olsa, kibirleri dillerine ve duruşlarına yansımıştı.
Sözde MHP’den çalacakları bir iki puanla, HDP’den gelecek sözde birkaç puanla iktidar olacağını düşünen AK Parti kurmayları, Güneydoğu’da tabela partisi olmaya aday olacaklar.
****
Bugün AK Parti’de koalisyona karşı çıkan ve erken seçim isteyenler;
Bir bakanlık sayısının azaldığında statülerini yitirecek olanlardır.
İki, milletvekili olmayı düşünen, kenarda bekleyenlerdir.
Üç, 7 Haziran’da kaybetmiş olan ve yeniden seçilebilecek şansı yakalayacaklarını düşünenlerdir.
Dört, koalisyon olduğunda bakanlık bekleyen milletvekilleridir.
Beş, CHP ile koalisyon yapıldığında silahların susacak ve devletin yeniden çözüm masasına dönecek olmasından rahatsız olan Kürt Sorununda şahin olan muhafazakarlardır.
Son söz: Koalisyona karşı çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları ile döviz nereye fırladı? Terörün artmasıyla ekonomi ne durumda? Milletin ve ülkenin çıkarları, kişisel çıkarlarımızdan önce gelir” diyenler, kendi bekalarının derdini düştüler. Ve bu millet, Türkiye’yi ve milleti unutanları her koşulda cezalandırmıştır.
Kendi çıkarları adına büyük tarihi uzlaşmadan kaçanlar, millete hesap verecekler… Ve yazık ki, olan ekonomiye ve milletin ödediği bedele, yitirilen canlara olacak…
Sonrasında herkes pişkin pişkin hayatlarına devam edecek…
Not: Ben yine de koalisyon için tüm konuşulan olumsuzlukların bilerek yapıldığına inanmak istiyorum. Çünkü sonuçta masada yapılan pazarlık. Pazarlıktan herkes kazançlı çıkabilmek için, bilerek olumsuzluk kartlarının açıldığını düşünmek istiyorum. Yine de enseyi karartmak gerekir. İnşallah Türkiye’nin ve milletin geleceği için herkes kişisel hırslarından sıyrılarak büyük uzlaşmaya evet der.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank