content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

01 Nis

Büyük Elektrik Kesintisi

Türkiye’nin birçok ilinde yaşanan elektrik kesintileri hayatı olumsuz etkiledi... İstanbul'da metro ve tramvay seferleri aksadı. Öte yandan Ankara İstanbul'un yüzde 15'ine elektrik verilmeye başlandı.

Türkiye'nin bazı bölgelerinde sebebi henüz belli olmayan bir elektrik kesintileri yaşanıyor. Alışveriş merkezleri ve metroların elektrik kesintisinden etkilendiği belirtiliyor. İstanbul'da yoğunluk nedeniyle Bedaş'ın sitesine de ulaşılamıyor.
Ankara, Trabzon, Aydın, Edirne, Muğla, Erzurum, Tekirdağ, Sinop, Antalya, İzmir, Bursa, Adana, Bitlis, Çanakkale, Hatay, Denizli, Eskişehir, İzmit, Tunceli, Zonguldak, Elazığ, Bilecik ve Samsun'dan da kesintiler olduğu yönünde bilgiler geliyor.
Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisi ile ilgili açıklama yaptı.Davutoğlu, "İletim hatlarından kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyoruz. Terör dahil her türlü ihtimali araştırıyoruz" dedi.
Taner Yıldız'dan ilk  açıklama
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da , elektrik kesintisi ile ilgili açıklama yaptı.
Saat 10.36 itibari ile sistemde çökme meydana geldiğini belirten Bakan Yıldız, "Şuan bir çok kesime elektrik verilmeye başlandı. Farklı sebepleri olabilir. Arızanın yaşandığı 10:36, arzımızın fazla, talebimizin de az olduğu zamanlardan bir tanesiydi. Bu açından enerji yetersizliği diye bir şey söz konusu değil.
İletim hatlarından veya manevra dediğimiz bir hadiseden kaynaklanıyor olabilir. Sebeplerine net olarak değineceğiz. Kriz merkezimiz var. Orada yakinen takip ediliyor. Siber saldırı olup olmadığını şuan söyleyemem. Neyden kaynaklandığını inceleyip öğreneceğiz" dedi.
Metro seferleri tamamen durdu
Elektrik kesintisi nedeniyle İstanbul ve Ankara, İzmir ve Antalya’da metro ve tramvay seferlerinin yapılamadığı bildirildi.
TEİAŞ: Elektrik verilmeye başlandı
TEİAŞ'tan, Ankara ve İstanbul'un  yüzde 15'ine elektrik verilmeye başlandığı, Ankara'da metro ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin de elektrik verilen yerler arasında olduğu bildirildi.

 

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank