content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

25 Oca

Bulgurlu Zamanlar

Gazetelerde hırsızlarla ilgili haberler çıkıyor. Bu hırsızlar başka ülkelerden gelen hırsızlar. Başka suçları işlemek için gelen çeteler de var tabii. Kamerun'dan, Kamboçya'dan, Çin'den... Afrika ülkelerinden çok gelen var.

Bu tür gelişlere sebeplerden biri de Internet. Kafalarda sınırlar kalkıyor. Suç çeteleri, bir de buraların hırsız kaynadığını duyunca çalıp çırpmak vurmak kesmek vb işler için de geliyorlar buralara.

Türkiye içerisinde de benzer durumlar var. Belli illerden büyük kitleler halinde gelip belirli bir süre bir yerde durup sonra başka illere, ilçelere gidiyorlar. Bu tür çetelerin personelleri sanki şu son zamanlarda daha da arttı gibime geliyor. Gözüme çok çarpıyorlar.

Bazen ben de düşünmüyor değilim. Yani, garibanın kafasına vurup ekmeğini almak türünde işleri değil tabii. Yani ben de yasa dışı işler çevirmeye niyet etsem diyorum, oturup biraz düşünüyorum, o kadar çok açık var ki! İnsanları kandırmak kolay.. veya, kolay yollardan, fakat hak olmayacak şekilde türlü türlü işler geliyor aklıma.

İnsanların kayışlarını koparan, utanmaz yüzlere büründüren nedir? diye sorduğumda ilk akla gelen şey emek hak dengesizlikleri oluyor. Tabii, kimse böyle bir adaletsizliğin arkasına sığınıp hak olmayan şekilde işler yapmamalıdır. İşi zevk meselesi haline getirmek, yani suç işlemenin verdiği haz, adaletsizliğe uğramışlık duygusunu çoktan ezip geçmiş bile.

Uzundur bu konular..anlat anlat bitmez.

***

Didim'de kuvvetli rüzgar vardı bugün. Sahillerde dalgalar hırçındı. Rüzgarla bir olup dalgalar su, kum serpip duruyordu insanların yüzlerine.

Köpek resimleri çekmemi ilginç buluyor kimi insanlar. Fakat ben hala bu oluşacak olan köpek resimleri koleksiyonunun değerli bir koleksiyon olacağı yönünde kuvvetli kanaat sahibiyim.

Kırma köpekler de çok fazla burada. Gerçi, uzman değilim bu konularda fakat mesela bir kırma köpeğe baktığımda birden çok çeşit köpeğin özelliklerini görüyorum. Border Terrier, Kanada kurdu karışımı görüyorum kimi köpeklerde. Kimisinde biraz bulldogluk biraz davarlık..görür gibi oluyorum.

Dünya üzerinde, belli bölgelerle özdeşleşmiş türler, kendi yaşadıkları bölgelerin beslenme, hava, su çeşitleriyle öne çıkmışlar da yaşamışlar. Yani bir uyumluluk olması sağlanmış doğa tarafından. Farklı bölgelerin köpekleri iyi-kötü her yerde yaşarlar...gibi görünüyor fakat aslında hem fizyolojik olarak hem de psikolojik olarak tam uyumluluk içinde değiller aslında. Belki daha kısa ömürlü oluyorlar, belki hiç olmadık hastalıklar ortaya çıkıyor da bilmiyoruz..

Küçük bir aile restoranında otururken iş yeri işletmecisi kadınla da benzer bir şeyler konuştuk. Benim, bulgur pilavı sormam üzerine gelişti konu. Prinç, aslında bizim yemeğimiz değil dedim. Elbetteki besin olur, gıda olur, fakat, dedim bulgur memleketindeki insanların bulguru daha çok yemeleri daha uygundur dedim. En temelde genler, salgılar, organlar..  insanın çevresindeki gıda çemberine göre  görünmez sistemler oluştururlar, dedim. Kişinin bulgur yemesi gensel düzeyde de bir uyumluluk oluşmasını yüzyıllar için de sağlar, dedim. Genler-kromozomlar, sabit şeyler değildir de dedim. Onların da bir akılları var, dedim. Prince, kısmen de olsa elin oğlu gibi bakmaları pekale mümkündür, dedim.

İşin bir de parazit uyumluluk yönü de var. Vücut sistemlerimizin sağlıklı çalışması için parazit diye anılan, bazen parazit bazen bakteri mikro-varlıkların da bizimle uyumluluk sitemleri vardır dedim.

Niye dedim? İşim yoktu da o yüzden, dedim. Tatildi.

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank