content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

06 Eyl

Bu Sefer CHP Gümbür Gümbür Geliyor!

12 Eylül 1980 darbesinden 1 yıl sonra kapatılan siyasi partiler arasında CHP’de varmış. 1992 yılında kapatılan siyasi partilerin açılmasını ilgilendiren TBMM’de kabul edilen yasa ile kapalı partiler tekrar açılmış.

1981-1992 yılına kadar kapalı olan CHP’yi Deniz Baykal 25. kurultayı kazanarak partiyi açıp CHP’nin boşalan genel başkanlığı koltuğuna oturmuş.

9 Eylül 1995 tarihinde toplanan 27 kurultayda Deniz Baykal tekrar kazanarak CHP’nin genel başkanlığı koltuğuna oturmuş.

Deniz Baykal 24 Mayıs 1998 tarihinde yapılan 27.Olağan Kurultayını da kazanarak yeniden CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturmuş.30 Eylül 2000 tarihinde 11. Olağan üstü Kurultayda Deniz Baykal tekrar kazanarak yeniden genel başkanlığı koltuğuna oturdu.

Deniz Baykal’ın 2010 yılında Nesrin Baytok’a ait olduğu iddia edilen seks videosu sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılınca bu skandal nedeniyle CHP genel başkanlığından kendisi istifa etmişti. Deniz Baykal’ın boşalan koltuğuna CHP parti meclisi Cevdet Selvi’yi genel başkan vekilliğine getirmişti.

CHP’nin yeni genel başkanı seçilmesi için 33.Kurultayı 22 Mayıs 2010 tarihinde toplanarak o dönem CHP’nin Grup Başkanvekili olan zeki adam Kemal Kılıçdaroğlu’nu CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturttu.

Genel Başkan olan Kemal Kılıçdaroğlu, Önder Sav ve Deniz Baykal ekibinin hakimiyeti parti içinde huzursuzluk var diye kısa süre sonra CHP- PM seçimi gündemiyle 15. olağanüstü kurultayı kararı alarak 18 Aralık 2010 tarihinde yapılan CHP’nin yeni parti meclisi belirleyerek CHP’nin 16.Olağan üstü 26 Şubat 2012 tarihindeki Kurultayın da yeni tüzükle, 80 olan CHP Parti Meclisi PM üye sayısı 60′a inmişti.

CHP’nin tüzüğü değişince CHP’nin yeni sloganı ‘Yeni CHP’ olmuş oldu. Kemal Kılıçdaroğlu’lu CHP’ye rekor toplulukla katılım olarak Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP canlandı. Alevi, Sünni, Kürt, Roman, Laz ve her gruptan insanı CHP‘ye katarak inanılmaz güç ve hava kattı. Kemal Kılıçdaroğlu CHP’nin Genel Başkanı olduktan sonra ilk işi mal varlığını kamuoyuna duyurarak 5 müstakil evim ve 2004 model otomobili olduğunu açıklamıştı.

CHP’nin genel başkanı olmadığı 1985′li yıllarda SSK’nın genel müdürü olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun SSK’yı dolandırdığı iddiaları ile Kemal Kılıçdaroğlu için 350 yıl hapis cezası isteniyordu. Kemal Kılıçdaroğlu o dönem 1 gün bile hapis yatmadan bu suçlamalardan aklanmıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu CHP’nin Genel Başkanı olduktan sonra SSK’yı dolandırıldığı iddialarını iktidar partisi kendisini topa tutarak medya desteği olmayan Kemal Kılıçdaroğlu iktidar partisine yakınlığı ile bilinen ‘Kanaltürk’e’ çıkarak 4 yandaş gazetecinin SSK’yı dolandırdığınız iddialarını ne diyorsunuz sorularına Kemal Kılıçdaroğlu belgeleri ile cevap vererek 4 yandaş gazeteciye ders vermişti. Şimdi nedense eski iktidar partisi AKP bu eski konuyu açarak tekrar Kemal Kılıçdaroğlu’na SSK’yı dolandırdın diye yüklenmesi çok şaşırtıcı adam çalmış mı? Çalmamış. Çalsa mal varlığında gemileri, limanları ve sayısız şirketleri olurdu.

Bu sefer Kemal Kılıçdaroğlu’lu “Yeni CHP” gümbür gümbür geliyor. İktidar partisi rehavete kapıldı şimdi insanlardan oy almak için yok şöyle yapacağız yok böyle yapacağız diyor. Bu işler yapacağız ile olmaz halk 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde AKP’ye sarı kart göstermişti bu sefer ben inanıyorum AK Parti ile CHP arasındaki CHP’nin “10 maddeden 7’si üzerinde anlaşılamadı” koalisyon görüşmelerinin olumsuz neticelendi. CHP’nin paketinin içinden bazıları Haziran 2015 Genel Seçimlerinde meydanlarda vermiş olduğu sözlerin içindeki Emekliye ikramiye,  İşçiye 1500 TL maaş ve Ak Partinin yolsuzluk iddiaları dosyasını açmak istiyor vaatleri vardı.  Ak Parti bunları reddettiği için MHP’nin kapısını çalmıştı MHP ile de anlaşamayan Ak Parti bu sefer Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a giderek görevi iade etmek istedi fakat Cumhurbaşkanı Ak Partiye yola devam diyerek daha sonra seçimlerin yenilenmesine seçimin 1 Kasım 2015'te yapılmasına karar vermişti. CHP'ye neden hükümet kurma yetkisini vermedi burada çok büyük haksızlık yapmıştı. 1 Kasım 2015 genel seçimlerine 58 gün kaldı 2015 genel seçimleri Ak Parti ve CHP arasında geçecek ama inanılmaz bir final yarışı olacak. CHP’ye yapılan haksızlığı Tük milleti gördü. Ben şahsen inanıyorum CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gerçekten devleti yönetmeye layık bir lider olduğuna inanıyorum. CHP’li örgüt yöneticileri daha fazla çalışıp, bu kes eski iktidar partisinin işi çok zor olacak. CHP Genel Başkanı çok zekalı mücadeleci bir insan kendisi ile asılsız iddialara her suçlamaya belgeyle anında cevap verdi. Bende koltuk sevdası yok gerekirse koltuğumu kaybetmeye razıyım demesi gerçekten takdir edici. Ben sonuna kadar kılıçdaroğlu’na destek veriyorum. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu bazı köşe yazılarımda çoğu kez eleştirmiştim gerçekten yanılmışım. Benim oyum CHP’ye…

Etiketler : , , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank