content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

23 Ağu

Bu Ocak, Ocak Söndürür

30 Mart 2014 tarihi itibariyle Ordu’nun büyükşehir olma süreci fiili olarak başlamış oldu.

22 Mayıs 2015 tarihi itibariyle havaalanımız açıldı, eminim ki yıl sonuna kadar taşlar yerine oturacak ve 2016 sonunda yıllık 1 milyon yolcu taşınmış olacak. (iddiasına varım)

Dün itibariyle, havaalanından Ordu istikametine gelirken Gülyalı Belediyesinin deniz tarafında kalan 60 dönümlük alanda çikolata parkının hayata geçirilmesi için yer teslimi yapılmış durumda.

Çambaşı kayak merkezi kış sezonuna açılacak şekilde hızla devam ediyor ve kırsal turizm ve yayla turizmiyle entegre olunduğunda Ordu turizmini ayağa kaldırmaya aday gözüküyor.

Arap turistlerin ilimizi tercih etmesine yönelik şehirde bir çok çalışma devam ediyor.

Ordu da her geçen gün turizme olan inanç artıyor, bu bağlamda yatırımlar yapılıyor, büyük ölçekli yatırım planlamaları devam ediyor.

Kabakdağ ekoturizm köyünde ekolojik tarım turizmi, kırsal alan pansiyonculuğu gibi alt başlıklarda belirteceğimiz çok güzel çalışmalar var, bir gün bir gecenizi, en azından bir gün veya bir gecenizi burada geçirerek köylerimizin ne kadar değerli olduğunu ve ne kadar da değerlenebileceğini hissetmemiz ve rehabilite olmamız gerekiyor.

Plaj, vadi, sahil düzenlemesi gibi birçok çalışmalar devam ediyor.

Dereyolu hızla devam ediyor ve birkaç yıla kadar tamamen bitmiş olacak.

Kaymakamlık, belediye, STK vb. birçok kurum ve kuruluşumuzun turizm içerikli projeleri var, fikri çalışmaları devam ediyor

Başka atladığım başlıklar da olabilir, ancak temel konu bu değil dolayısıyla burada bitirerek sadede gelmek istiyorum.

Ordu’nun çıkışında, havaalanı güzergahında ve 6 km mesafede, sahile sıfır, çikolata parkına 5 km mesafede, çevre yolu ile sahil yolunun buluşma noktasında, eşsiz güzellikteki Turnasuyu vadimizin girişinde, Ordunun vitrini denecek bir yerde bir TRAS OCAĞI yapılması düşüncesi Allah aşkına nereden çıktı?

Bu kadar mı düşmanımız var, art niyetli insanlar ortalıkta cirit mi atıyor, Orduluya gülmek haram mı oldu, nedir yani, bu kadar anlamsız, alakasız, yersiz bir adım nasıl düşünülebilir, şehrin gündemine nasıl taşınabilir?

Buraya yatırım düşünüyorum diyen yatırımcıya; adabınca bir ifadeyle “git yoluna canımızı sıkma”, buradan sana ekmek çıkmaz çıkamaz neden denmez anlamak mümkün değil.

Turnasuyu muhtarımız İlhan KILIÇ’ın cümlesiyle “OCAĞINIZ BATSIN” ve son sözü yine muhtar söylesin: “BİZİ ÇİĞNEMEDEN GEÇEMEZLER”

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank