content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

24 Ağu

Böyle Bir Uygulama Olmaz…

“Vurdum duymazlığın, nemelazımcılığın, sal çayıra, duyma, karışma,”  gibi içimize sokulan fitne sözlere rağmen, yazılanlara kulak verenler çıkıyorsa, asrın kaosunda bir güzellik demektir.

Bu sütunda yer alan:  BAŞKAN RECEP ALTEPE’NİN DİKKATİNE: BU AYIP KALDIRILMALIDIR!.. başlıklı yazıma, büyükşehir Belediyesi Basın ve halkla ilişkiler Şube müdürlüğünce, 18.08.2015 tarihli bir e mail aldık. Çok enteresandır, 65 yıllık kelam ve kalem sahibi, rekora giden kitaplara imza atan şahsım için İlhan Yazıcı ismini kullanmışlar. (Deveye sormuşlar neden eğri, cevap vermiş nerem doğru ki… Maalesef bizler de bu hale geldik. )
Cevabi yazıyı  aynen okuyalım:
Sayın İlhan Yazıcı, 18/08/2015 tarihli Yeni Marmara Gazetesi'nde yayımlanan köşenizde yer verdiğiniz" Başkan Recep Altepe'nin dikkatine: Bu ayıp kaldırılmalıdır" başlıklı yazınız ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Şehrimize ulaşılabilirliğin kolaylaştırılarak her geçen gün arttırılması ve turizmin teşviki amacıyla, Yenişehir havaalanından kalkan uçakların yolcularını havaalanı ile şehir merkezi arasında taşıyan, 80 numaralı BURULAŞ araçları 12 no.lu tarifede turizm hattı olarak hizmet vermekte ve bu nedenle indirimli ve ücretsiz seyahat kartları ile biniş yapılamamaktadır. Yenişehir Havaalanı uçuşlarının teşvik edilmesi amacıyla, uçak yolcusu biletini veya bilet görüntüsünü araç sürücüsüne göstererek bu hattan ücretsiz yararlanabilmektedir. Ancak gelen yolcuyu karşılamak veya giden yolcuya refakat etmek amacıyla bu hattı kullananların, Bursa Kart ile binişleri; 6,00 TL, tekli manyetik biletle binişleri ise; 2 adet 4,00 TL’lik tüm hat bileti ile yapılmaktadır. Bursa Kart'ı olmayan yolcular otobüs şoföründen bedeli karşılığında manyetik bilet temin edebilmektedirler. Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz. Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla ilişkiler Şube Müdürlüğü”
Bu yazımda açıklık bekleyen bazı soruların  cevabı vardı, es geçilmiş..
Tekrar edelim: “Engelli ve yaşlı vatandaşlara ücretsiz seyahat hakkı tanıyan düzenlemenin usul ve esaslarını belirlemek üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan ücretsiz ve indirimli seyahat kartları yönetmeliği. 04.03.2014 tarih ve 28931 sayılı Resmi gazete’de yayınlanarak, yürürlüğe girdi.”
Bu yönetmelik bir bakanlık tarafından çıkarılan ve bütün belediyelerde geçerli olan bir emir veya uygulamadır. Bırakın otobüs kartını, kimliğini gösteren her yaşlı ve engelli ücretsiz olarak seyahat eder. Bunu “Turizm amaçlı”, falan/filan diyerek kılıf hazırlamak doğru olmaz.
Böyle bir uygulama olmaz, yanlış olur, eksik olur.
Otobüs belediyeye aitse, engelli ve yaşlı vatandaşlar da bu otobüse ücretsiz biner, bu kadar. Yarın bu yönetmelik yürürlükten kalkar, verilen haklarda geçersiz olur…
Edebiyat sayfaları arasında yer alan yaşlılarla ilgili şu cümleleri recep Altepe’ye armağan etmek istiyorum. O da  ihtiyarlamaya başladı, bir gün tam ihtiyar dede olacak..
“Çınarların gölgesinde yetişen fidanlar.. Fidanların gölgesinde hayat bulan çınarlar..
Geçmişten geleceğe uzanan eller..Yaşlı çınarlar, suyu kurumayan pınarlar..
Üç sözden fazla değil;bütün ömrüm şu üç söz:Hamdım, piştim,yandım….
HAMDIM,çünkü gençtim.Sanırdım ki  dağlar,denizler önümde diz çökecek.Korkun benden derdim.Her şeyi bir tek ben biliyorum,başkalarının bildikleri ne ki?
PİŞTİM,Anladım su insanı boğar,ateş yakarmış.Sadece benim dünyam değil ,başka bir dünya ,başka insanlar da varmış.Ve kaybetmek sandığım kadar da kötü değilmiş.Hayat beni eskisi kadar heyecanlandırmıyor doğru  ama bu yüzden belki de daha az hata yapar  oldum.
YANDIM,yaşlandım.Aynalar birilerinin dediği gibi korkutmuyor beni.Evet saçlarım bembeyaz,yüzüm kırış kırış,ağrılarım da var ama deneyimlerim,sağduyum,bilgeliğim,sabrım da var benim.Sessizliğim bildiğimden,çok gülmüyorsam olgunluğumdan,yanlışlarınızı görmüyorsam sabrımdan.Kalbim bu dünyayı anlamanın aşkıyla yanarken, saçlarım bembeyaz olmuş,yüzüm kırışmış, kimin umurunda!..”
Yazımı, yine anlayanlar için bir şiirle bitirmek istiyorum:
HAYATTAKİ  BASAMAKLAR
Bebek:
Daha çok küçüğüm sütümü verin,
Oynamak isterim, bebek getirin.
Hastayım, derdimi diyemem öyle,
Doktorlara hemen beni götürün.
Çocuk:
Ben bebek değilim yalnız oynarım,
Bardağı, çatalı kendim tutarım.
Beni küçük sanma yaşım yedidir.
Hele çantam gelsin derse koşarım.
Genç:
Yerde savururum gökte yerim ben,
Bu konuda yoktur hiçbir kederim.
Baba kesesinden hepten giderim,
Olsaydı yanımda bir de sevgilim...
Yaşlıya saygı mı, duymadım onu,
Ben kendim bulurum kendi yolumu.
Kim bana verdi ki, ben de vereyim,
Uzatmam elimi, vermem kolunu.
İhtiyar:
Ben de gençliğimde böyle diyordum,
Yerde kazanarak, gökte yiyordum.
Vücudum yaşlandı, olmuyor artık,
Genç kuşaktan, anlayış bekliyorum.
Ben geldim sonuma, onlar da yolda,
Her şey boşa imiş, yalan dünyada.
Sen de hesap eyle yanlışlar yapma!
Bir gün yaşlanırsın, dönersin bana.

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank