content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

10 Eyl

Benim_Adım_IŞİDci_Kerim

Uluslararası ilişkiler insanlar arası ilişkilere benzer. Uluslar insanlardan oluştuğuna göre aslında her uluslararası ilişki veya çelişki de insan-cadır demek neden yanlış olsun. Meseleleri çok mu basitleştiriyorum?.. Her şey basittir aslında; komplike gibi gösterilmek istense de. Veya şöyle düşünebiliriz: komplike bir durum varsa karşımızda, bu komplikeliği yaratan komplikeliği yaratabildiğine göre çok zeki bir mekanizmaya/beyne sahiptir. Fakat aynı zamanda bu zeki mekanizma/beyin kıs kıs da gülmektedir; çünkü aslında her şeyin basit olduğunu bilmektedir. Kendini gizlemenin yolu lololo yapmaktan, yani komplikelik yaratmaktan geçer.

Mülayim, düz bir memurdur. Bir gün gelir, altı aylık ömrü kaldığını öğrenir. Gezer dolanır, kara kara düşünür. Aksilik bu ya;yakın zamanda aldığı bilete piyangodan büyük ikramiye çıktığını da öğrenir. Bunun üzerine Mülayim, ömrün sonunda gelen paranın içine edeyim, der ve Balkanların ve Ortadoğunun en büyük Kenefi Şerifini yaptırır. Gelen eder gider eder.

Bir türlü geçmez zaman Mülayim için. Gider Sansar Selim'e, kendisini öldürmesi için bir kiralık katil ayarlar. Ansızın gelsin ister ölüm. Sansar Selim, kiralık katil olarak prensipli bir kiralık katil olan Gaddar Kerim'e müşterisi hakkında malumatı da verir.

Kiralık katillik mesleği hala var mıdır, bilmiyorum. Vardır tabii de, hani o eski filmlerden bildiğimiz daha yerel çapta çalışan, kişisel kinlerden kasevetten kaynaklı tutulan kiralık katiller.. Veya daha sonra öğrendiğimiz uluslararası çalışan "suikastçi" ismine kayan anlamını da öğrendiğimiz katiller.

Evet. Her zaman vardı kiralık katiller. Şu günlerde yeniden popüler olan katil türü, mistik topraklardan fırlamış edasıyla karşımıza dikilen Haşhaşiler mesela. Tabii bu biraz siyasete kayıyor. Yani bir imparatorluk kendi "görevli katillerini" kullandığı zaman olay daha da farklı anlamlara kayıyor. Daha kişisel manada kullanılan katiller içinse mesele biraz daha farklı gibi duruyor.

Yani bu kiralık katilller konusuna eğilsek, ansiklopediler dolusu yazı çıkar elimizden de.. zamanımız yok.

Ülkeler de insanlara benzer. Yani, eğer ki uluslararası ilişkiler uzmanı değilsek, bu tür yaklaşımlarla da uluslararası ilişkileri anlamamız mümkündür, demek istiyorum.

Öte yandan, bir başka tanım daha dilimize dolanıp duruyor son 20-30 yıldır: Global. Global dünya. Global holdingler. Global insan tipi.. Burada üzerinde durduğum şey şu: Global holdingler. Ve bu holdinglerin/Tiranların, devlet bağlantıları. Güç savaşlarının olduğu şu yüzyıl içerisinde hiçbir internationaldevletholding kendi başına haraket edemez; öyleyse bunların ortak kullandığı kiralık katil olan IŞİD de tek başına hareket edemez.

IŞİD, uluslararası çalışan ve birçok devletin kullandığı bir kiralık katildir. O parçalanan bölgelerde, etnik temizlik yapılan yerlerde nasıl bir paylaşım yapılacağı ise uluslararası ilişkiler uzmanlarının konusudur.

Filmin sonunu merak edenler için söyleyeyim. Sonunda, Mülayim yakayı sıyırır. Ne Gaddar Kerim ne de diğer babalar altederler Mülayim'i. Şu linkten bakın:
Benim Adım Kerim

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank