content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

11 Tem

Bayramı Sel Aldı

Ramazan boyunca bayram aşkıyla yanıp tutuşan, dokuz günlük uzun tatil planları yapanların hayali sele suya karıştı. Bunaltıcı sıcakların ardından bayramın ilk günü ve ikinci günü Karadeniz Bölgesi sabaha karşı sel sesiyle uyandı. Can ve mal kaybı yaşayan halkımıza bayram zehir oldu.

Ramazan boyunca bunaltıcı sıcaklarda bile acıktırıp, susatmayan Rabbimin bir bildiği vardır elbet ki sel sonrası oluşan arıza nedeniyle bazı kesimlerde suların kesilmesiyle yöre halkını susuzluğa mahkum etti. Allah'tan gelen hayır ve şerre razı gelmekten, daha beteri olmadı diye şükretmekten başka yapacak bir şeyimiz yok. Demek ki biz bu şerri hak ettik. Yeterince Ramazan Ayının hakkını ibadet ve şükürlerimizle veremedik ki bayram havası yerine hüzün seli doldu ocaklarımıza. Bu cezayı bazı beyinler idrak edemeyip isyan etme gafletine düşebilir. Bu gaflete düşmemek için önce kendini sonrada etrafındakilerin hal ve hareketlerini iyice analiz etmelidir.

Mübarek Ramazan Ayı boyunca sokaklarda, restoranlarda, kafelerde pervasızca elinde sigara dumanını savuranlar, iştahla yemeğe gömülenler çoğunluktaydı. Bizlerinde elbetteki Allah'ı gücendirecek tutum ve davranışlarımız olmuştur. Bu yüzden cezadan ders çıkartıp kendimize çeki düzen vermeliyiz. Güvendirenlerin yanısıra memnun edenlerde bu cezadan nasibini aldı. Kurunun yanında yaşta yandı. Rabbim bir daha böyle felaketler göstermesin biz aciz kullarına.

Ramazan ayı boyunca tatil beldelerinde erken bayrama girenler gerçek bayramı yaşayamadıkları gibi kimseye de yaşatmadılar. Bayramı sel, havasını yel aldı. Bizlere de selin izleri, vicdanımızın sesi, felaket sonrası aldığımız ders kaldı.

Bayramın bayram olduğu, özlenen bayramlara kavuşmak umuduyla uyanacağız her bayramda. Sellerin almadığı nice bayramlar geçirmek dileğiyle bayram tadında ve havasında kalın sevgili okuyucu dostlar.

Ayşe YILMAZ

DOĞA(L)CA

ay@yerelyonetim.net

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank