content

18 Eki

Batının Türkiye Aşkı

Allah'ın işine bakarmısınız, batıda ne kadar Erdoğan düşmanı varsa hepsi tabiri caizse ‘medet' diliyor.
Hangisinden başlamalı bilmiyorum.

Ama önce ‘Hayırdır İnşaallah' diyelim.

Acaba eniştemiz bizi niye öpüyor ki?

Ama batı bizi öpüyorsa kesin bir bildiği vardır.

Yeni Türkiye'nin lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın batı ziyaretlerinde yüz binlerce insanın kendisini dinlemek için salonlara meydanlara koşması batıda başka bir etki yaptı.

AP Haber ajansı önceki gün “Türkiye dünyaya insanlık dersi verdi” başlığını tercih ederken, Reuters ise “AB, Erdoğan'ı kazanmaya çalışıyor” diye yazdı.

Edoğan'ın ziyaret ettiği Belçika'nın Berlingske Gazetesi ise “AB'nin Türkiye'ye ihtiyacı var” diye haber yaptı.

Rothschild'in Erdoğan ve Türkiye düşmanı gazetesi Financial Timesbile “Mülteci krizi AB'yi Erdoğan'a karşı yumuşattı” başlığıyla çıktı.

Batının Erdoğan'ı sevmediğini araya sıkıştıran Financial Times, taraflar arasında yakın zamanda çetin pazarlıklar yapılacağını ileri sürdü.

Guardian Gazetesi yazarı SimonTisdall ise Avrupa'ya göçmen akışı, DAEŞ ve Rusya'nın Suriye'deki askeri operasyonları nedeniyle Avrupa'nın, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a daha önce hiç olmadığı kadar ihtiyacı olduğunu yazdı.

Tisdall'i analizinde son yıllarda Avrupalıların otoriter olmak, yeni Osmanlı siyaseti yürütmek, batı ile uyumsuz hareket etmekle suçladığı Türkiye ve Erdoğan'a şimdi hiç olmadığı kadar muhtaç hâle geldiğini kaydediyor.

Türkiye'nin tezlerine yaklaşan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, "Putin bizim değil, Esed'in müttefiki" dedi. Bizden kastı hem Avrupa, hem de Türkiye.

Temelde Hıristiyanlaşmış bir Türk kavmi olarak gösterilen MacarlarınBaşbakanı Hıristiyan faşisti Viktor Orban'ın Avrupa'nın göçmen krizini çözmek için mutlaka Erdoğan'ın yardımına ihtiyacı olduğunu ifade ediyor ve “Göçmen krizi konusunda AB'nin tek umudu Erdoğan ve her Pazar Erdoğan için dua etmeliyiz”diyor.

Merkel ise Almanya'nın başının belâsı Putin'e rağmen kuyruğu dik tutmaya çalışıyor. Suriye krizini çözme konusunda Türkiye'nin adını ağzına almamaya özen gösteren Merkel, çözümü Almanya, Rusya, ABD, Suudi Arabistan, İran ve Fransa'nın sağlayabileceğini söylüyor.

Bu da Türkiye ve İngiltere'ye yönelik kininin Rusya'dan daha fazla olduğunu gösterir.

Putin'e gelince

Türk medyasında geçtiğimiz yıl Erdoğan için “Erdoğan çok sağlam bir adam” dediği için Putin'e methiyeler dizildi.

Oysa Putin bir siyaset istihbaratçısı ve aşırı hırslı bir ülkenin lideri. Medyanın önünde söylediğine asla itibar edilmemesi gereken bir muhteris!

Putin iyi bilir ki, güçlü bir Türkiye Rusya'nın geleceği açısından tehdittir. Bunu asla istemez.

Güçlü bir Rusya sadece Türkiye için değil, Avrupa içinde kabul edilebilir değil.

Batının önünde bir seçenek var. Ya Putin ya da Erdoğan…

Herkesin bildiği Putin'inde itiraf ettiği üzere Erdoğan her zaman dürüst ve samimidir. Batı için ya Müslüman fobisi ve Haçlı faşizmini yenip Türkiye ile iş tutacak ya da Rus ininde Putin'e yem olacak.

Dileriz batı kiniyle değil aklıyla hareket eder.

Öte yandan bir kez daha gördük ki zaman her şeyin ilacıymış ve batı için önemli olan tek şey çıkarıymış...

Batı bizi öptüğünde biz dertleniriz.

Zira onun öptüğü yerlerde gül bitmez, çöplük oluşur

Etiketler : , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank