content

12 May

Başsağlığı Mesajı

7’nci Cumhurbaşkanı ve 17’nci Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Ahmet Kenan EVREN (Top.1938 –50), vefat etmiştir.
Osmanlının yıkım döneminde İngiliz ve ABD mandacılığını savunan, işgal güçleriyle işbirliği yapan Türk Milleti düşmanı hainlerinin torunlarının yine aynı çığırtkanlık içinde bulunarak, halkı din mezhep etnik kimlikle böldüğü bir ortamda; Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve Türk Milleti’nin değerli bir vatan evladı hakkında iftiralar yapılmaktadır. ...
Türkiye’de bütün milli ve manevi değerler altüst edilmektedir. Her toplumda hainler de vardır, kahramanlar da. Hainliğin ölçüsü her kesime göre farklıdır.
Ancak Türkiye’de hiçbir ülkede görülmeyen şekilde hainlerin kahraman, kahramanların hain ilan edildiği bir süreç yaşanmaktadır.

Hatırlanmalıdır ki; 1970’li yıllarda Türkiye’de adalet ve hukukun anlamını yitirdiği, kimsenin kimseyi kabullenmediği, bir kesimin diğeri ile beraber yaşamaya tahammül edemediği ve en küçük farklılıkların kavga vesilesi yapıldığı, her gün 50-60 kişinin öldüğü, sağ sol çatışmalarının şehirleri, şehir içindeki semtleri ayırdığı, kardeşlerin birbirine düşman edildiği, 8 aydır Cumhurbaşkanı seçilemediği bir ortamda ülke iç savaşa sürükleniyordu. Neredesiniz diyenler vardı.

Bu kaos ortamında Türkiye’nin iç ve dış düşmanlarının tahriki içinde olduğu, devletin başlıca organlarının işlemez duruma getirildiği, siyasal partilerin kısır çekişmeler içinde bulunduğu, ülkenin savaş eşiğine getirildiği gerekçesiyle TSK tarafından 12 Eylül 1980 de ülke yönetimine el konuldu, yasama ve yürütme yetkilerini kullanmak üzere Milli Güvenlik Konseyi (MGK) kuruldu.

Danışma Meclisi’nce hazırlanan anayasa; 7 Kasım 1982 tarihinde halkoyuna sunuldu. Yapılan referandumda yüzde 91.37′lik ‘evet’ oyuyla kabul edilen yeni anayasanın 1. geçici maddesi uyarınca, Kenen Evren yedi yıllık bir süre için, Türkiye’nin 7. cumhurbaşkanı seçildi.
Yeni siyasi partiler kuruldu. 6 Kasım 1983 tarihinde yapılan seçimlerle askeri yönetim, sivil yönetime devredildi.

Geçmiş dönemlerde ülke insanını; din, mezhep, etnik kimlik ve ideolojik açıdan bölen, halkı birbirine düşüren, devlet otoritesini bozanlar, ihanet sergileyenler bugünlerde de aynı ihanet paranoyası içindedir.
Bilinmeli, anlaşılmalı ve unutulmamalıdır ki Yüce Türk Milleti’nin birlik ve beraberliğine, Türk devletinin varlığına bekasına kast eden yabancı ülke işbirlikçileri, çağdışı düşünce sahipleri, evrensel insani ve hukuki değerleri benimseyememiş özümleyememiş, kardeşliğe paylaşıma adalete hukuka özgürlüğe karşı olanlar; çağdaş, laik, sosyal, demokratik, hukuk devleti kuralları ve düzeni içinde dün olduğu gibi bugün de, yarın da gereken karşılığı göreceklerdir.

Bu vesile ile döneminde Türk Milleti’nin yeniden birlik ve beraberliğini tesis etmek üzere, duyarlı vatan evlatlarıyla birlikte devlet otoritesini sağlayan Kenan Evren’i minnet ve rahmetle anıyorum.
Ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve Türk Milleti’ne başsağlığı diliyorum.

 

Etiketler : , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank