content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

17 Eki

Başkan İmamoğlu Bir Adım Öne Geçti!

Geçtiğimiz yıl hakkın rahmetine kavuşan Sevgili arkadaşım, dostum Cevat Güleç abimin adına Yakuplu’da yapılacak olan “Cevat Güleç Ortaokulu”nun temel atma törenine katıldım. Rahmetli Güleç’in ailesi; eşi, çocukları, gelinleri, damatları,

çalışanları törene katılmıştı.

Cevat Abi’nin adı sonsuza kadar yaşayacak. Adına yapılan okulda eğitim gören çocukların, ailelerin duaları, onunla olacak, ebedi istirahatgahında huzurlu olacak.

Başkan Ekrem İmamoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu özellikle Güleç ailesine teşekkür etti. Nasıl mutlu olduğumu anlatamam… Ne güzel bişey Cevat abi adına yapılan okul işi… Ailesini kutluyorum, allah herkese nasip etsin, geleceğe kalacak eserler yapmak, vesile olmak…

****

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün 13 projenin startını verdi.

Temel atma törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekilleri, il başkanı, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Beylikdüzü Belediyesi’nin 13 projesi içersinde iki cami temelinin bulunması ise ayrıca dikkat çekiyordu.

****

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldukça uzun yaptığı konuşmada, 2.5 yılda yaptığı çalışmaları ve yapacağı çalışmalarla ilgili katılımcılara bilgi verdi. Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasını yapmak için kürsüye çıktığında Ekrem İmamoğlu’na özel olarak teşekkür etti ve övdü.

****

Konuşmasında özellikle vatandaşların Beylikdüzü’ne, Kadıköy’e ve Büyükçekmece’ye nefes almak için geldiklerine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, CHP’li belediye başkanlarının, önce insan merkezli çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Başkan İmamoğlu’nun 1 milyon m2’lik Yaşam Vadisi Projesi’nde 300 bin m2’lik bölümünü ilk baharda bitireceklerini, görev süresi içersinde de tamamını bitireceğini söylemesi üzerine Kılıçdaroğlu, “Şimdi Belediye Başkanı İmamoğlu’nu eleştireceğim. Ne işin var senin 1 milyon m2 yeşil alan yapmakla. İmara aç… Ver müteahhite bina yapsana, ranta çevirsene…” diyerek AK Partili belediye başkanlarına kinayeli bir gönderme yaptı.

****

Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu konuşmasını yaptıktan sonra, protokol yerine geldiğinde oturma yeri bulamaması ve ilçe başkanının kalkıp yer vermemesini de çok ilginç bulduğumu ifade etmek isterim.

“Önce insan” sloganı sorunlu!

İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu konuşmasında sürekli CHP’li belediyelerin “önce insan” merkezli olduğuna gönderme yaptılar ve sosyal demokrat belediyeciliğin hizmet merkezli olduğuna dikkat çekmeleri ilginçti.

Halbuki “önce insan” merkezli sloganı sorunlu bir zihniyetin ürünü olduğunu hatırlatmak isterim.

Herşeyin merkezine insanı koyduğunuzda, insanın çıkarları için herşey yapılabilirdi.

Bu zihniyetlere göre de değişebilirdi.

Asıl olan ise “herşey kent için, herşey ülke için…” sloganı olmalıydı.

İnsan merkezli değil hayat merkezli olmak meselesi önemliydi.

Kuş, böcek, kedi köpek, çicek, ağaç hayatı var eden herşey…

Nefes aldığımız hava, beslendiğimiz toprak…

“Önce insan” denince bunların hepsini yok edebiliyorduk.

Doğayı katletebiliyorduk. Ki, bugüne kadar hep öyle yaptık… Yapmayada devam ediyoruz.

İnsan için yaptığımızı söyleyerek herşeyi, yaşanmaz kılıyoruz dünyayı, çevremizi, kentlerimizi, ülkemizi…

CHP’liler şu “önce insan” sloganını mutlaka sorgulamalılar…

****

Sosyal demokrat belediyecilikte hesap verebililirlik, şeffaflık, katılımcılık, yerel demokrasi ile ilgili Başkan İmamoğlu’nun ve tabi ki Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun bişey söylememeleri ise başka bir ilginçlikti. Hakkını yemeyelim, Kılıçdaroğlu “Kul hakkı yemeyiz, bir kuruşun hesabını vermelisiniz” diyerek belediye başkanlarına mesaj vermesini de unutmamak gerekiyor.

Ancak bir kuruşun hesabını verecek belediye başkanlarına, denetlenebilirlilik, katılımcılıkla ilgili, hemşerileri ile beraber kenti yönetmeleri, harcadıkları her bir kuruşun milletin parası olduğuna yönelik yerinden demokrasiden söz etmemesi de başka dikkat çeken bir konuydu.

****

Aslında “önce insan” sloganını AK Partili belediyelerde uyguluyor. Bunu kabul etmek gerekiyor.

Rant dediğimiz şey, CHP’li belediyelerde var.

Parklar, yeşil alanlar, sosyal donatı alanları, okullar, kreşler, camiler, kültür merkezleri AK Partili belediyelerde de var.

Engelliler için, çocuklar için, gençler için eğitim merkezleri AK Partili belediyelerde de var.

Hepsinin ortak özelliği, oy aldıkları millete hesap vermek yok.

Harcadıkları her bir kuruşun milletin parası, kamunun parası olduğu gerçeğinden yola çıkarak, oy verenlerin kendilerini şeffaf bir şekilde denetleyebileceği mekanizmaları yok. İmara açacakları alanları kentte yaşayanlara sormak yok.

Sosyal demokrat belediyeleri, diğer belediyelerinden ayıracak olan esas; hesap verebilirlilik ve denetlenebilirlilik olmalıydı. Bununla ilgili ise söz yoktu. Tabi eylemde…

Son söz: Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 13 projenin temel atma töreninde hedefine ulaştı. Iyi bir sunum yaptı, kendisini anlattı. Anlatımı ve yaptıklarıyla da İstanbul’da ve bölgemizde diğer CHP’li belediye başkanlarının da bir adım önüne geçti. İmamoğlu, belediye başkanları arasında hizmet yarışı olacağını ve kendisinde en iyi belediye başkanı olacağını belirterek, bunun sinyalini de verdi.

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank