content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

13 Şub

Babuşcu’nun istediği ismi, Davutoğlu istemedi

AK Parti İstanbul İl Başkanı seçilen (belirlenen) Selim Temurci'yi bizzat Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun istediği kulislerde konuşuluyor. 8 yıl il başkanlığı yapan Aziz Babuşcu, milletvekili adaylığı için görevi bırakırken (tabi ki, tüzükte ki 3 dönem şartından dolayı) yerine başka bir ismi öneriyor.
Önerdiği ismi ise bizzat Başbakan Davutoğlu istemiyor.
Babuşcu'nun Selim Temurci'yi değil başka bir isim Ali Haydar Yılmaz'ı önerdiği ancak Davutoğlu'nun kabul etmediği iddia ediliyor.
****
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun 2007 yılında milletvekilliği için il başkanlığından istifa etmesinin ardından, yerine yerel yönetimlerden sorumlu il başkan yardımcısı Aziz Babuşcu ismi belirlenmişti.
Ve ilginçtir, Babuşcu il başkanı olduktan sonra İstanbul'da, Müezzioğlu'nun kadrolarını ise il yönetiminden ve ilçe yönetimlerden uzaklaştırmıştı.
****
Babuşcu'nun yerine, Başbakan Davutoğlu tarafınan önerilen Selim Temurci da aynı Aziz Babuşçu gibi yerel yönetimlerden sorumlu il başkan yardımcısıydı. İki dönemdir, İstanbul İl Başkanlığı'na yerel yönetimlerden sorumlu il başkan yardımcılarının seçilmesi ise oldukça ilginç bir tesadüf.
****
2014 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına gönlünden geçiren Aziz Babuşcu, ana kademe ile yapılan aday yoklamalarında ismini yazdırması ile dikkat çekmişti. Gönlünden Büyükşehir Belediye Başkanlığı geçen Babuşçu'nun Dr. Kadir Topbaş'ın kamuoyu yoklamalarında önde çıkması, Mustafa Sarıgül karşısında şansının olmaması milletvekili adayı olmasına yol açtı.
****
Aziz Babuşcu, 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde AK Parti İl Başkanı olarak ise başarısız bir performans sergiledi.
2009 seçimlerinde CHP 5 belediye başkanlığını, 12'ye çıkarırken, AK Parti 26 ilçe belediye başkanlığını kazanabiliyordu. Şişli'yi ise DSP'den Mustafa Sarıgül kazanmıştı.
İstanbul'da 8 yeni ilçenin sınırları AK Parti'nin kazanabileceği bir şekilde hazırlanmasına rağmen, 25 ilçe belediye başkanlığının üzerine bir ilçe koyarak 26 ilçede AK Parti iktidar olabiliyordu.
2014 seçimlerinde ise 26 ilçe belediye başkanlığından 1'ini kaybediyor, CHP ise 14 ilçe belediye başkanlığı kazanıyordu.
Tüm iktidar olanaklarına, Büyükşehir belediyesinde iki dönemdir iktidar olmalarına rağmen Aziz Babuşcu'nun başında olduğu AK Parti İstanbul teşkilatı yerel seçimlerden  yerinde sayarak ve kaybederek çıkıyordu.
****
AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na ise istediği bir adayı seçtiremeyen Aziz Babuşcu, milletvekili seçildiğinde ise etkili bir milletvekili değil, aksine sıradan bir milletvekili olacağını hep beraber izleyeceğiz.
İstanbul İl Başkanlığı yaparken, İstanbul Milletvekillerine, iki yerel seçimde de görüşlerini bile sormayan, ciddiye almayan Aziz Babuşcu'yu aynı son beklemektedir.
Ve tekrar seçilecek milletvekilleri ise kendisine yönelik olarak sürekli muhalefet olacaklardır. Bunun böyle olacağını, geleceği de bugünden gördüğüm için değil, düne bakarak ifade ediyorum. Eski il başkanlarının başına ne gelmişse, Aziz Babuşcu'yu da aynı son beklemektedir.

Arıdoru'ya başarılar diliyorum

Aziz Babuşcu'nun Özel Kalem Müdürü olan olan sevgili meslektaşım Abdullah Arıdoru'nun olması ise benim için sürpriz oldu. Kendisi için sürpriz olmuş mudur bilmiyorum.
Bağcılar Belediye Başkanı Basın Danışmanı olan Arıdoru'nun AK Parti İl Başkanı Selim Temurci'nin Özel Kalem Müdürü olması ise kendi geleceği için oldukça önemli bir görev. Bugüne kadar bir ilçe belediye başkanının basın danışmanı olup da, bir yerlerde olmuş olan biri aklıma gelmiyor. Ancak özel kalem müdürlüğü yapıp da, Türkiye siyasi hayatına katkı yapmış, çıkış yapmış oldukça çok isim var.
Arıdoğru'yu kutluyor, yeni görevinde başarılar diliyorum.

Belediye Başkan Aday Adayı olan 4 isim

Küçükçekmece Belediye Başkan Aday Adaylığı için istifa eden ve "Cumhuriyetin 90. yılında 90 bin kişi çağrısı" yaparak, bir fiyasko yaşayan, seçimlerde de çok da meydanlarda gözükmeyen Timuçin Oğuz'un yeni yönetimde yer alması oldukça ilginçti.
Ayrıca Başakşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan Fatih Bolcan'ın da yeni yönetimde yer alması ve iki ismin (Timuçin Oğuz da Başakşehir ilçe üyesi) Başakşehir'den il yönetiminde olması dikkatimi çekti.
Silivri Belediye Başkan Aday Adayı olup il yönetiminde yer alan Metin Karakaş aynı zamanda Eyüp İlçe Belediye Başkan Adayı olan Eyüp Turan'da dikkat çeken isimler, yeni yönetim kurulunda.

Son söz: İstanbul'da il başkanı kongreden yaklaşık 20 gün önce belirlendi. İl Başkanı olarak belirlenen Selim Temurci ise bizzat il yönetimini kendisi yaptı. Aziz Babuşcu'nun tercih ettiği Ali Haydar Yılmaz ise Başbakan Davutoğlu tarafından tercih edilmedi. Bazen en güçlü olduğunuzu zannettiğiniz anlar, en zayıf olduğunuz anlardır... Bu söz Babuşçu için cuk diye oturuyor.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank