content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

03 Haz

Ayrılık Yada Billurlaşan katreler

Ayrılık, ölümden öte bir duygudur.

Ayrılık, hüzündür, hasrettir, aslında ayrılık bir başka açıdan da vuslattır. Aşıklık geleneğinin tespitlerinde; “Ölüm ile ayrılığı tartmışlar, elli gram fazla gelmiş ayrılık.”söylemleri virdi zeban olmuştur dillerde.

Ayrılık, hüzündür; hasret kokan yağmur akşamlarının gözyaşıdır. Bir kelebeğin kanatları titreşirken, yüreğin hıçkırmasıdır.

Ayrılık, sevgiye ve sevgiliye olan muhteşem bir özlemdir.

Ayrılık, uykusuz yaz gecelerinde bedeninden damlayan her bir ter damlacığının “Sevgili! Sevgili! Sevgili!” diye haykırışı, ahı eninindir.

Ayrılık, aşk yollarındaki gönül heybende hasret azığı kadar vuslat ümidini de taşımandır. Bu ümittir belki de insana hala hüzün nağmeleri söyleten…

Ayrılık, gurbettir; kalabalıkların içerisinde yapayalnız çırpınmaktır. “Hepsi bana yabancı, hepsi başka biçimde…” türküsünü söylemektir ayrılık.

Ve ayrılık Sensiz kalmaktır. Sevgiliden uzakta benim de, bensiz kalmamdır… Aşk iki kişilik değildir ki; iki varlığın birbiriyle özdeşleşip yekvücut olduğu evrensel bir mucizedir. Sevgililer ayrıldığında, onlar artık yarım bir hilkat garibesidir, benliği özünden bıçakla sıyrılmış…

ATATÜRK KÖŞESİ

Acizler için imkânsız, korkaklar için müthiş gözüken şeyler kahramanlar için idealdir.

DÜŞÜN-TAŞIN

Bak, ibret al yere düşen yaprağa oda eskiden yukarıdan bakardı toprağa...

GÖNDERMELER

-Başbakan’ın Köşk’e çıkması halinde yerine kimin oturacağı konusunun Türkiye’nin en önemli merak edilen konuları arasında olduğunu bilmeyen var mı?   

-Vali Hüseyin Avni COŞ buradayken gıkını çıkart(a)mayan bazı zevatın, tayini çıktıktan sonra bülbül kesilmesinin anlam ve önemini(!) bilmeyen var mı?

- Gazeteci Yazar Yüksel EVSEN’ in  kaleme aldığı, Şehremini Hüseyin SÖZLÜ’ nün  TAKDİM yazısını yazdığı  “DEVLETİN GÜCÜ” adındaki kitabın Türkiye’nin seçkin kitap severleriyle buluşmaya hazır olduğunu biliyor musunuz?

-“Hala varlık göstermeye çalışan, hala 'yıkılmadık ayaktayız' diyen, hala 'gelecek için umutuluyum" söyleminde bulunan, hala "İstifa mı? Geçiniz" cümlesini kuran muhalefet liderleri var bu ülkede..” diye gerçekleri haykıran Ünlü Televizyoncunun kim olduğunu merak ediyor musunuz?

-Gezi eylemlerinin sene- devriyesindeki olaylarda Vip-Toma araçlarının görücüye çıkmasını anladım ve fakat çoğu eylemcilerin yüzünü kapatmalarının mantıklı bir izahı olup olmadığını hala anlamadığımı biliyor musunuz?

-Evsen Medya Gurup Akdeniz Televizyonundaki Mertçe Söyleşi Programlarının Sezon Finali Haftasına girdiğini bilmeyen var mı?

-Meslektaşımız Uğur DÜNDAR’ın, “25 bin polis. Bazılarının elleride SOPA, her yerde TOMA, demokrasinin hali KOMA, memleketin durumunu hiç SORMA!” Adındaki Köşe yazsını okudunuz mu?

-Çarşamba günlerinin vazgeçilmez programları KAMU VİCDANI ve Lokum FM’deki CENDERE’ nin  Ramazan ayı hariç yaz döneminde de devam edeceğini biliyor musunuz?

-“Gürültü ile algı yaratılabilir ama tarih yazılamaz” diyen İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu PERİNÇEK’ e katılmayan var mı?

-Cebel-i Bereket yaylasına gelmek isteyen dostlarımın navaleleriyle birlikte gelmeleri(!) halinde her zaman diliminde başımın üstünde yerleri olduğundan haberleri var mı?

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank