content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

13 Oca

Avcılar’ın Çöp İhalesi Onaylandı Başkan Toprak; Şimdi ne Olacak?

Avcılar Belediyesi çöp ihalesi, Kamu İhale Kurumu (KİK) tarafından onaylandı.
Galiba Türkiye tarihinde ilk defa bir çöp ihalesi ile ilgili kararı, KİK ancak dört ay içersinde karara bağlayabildi.
Böylelikle Avcılar Belediyesi adrese teslim yapılan ihalenin karara bağlanmasından dolayı mutlu olabilir.
Yıllık 42 milyon eski parayla trilyonu, 30 ayda 116 milyon tl, trilyonu çöpe verilecek...
Avcılar Belediyesi'nin 2013 yılı kesinleşen bütçesi 128 milyon, trilyon...
Varın gerisini siz hesaplayın...

Yazın bir kenara bu yıldan başlayarak, Avcılar Belediyesi'nin Toprak Anası, Haney Handan Toprak Benli borçlanmak için kolları sıvar.
Belediye meclisinden yetki alabilmek için, kılı kırk yarar.
15 yıllık belediye başkanlığı yapan Mustafa Değirmenci her borçlanma yetkisi için belediye meclisine müracaat ettiğinde, CHP Gurubu kendisine kök söktürmüştü.
Bakalım, aynı şeyler tekrar Avcılar'da yaşanır mı? Tarih tekerrürden ibarettir derler ya, olursa da hiç şaşırmayacağım.
****

Neyse gelelim çöp ihalesine...
İşe başlama tarihi, 01 Eylül 2014, bitiş tarihi ise 31 Mart  2017.
Eylül ayında yapılan 30 aylık ihalenin aylığı yaklaşık 3 milyon 900 bin tl'ye geliyordu.
14 Ağustos tarihinde yapılan çöp ihalesine itiraz yapıldığı gerekçesiyle, Avcılar Belediyesi Pazarlık Usulü ihale ile Eylül ayından beri çöp işini yine Gintem şirketine veriyordu.

Ve pazarlık usulü ihaleye Tomurcuk Firması 3 milyon 930 bin civarında bir fiyat vermesine rağmen hem de tek firma olmasına rağmen, haberlerimiz üzerine Avcılar Belediyesi, iki aylık ihaleyi pazarlık usulü ile 3 milyon 400 bin tl civarında Tomurcuk şirketine verdi.
Ardından yapılan aylık çöp ihalesi ise yaklaşık 3 milyon 140 bin, trilyon civarında verildi.
****

Ve bu çöp ihalesinin, adrese teslim algısının oluşmasına neden olan ise, Büyükşehir Belediyesi yetki alanında bulunan kıyı şeritlerinin, kumsalların temizle işinin ihale şartlarına konulması idi.
Ve Başkan Haney Handan Toprak Benli, kumsal temizleme aracını ihale şartnamesine koymalarının nedenini mecliste yaptığı konuşmada şöyle açıklıyordu. "Konuyla ilgi dava açtık. Kumsalları geri alacağız ve temizliği biz yapacağız."
Ve bu açıklamayı yapmasının ardından, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul'un tüm sahillerinin temizleme işini ihaleye veriyordu. Yanılmıyorsam hemde yaklaşık 30 milyon civarında bir fiyata.
İhalesi yapılmış bir işi, Avcılar Belediyesi çöp ihalesinin şartlarından biri haline getiriyordu.
****
İlginçtir, çöp ihalesine katılan 2. firma 85 milyon, trilyon vermesine rağmen çöp ihalesini İstanbul'un en fahiş çöp ihale teklifi veren Gintem firmasına veriliyor, ancak yapılan itirazdan dolayı KİK'e gidiyordu. Hafta sonu ise KİK ihalenin Tomurcuk'a verilmesi gerektiğine karar veriyordu.

Hemde 4 ay inceleyerek bunu yapıyordu.
Ve Avcılar halkı 2017 yılının Mart sonuna kadar çok pahalı hizmet almasına rağmen, sessiz kalarak, belediye meclisinde bulunan CHP'li, AK Partili meclis üyeleri ise vicdanlarına hesap veremeden 30 ay boyunca üç maymunu oynayarak, kamunun parasının çöpe gitmesine seyirci kalacak.
****
2013 bütçesi 128 milyon, eski parayla trilyon olarak gerçekleşen Avcılar Belediyesi, son 10 yılın ortalama yıllık 100 milyonluk bütçesinden fazla kaynağını 30 aylığına çöpe verecek...

Bunun için süslü laflar duyacağız.
"Bırakın İstanbul'un Türkiye'nin ilk beş temiz ilçesini, kentini yaratacağız."
Bunun için Avcılar halkının vergilerinden toplanan kaynak birilerine peşkeş çekilecek.

İhayele 85 milyon veren firma
neden 5 aydır susuyor?

Ve dört aydır susan, seyreden, sesini çıkarmayan yıllarca Avcılar'ın çöp ihalesini yapan şirketin yetkilileri ise sus pus olarak yollarına devam edecekler.
Hesap kitap yapıp, Tomurcuk'un 116 milyon verdiği çöp ihalesine 85 milyon veren, bundan da para kazanacağını iddia eden Beş Kardeşler şirketi, ise üç maymunu oynuyorlar.
****

Merak ettiğim şu. Beş Kardeşler firması KİK'e itirazda bulundu mu?
Bulundu ise elindeki tüm belgeleri KİK'e sundu mu?
Yoksa Tomurcuk ile anlaştı mı?
Acaba dört ay sonra, ihalenin iptali için KİK'e müracaat etmişse, şikayetini geri çektiği için mi KİK ihaleyi onayladı?
Kamuoyunda dört aydır konuşulan Beş Kardeşler, Avcılar Belediyesi ile anlaşmaya çalışıyor, Gintem şirketine kendi çöp araçlarını vermeye çalışıyor iddiaları doğru mu?
Beş Kardeşler firmasının Avcılar Belediyesi'nde 3, 3,5 milyon teminatı, yaklaşık 3-4 milyon civarında alacağı olmasına rağmen bugüne kadar alacağını hukuki yollardan talep etmemesinin ardında kamuoyunda iddia edilen pazarlıklar var mı?

Beş Kardeşler dava açacak mı?

Yıllarca çöp temizlik işini yapmışsınız. İhale tarihinde tüm argüman Avcılar'ın pis olduğu ve temizlik işlerinin çok kötü yapıldığı iddiaları üzerinden yeni bir firmaya pazarlanırken, kamu kaynakları çar çur edilirken bu işi yapan Beş Kardeşler'in ticari itibarı yerle bir edilirken susması bugün için bir anlamı olduğunu düşünüyorum.
Bunun arkasında KİK ihaleyi iptal ederse, ihaleye girebilmek ve ilişkileri koruyabilmek adına yapılmışsa suskunluk anlaşılabilir birşeydir, yok arkada başka pazarlıklar için susulmuşsa bu bir ayıptır.
****

Beş Kardeşler firmasının, hafta sonu KİK'in çöp ihalesini onaylamasından sonra neler yapacağını merak ediyorum. İhalenin iptal edilmesi için dava açacak mı? Alacakları için Avcılar Belediyesi'ne yönelik tüm hukuki yolları kullanacak mı? Yoksa kapalı kapılar ardından ticari itibarının yerle bir edilmesine seyirci kalarak, kamuoyunda haklarında söylenen, pazarlık yapıyorlar iddialarını doğrulayacaklar mı?
Başkan Toprak'a çağrı

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Haney Handan Toprak'a buradan çağrı çıkarıyorum. Çöp ihalesinin arkasındaki pis kokuları kaldırın. Çöp ihalesini iptal ederek, (hukuki olarak yapılabilir mi bilmiyorum?
Son aylarda yaptığınız pazarlık usulü ihaledeki rakamlara çekin, 30 aylık ihaleyi. Yoksa bu çöp ihalesindeki pis kokular sadece belediye başkanlığı döneminde değil, belediye başkanlığını bıraktıktan sonra asla peşinizi bırakmayacaktır.
Ve pis kokuları ölünceye kadar burnunuzun direklerini sızlatmaya devam edecektir.
****
İhaleyi o gün iptal etseniz ve yeniden ihale açsaydınız yada ihaleyi 85 milyon veren şirkete verseydiniz kasanızdan 31 milyon fazla çıkmayacaktı.
Şayet ihale KİK'e itiraz yapılmasaydı, kasanızdan son dört ayda yaklaşık 16 milyon tl çıkacaktı. İhaleye itiraz yapıldığı için bugüne kadar kentin temizliği için yaklaşık 13 milyon tl çıktı.
Bir itirazın, yaptığımız haberlerin kentinize, kamuya, kasanıza karı yaklaşık 3 milyon tl oldu.

Şayet kentin şehr-i emini iseniz, şayet birazcık vicdanınız kalmışsa çöp ihalesinde rekabet koşullarının oluşacağı şartları sağlayarak, başkanı olduğunuz kente en az 30 milyonluk bir karınız olur. O parayla da parklar ve başka sosyal hizmetleri gerçekleştirirseniz.

Son söz: Vicdan sizin, akıl sizin, yürek sizin, kamunun kaynaklarını koruma kimliği sizin... Ya bu kimliğinize sahip çıkar ve kentin çıkarlarını koruyan bir belediye başkanı olarak tarihe geçer ya da kamunun kaynaklarını çarçur eden bir belediye başkanı olarak tarihe geçersiniz.
Tercih sizin Avcılar'ın Şehr-i Emini Haney Handan Toprak Benli.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank