content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

23 Eyl

Avcılar Belediyesi ile ilgili haberler ve yorumlar yaptık…

Yazdığımız her şey belgeli ve bilgili haberlerdi.Yazdıklarımızı ve sorularımızı bir kez daha hatırlatalım.
1- Yıllardır aylığı 1.100 milyon TL’den yapılan çöp ihalesini aylığı 3.600 milyon TL’den neden verdiniz? Bir başka firma 30 aylık ihale bedelinin 31 milyon (eski parayla trilyon) daha az vermesine rağmen neden o

firmaya vermediniz? Beledeyinin son dört yıllık toplam bütçesi 400 milyon TL aylık geliri de yaklaşık 8.5 milyon TL olmasına rağmen, 3.5 milyonunu neden sadece çöpe verdiniz? Kültür merkezinin bütçesini neden 27 mil-yon ardından 17 milyon TL’ye indirdiniz? Avcılar halkına vaat ettiğiniz projeleri hangi kaynaklarla yaratacaksınız?
2- Avcılar’ın plajları olmamasına ve sahiller ilçe belediyelerine ait olmamasına rağmen neden çöp ihalesi şartnamesine neden plaj kumlarını temizleme aracını koydunuz?
3- 5 yıllık staretejik planlamada Avcılar’a plaj yapılacağı hedefi konulduğu bunun için kum temizleme aracı şartı konulduğu ifade edildi. Neden çöp ihalesini ne zaman yapılacağı belli olmayan ve bugün için imkansız olan plaj kumunu temizleme aracı koyarak yıllarca hiç kullanmayacak bir araç ücretiyle şişirdiniz?
4- Aslında çöp ihalesine plaj kumu temizleme aracı koyarak aslında adrese teslim çöp ihalesi yapmak mı istediniz?
5- 5 mahallede 5 film projesini ücretsiz yaptığınızı kamuoyuna duyurdunuz? Yaptığımız araştırma sonucunda ücret ödendiğini belgeleriyle ortaya koyduk. Neden kamuoyunu yanıltınız?
6- Bugün bir sünnetin maliyeti 54 TL, bir sünnet kıyafetinin fiyatı 70 ile 150 TL  arasında. Neden yoksul sünnet çocukları için yaptığınız kampanyayının çocuk başına fiyatını 1.200 TL olarak belirlediniz? Ve sünnet şöleni ihalesini neden bir dil okuluna, bir dershaneye verdiniz?
7- Tek özelliği Belediye Başkanı Dr.

Handan Toprak Benli’nin eşi olması olan Yusuf Benli’ye belediye birimlerinde neden oda tahsis ettiniz? Ve gününün büyük bir bölümünü neden belediyede geçiriyor. Belediye personeli neden Benli’ye Sayın Başkan diye hitap ediyor?
8- Yusuf Benli belediye birimlerinden belediye personeli ile neden toplantılar yapıyor? Belediye birimlerini hangi vasfıyla denetledi ve bu toplantıları ve denetimleri hangi vasfıyla yapıyor? Belediye meclis üyesi, belediye bürokratı, belediye başkanı danışmanı ile mi yapıyor yoksa sadece başkanın eşi olmasından dolayı eşbaşkan olarak mı bu toplantıları yapıyor?
9- Belediyeden yanıt geldi. Benli bize yardımcı oluyor. Sorduk, hangi vasfı, hangi birikimiyle bunu yapıyor?
10- Belediye Başkanı Dr. Hanay Handan Toprak Benli’nin eşi Yusuf Benli belediye başkanının makam aracını hangi vasfıyla kullanıyor?
11- Dr. Hanay Handan Toprak Benli belediye başkanı olmasa, oğlu CHP İlçe Gençlik Kollarını, ilçe yönetimini görevden aldırmak için girişimlerde bulunabilir miydi? Ve her gün belediyede oğlu hangi toplantıları yapıyor?
12- Türkiye’nin başka herhangi bir yerinde bir belediye başkanının eşi makam aracı kullanıyor mu? Belediye birimlerini denetliyor mu? Kendisine eşbaşkan olmasından dolayı sayın başkanım diye hitap ediliyor mu? Belediye birimlerinin herhangi bir odasında makam odası var mı? Belediye çalışanlarıyla toplantılar yaparak emirler veriyor mu?
Sorularımıza yanıtlar vermeyen, yönetim tarafımıza tam noter onaylı dört açıklama gönderdi. Yanıtlarda bir kelime vardı. Yalan… Sonrasında bu açıklamaları yayınladık. Aslında nasıl yanıtlar vermesini gerektiğini anlattık. Ardından son olarak noter onaylı bir açıklama daha geldi. Bu sefer çöp ihalesinin kendilerine göre gerekçeleri vardı.
Bizi mahkemeye vermişlermiş. Sevindik mahkemeye vermelerine. Sorduğumuz soruları, yaptığımız haberlerin yanıtlarını bir kez de hakim karşısında alarak belgelendirmiş oluruz.
Ayın 18’in de çöp ihalesi duyurusu yapılmış. Üç firma davet edilmiş. Çöp ihalesini yıllardır yapan Beşkardeşler, Akmercan ve Tomurcuk.
Ancak Beşkardeşler’e ihale tebliği Cuma günü saat 14.30’da yapılmış. İhale tarihi ise Pazartesi günü saat 10. İki saat içersinde mesai bitmeden hangi belge hazırlanabilir ki, mesainin bitmesine 2.5 saat kala tebliği yapıldı?
1- Beşkardeşler firmasının SSK borcu olduğu gerekçesiyle ihaleye vermediğinizi iddia etmiştiniz? Buna rağmen neden Beş Kardeşler firmasını ihaleye davet ettiniz?
2- Kamu İhale Kurumu (KİK) yapılan itirazı haklı bulur ve ihaleyi 31 milyon TL düşük veren firmaya verirse ne yapacaksınız? Ya da ihaleyi iptal ederse ne yapacaksınız?
3- Neden pazarlık üsulu ihaleye 17 Aralık operasyonunda ismi geçen iki firmayı davet ettiniz? Neden daha çok firmayı pazarlık üsulu ihaleye çağırmadınız? Ve rekabet oluşmasına imkan tanımadınız?

Son söz: Biz bunları soruyoruz. Sormaya da devam edeceğiz. Belge ve bilgiler gelmeye başladıkça sormaya da devam edeceğiz. Avcılar Belediyesi CHP’li bir belediye idi. Ne oldu da tüm bürokratları tırpanladınız? Avcılar Belediye Başkanı Dr. Hanay Handan Toprak Benli, çöp ihalesini Genel Merkez’e ve parti yetkililerine bildirdiğini söylemiş. Hodri meydan Toprak Ana, pardon Dr. Hanay Handan Toprak Benli, hangi parti üst düzey yetkilisini bilgilendirdiniz? Görüştüğümüz tüm partinin üst düzey yöneticileri ateş püskürüyor, çöp ihalesi ve eşbaşkan ile ilgili ‘nedir bu rezalet’ diye konuşuyorlar.
Altı ay dolmadan geldiğiniz noktada tam bir çöküş yaşıyorsunuz. Farkında değil misiniz? Böyle giderseniz sizi kimse kurtaramaz bizden söylemesi.
Not: Eylül ayında Kent Konseyi
kongresi gerçekleştireceğinizi söylemiştiniz. Hatırlatalım dedik

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank