content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

22 Ara

Avcılar Belediyesi Çöp İhalesinde kilit Beşkardeşler!

Avcılar Belediyesi’nde çöp ihalesinde şayet Beş Kardeşler şirketi 30 aylık çöp ihalesine 85 milyon teklif vermeseydi, bugün birçok şeyi bilmiyor olacaktık.
Yetmez şayet Beşkardeşler şirketi çöp ile ilgili Danıştay ve KİK’i itiraz yapmasa

ihalenin adrese teslim yapıldığını da yargı kararı ile tescillenmeyecekti.
Yaptığımız tüm haberler ve yazdığımız yazılar bu yargı kararı ile doğrulanmış oldu.
Tabi aynı zamanda aynı Beşkardeşler, ihale tarihinden sonra üç gün içersinde ihale şartnamesinde bulunan “kumsal temizleme aracı” şartından dolayı itiraz etseydi ihale KİK tarafından ilk ay iptal edilmiş olacaktı.
Yetmez, Danıştay ve KİK ihale ile ilgili kararın düzeltilmesini Avcılar Belediyesi’nden istediğinde teşekkür mektubu vermeseydi, belediyenin çöp ihalesini ne kadar büyük bir miktar ile verdiğini de çok açık bir şekilde görecektik. Çünkü çöp ihalesini Beşkardeşler şirketi kazanmış olacaktı.
Yine ihaleden teşekkür mektubu vererek çekilen Beşkardeşler’in Tomurcuk Şirketi’ne araçlarını kiralaması ise ayrıca neden ihaleden çekildiğini ortaya koyuyordu.
Çelişkiler çelişkiler… Ancak ortaya çıkan olumlu şeylerde bu çelişkili şeylerin sayesinde oluyordu.
****
Zamanında Beşkardeşler Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Erdoğan’a neden ihaleden çekildiğini ve basın toplantısı yapmadığını 25 Aralık 2015 tarihinde; “Erdoğan’a bir kez daha soruyoruz”  diyerek dört soru sorduk:
1- Aylarca uğraştıktan sonra, hukuki olarak ihale tekrar tarafınıza verilmişken neden ihaleden çekildiniz?
2- İhaleden çekilerek, ihaleyi yeniden devam ettiren Tomurcuk firmasıyla bir anlaşma mı yaptınız?
3- Avcılar Belediyesi’nden alacaklarınızın olduğu ve bu alacaklarınızı aldığınız için ihaleden çekildiğiniz iddia ediliyor. Bu iddialar doğru mu?
4- İki defa gazetemizi arayarak, çöp ihalesiyle ilgili detaylı açıklama yapacağınızı söylemenize rağmen neden bugüne kadar açıklama yapmadınız?

****
Ve defalarca haber ve köşe yazısı yazdıktan sonra nihayet, 8 Ocak 2016 tarihinde tarafımıza yazılı açıklama yapan Erdoğan; 2015’in 9. ve 10. ayında Avcılar Belediyesi tarafından SSK’ya ödenmek üzere 3 milyon TL’sinin bloke edildiğini ve kuruma ödenmediğini dile getirerek, Gelir İdaresi Daire Başkanlığı’na olan yaklaşık 3 milyon 300 bin TL borcun yine belediye tarafından bloke edilmesine rağmen adı geçen kuruma ödenmediğini belirtmişti.
Denizbank’a yaklaşık 3 milyon 400 bin TL kredi borcuna yönelik yine belediye tarafından, alacaklarına istinaden temlikname alınmasına rağmen borcun yaklaşık 1 milyon TL’si halen ödenmediğini belirten Erdoğan, kazandıkları ihaleyi yapamamalarını; “SSK ve Vergi Dairesi’nden “borcu yoktur” yazısı alamadığımız ve bankalara ödenmeyen borçlardan dolayı belediyeye teminat mektubu veremediğimiz için ihaleden çekildik”
demişti.
****
Kazandığı çöp ihalesini neden yapamadığı ile ilgili yasal yollara başvurduğunu bir yıl önce dile getiren Erdoğan, yargı yolu ile kazandığı ihaleden, kimsenin lehine çekilmediğine dikkat çekerek, ticaret yaptığını, elinde bulunan temizlik araçlarını; resmi kurumlara, özel kuruluşlara kiraya verdiği gibi, Tomurcuk Firması’na da talep üzerine araçları kiraladığını söylemişti.
Avcılar Belediyesi’nden resmi kurumlara ve bankalara ödenmek üzere alacaklarından bloke yapıldığını ve ilgili kurumlara ödenmediği için faiz yükü altına girdiğini ifade eden Bahattin Erdoğan, “Kurumlar için alacaklarından bloke edilen milyonlarca liranın dışında belediyeden yaklaşık 4 milyon lira daha alacağım var”
demişti.
****
Aldığımız bilgilere göre çantacı denilen ihale simsarları. Cuma günü yapılacak çöp ihalesine itiraz etmişler ve itirazları kurum tarafından ret edilmiş.
Asıl olan ise şu: Yaklaşık üç yıldır Avcılar’ın, İstanbul’un ve CHP’nin gündemi haline dönüşen Avcılar Belediyesi’nin Türkiye’nin en pahalı ihalesi olarak gerçekleştirdiği çöp ihalesine kazandığı halde verilmeyen Beşkardeşler şirketi katılacak mı?
Yoksa bir yıl önce karar düzeltme geldiğinde ihaleden bir teşekkür mektubu vererek Tomurcuk Şirketi lehine çekilecek mi?
****
SSK, Vergi Dairesi ve Teminat mektubu sorunu olmadığını öğrendiğimiz Beşkardeşler şirketi, 23 Aralık’ta yapılacak çöp ihalesine katılıp katılmayacağını çok yakından takip edeceğim.
Avcılar Belediyesi’nin bir yıllık gelirinden daha fazla bir bedelle verilen çöp ihalesi, namuslu, ahlaklı CHP’liler ve kamuoyu tarafından takip edilmelidir.
Bir kez daha Avcılar Belediyesi çöp ihalesindeki fahiş rakamlardan dolayı zarar ettirilmemelidir.
Bu konuyla ilgili namus sözü veren CHP’li yöneticiler, çöp ihalesi ile ilgili sözlerinin takipçisi olup olmayacaklarını da yakından takip edeceğim.
****
Bugüne kadar bir gazetecinin haberi yapıp kenara çekilmesi gerektiğine inananlardandım. Ancak üç yıl içersinde gördüm ki, hakkımızda yapılan her şikayette dava açan savcılar ihalenin incelenmesi için bir tek soruşturma açmadılar. Sonuç olarak öğrendim ki, şikayetçi olmak lazımmış! Yetmez takipçisi olmak lazımmış! Çünkü haberlerimiz ve yazılarımız suç duyurusu olarak kabul edilmiyormuş. Tuz kokmuş da haberimiz yokmuş.

Son söz: Bilinsin ki, 23 Aralık’tan sonra Avcılar Çöp İhalesi’nin yakın takipçisi olacağım. Haber, yazı ve suç duyurusu ne yapılması gerekiyorsa yapacağım. Tek başımıza ihaleleri düzeltemeyiz. Ancak herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirirse en azından çölde vaha gibi oluruz değil mi?

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank