content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

26 Ara

Ateş Çemberi

Türkiye, tam anlamı ile bir ateş çemberi içine düşmüştür. Cumhuriyet tarihinin en zor, en tehlikeli günlerini yaşamaktadır.

1-Hatalı dış politikalar yüzünden tek bir dostumuz kalmadı. Zaten hiçbir zaman dost olmadığımız ABD,

İngiltere, Almanya, İran, İsrail (İlaveten vahim hatalar sonucu, tam bir düşman haline gelmiş Irak, Suriye, Libya, Mısır vb. ülkeler) ve (ucuz kahramanlık uğruna tam bir kin kaynağına döndürdüğümüz) Putin’in Rusya’sı, işbirliği halinde kuyumuzu kazıyorlar. Tuzaklar kuruyorlar.

a) Bakınız; Türkiye’yi Musul’dan nasıl şutladılar. Tükürüğümüzü yalattılar. İtibarımızı sıfırladılar. Türk düşmanlığında ABD, Rusya vb. ülkelerin aynı safta birleştiğini bir defa daha gözümüze soktular. Esad’a da sahip çıktılar.

b)Biz İsrail’den medet umar; Barzani’den destek talep eder hale düştük. Ucuz kabadayılıklarımız fos çıktı. Her türlü tavizi verme acizliğine düştük. (İktidarın gücü; bir ‘paralel’ yalanı ile zulmettiği, samimi, inançlı, dürüst, vatansever, hayırsever, rüşvet ve yolsuzlukları içine sindirmeyen masum kişilere yetiyor. Her gün baskı, zulüm, haksız tutuklamalar, mülkiyetlere el koymalar sergileniyor.)

c)Bu arada, Türkmen kardeşlerimiz katlediliyor. Kıbrıs da elden gidiyor. Şımarık Rumların isteklerinin ardı arkası kesilmiyor. Yunanistan’ın Türk adalarını işgaline de ses çıkarılamıyor. Herkes, bizim sabrımızı değil, ‘beceriksizliğimizi’ test ediyor.

2-Elbette bu vahim hatalar, beceriksizlikler, ucuz kabadayılıklar, ülke içindeki hainlere de fırsat ve cesaret vermiştir. Terör iyice azmıştır. Yurdumuzun önemli bir bölümü kan gölüne dönmüştür. Devlet otoritesi kaybedilmiştir.

a)Bu vahşet ve ihanet şebekesinin, kimler tarafından yönlendirildiği, kullanıldığı bellidir. IŞİD’i, El Kaide’yi, Taliban’ı vb. şer odaklarını kim kurmuş ise PKK da onların üretimidir. Yani; ABD, AB, İran, İsrail, Rusya vb. (Bir kısmı NATO üyesi, bir kısmı da –güya- ‘stratejik ortak’ dediğimiz) ülkeler.

Terörü destekleyen, yönlendiren, eğiten (silah dâhil) her tülü lojistik desteği verenler bunlardır. Ama en büyük sorumluluk, vebal ‘başkanlık ihtirası uğruna’ bunlara göz yuman; kurtarılmış bölgelerin kurulmasına-muazzam miktarda silah ve patlayıcıların ülkemize girmesine-devletin tam anlamı ile bölgeden çekilmesine, göz yuman iktidardır. Her şey herkesin gözü önünde açık bir şekilde cereyan etmiştir. Asker ve polis pasifize edilmiştir. İmralı’nın talimatlarına esir düşülmüştür. Tecrübeli, vatanperver polislerimiz ve askerlerimiz tasfiye edilmiştir. (Bunlara yapılan zulümler hala devam etmektedir.) Vatanımızın yangın yerine dönmesine izin verilmiştir.

b)Şimdi bu vahşeti, isyanı cinayetleri, bölünmeyi önlemek için askerlerimiz ve polislerimiz hayatlarını ortaya koymaktadırlar. Her şeyi mubah sayan, camilere, hastanelere, okullara, tarihi yapılara (çoluk-çocuk, genç-yaşlı, kadın-erkek demeden) tüm masumlara saldıran, gözü dönmüş, beyni yıkanmış, insanlıktan hiç eser kalmamış, bu vahşi sürüye karşı kahramanca çarpışmaktadırlar.

c)Şüphesiz bu tablonun sorumlusu olan iktidarın her türlü gayreti göstermesi de şarttır. Mesela, şu mezhepçilik istismarlarına, ayrımcılıklara, devam ettirdikleri kavgacı, suçlayıcı, iftiracı üsluplarına son vermelidirler. Ülkedeki, hukuk düzenini ve demokrasiyi, yeniden kurmalıdırlar. Rüşvet ve yolsuzlukların önüne geçmelidirler. Mağdur ve mazlumları ezmekten vazgeçmelidirler. Tecrübeli polislere tekrar görev vermelidirler. Kahraman asker ve polislerimizin her türlü ihtiyacını (barınma, yiyecek, silah ve teçhizat vs.) en mükemmel şekilde sağlamalıdırlar. Tecrübesiz polis ve askerleri çatışmalara sokmamalıdırlar. Mayınlı ve bombalı tuzaklara, keskin nişancı teröristlere karşı ciddi tedbirler sağlamalıdırlar. Hudut güvenliğini sağlamalı, terörist girişlerini ve kaçakçılıkları önlemelidirler.

3-Bu operasyonlara karşı çıkanları, gösteri yapanları, özellikle (terör temsilcisi) başta-maskesi düşen- Demirtaş olmak üzere, HDP milletvekillerini yargı önüne getirmek gerekir. İsyan teşvikçiliği cezasız kalmamalıdır.

AKP, 17-25 Aralık komplekslerini terk etmeli, asli görevlerine dönmelidir. Ülke batarsa, asıl fatura onlara çıkacaktır…

Etiketler : , , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank