content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

20 Oca

Atatürk’ten Özür Diliyoruma Gelenler (III)

AYŞE KARASU

Kitabınızı soluk soluğa ve bunaltılar içinde okudum..  Ya siz ne yapmak istiyorsunuz? Kitabınızın her sayfasında ve bazen da her cümlesinde lo lo looo diye okudum.. tabii sizlerden daha beterleri de var.. mesela: "Atatürk, Peygamber soyundan gelme, seyyid ve şeriftir.

"Bazıları, neden Atatürk’ün Seyyid olduğunu açıklamaktan korkuyor"

"Atatürk 7 yaşında Kur'an'ı hatmetti,8 yaşında hafız oldu"

"Atatürk, hhay hhayy diye zikir ederken, kan ter içinde kalırdı" diyenler de var..

Tabi, her şeye rağmen;

Çakma kahramanların, çakma Prof,  tasmalı, ama havlamayıp, anıran bel'amları da olacaktır.

O bell'amların,TRENE BAKAN mukallitleride hep oldular ve olacaklardır.

Tabi; Put kıran İbrahimler ve anıran bel'amlara "Çüüüşş" diyen Kadirler de hep olacaktır...

"Kâfirlere ve münafıklara itaat etme!” (Ahzab: 48

"Onlardan bir çoğunun, kâfirleri dost edindiklerini görürsün. Nefislerinin kendi önlerine sürdüğü şey ne kötüdür! Allah onlara gazap etmiştir ve azapta ebedi kalıcıdırlar.” (Mâide: 80)

Ekmel Ali Okur çok uzun ve samimi  ve de güzel bir giriş yapmışsın, inan olun ben de aynen senin gibiydim.. Bütün bir yaşamım haksızlıklara, zorbalıklara isyanla geçti.. Ve de geçmekte.. çok hoş bir yüreğin var.. Tabii ki insana yaraşan, aklının basmadığı hiç bir şeyin ardına tıpkı ot görmüş bir kuzu gibi düşmemeli..

Bu o güzel yaratığa yani kuzuya yakışır da yetişkin, akleden biz insanlara yakışmaz..

Aslında birden değişimler, eşyanın doğasına da aykırı.. evrende hemen her şey yavaş yavaş değişir, dönüşür ve gideceği yere doğru gider..

bir zamanlar bende aynen sizin gibiydim.. Hatta bazı arkadaşlarla gecenin geç vakitlerinde, gün sabaha dönerken, dayanamayıp Adana'daki en büyük Atatürk heykelinin önüne gidip ona bakarak hınç dolu duygularla ilenirdik.. onu adeta çağımızın, islam aleminin amansız bir hasmı olarak görürdük.. uzun sözün özü; ona ilenerek, güya bilinçlerimizi bileyler ve yüreklerimizi kavileştirirdik..

Ünlü Fransız düşünürü  Albert Camu'nun çok sevdiğim bir sözü vardır.. burada onu anmadan edemiyeceğim.. o der ki: "karşılıklı konuşma olmayan bir yerde hayat yoktur!" Bu sözden daha güzel bir söz de Kur’anda,  Zümer suresi 18. ayette var..

Bu ayette denir ki: "o müminler ki her sözü dinlerler, en güzeline uyarlar.." müthiş! işte hak söz bu..

ben hep şunu derim: hiç birimiz de bu dünyaya isteyerek gelmedik, tabii ki isteyerek de gitmeyeceğiz.. önemli olan ne? önemli olan: bu güzel dünyada , ilk ve son sınavımızı yüz akıyla verebilmektir.. bir sonraki evrede esenlik halkından olabilmektir..

Rad suresi/11.ayette denir ki: "Bir millet kendi durumunu değiştirmedikçe Allah onların durumlarını değiştirmez.." amenna! elbette ben de , siz de, o da yanılabiliriz.. aklı başında olan hiç kimse yanılmak için yanılmaya can atmaz.. atmamalı da.. eğer bile isteye atıyorsa bu kişinin aklında bir zoru olmalı..

onun için konuşmalıyız.. yazışmalıyız.. bol bol da okumalıyız..

Çünkü hiç birimiz de tanrıyla doğrudan ilişki içinde değiliz.. i

İnsan bütün duygularının toplamıdır..

Her bir duygumuzu dengeli yani ölçülü olarak kullanmak zorundayız.. Sadece sevgi, merhamet, sahip olma, emin olma, kerim olma, nefret, hınç duygularımızı değil, en az bunlar kadar merak ve kuşku duygularımızı da işlevsel kılmalıyız.. akıl denen cevher bu ve benzeri duyguları yeteri ve gereği gibi kullanıldığı zaman daha bir işlevsel ve daha bir sağlıklı olur..

En son şunu diyorum. Bak her şey yavaş yavaş değişiyor..

Evrende her ne varsa yavaş yavaş devinir.. Toprağa düşen bir tohum, rahme düşen bir sperm, yüreği düşen bir aşk çıngısı, mevsimler, gölgeler, her şey yavaş yavaş değişir.. Onun için elden geldiğince serin kanlı olmalıyız...

Kelimenin tam anlamıyla serin kanlı olmalıyız..

Biribirimize hüsn-i zanla bakıp değerlendirmeliyiz.. hani denir ya: hüsni zan esastır, sui zan ise istisnadır.. istisna olan bir şeyde delile muhtaçtır..

Kim bilir belki sizinle de gün gelir çok güzel bir kardeş olabiliriz..

Ya ben ya da siz değişip aynı yolda yoldaş olabiliriz..

Öyle olmasa bile bu dünya da iki insan kardeş olarak tanış biliş olarak yaşayabiliriz.

o güzel başkaldıran yüreğinde ki duyguları en içten duygularla selamlıyor ve size bitimsiz iyilikler diliyorum..

Hep ama hep iyiliklerle kalın.

ATATÜRK KÖŞESİ

Adalet Mülkün Temelidir..

DÜŞÜN-TAŞIN

Kurtuluş içimizde..

AFORİZMALARIM

Paylaşmayan insan hayvanlaşır..

yukselmertoglu@hotmail.com

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank