content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

14 Oca

ASO Metal

ASO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde (METAL) uygulanmakta olan "Geliştirilmiş Kişilik" projesi kapsamında öğrencilere kişilik geliştirici ve diğer okul ve öğrencilerimize örnek teşkil edici birçok faaliyet hayata geçiriliyor.

Okul Sandığı

Öğrencilerin kendi kendilerine hesap kaydı tutarak istedikleri zaman kullanabilecekleri "okul sandığı" uygulaması başlatıldı ve bu okulda öğrencilerin ihtiyaçları sandıktan karşılanıyor.

Öğrencilerin çeşitli şekillerde ceplerinde ve evlerinde parası olmayan veya maddi durumu iyi olmayan öğrenciler açıkta duran okul sandığından para alabiliyor, hesaplarını kendileri tutuyorlar, aldıkları parayı ne zaman ödeyeceklerini deftere yazıyorlar ve o gün teslim etmeleri gerektiğini de kendileri biliyorlar. Böylece öğrenciye hem maddi kaynak hem de özgüven sağlanıyor.

Sandıkta istedikleri zaman kullanabilecekleri 6500 TL bulunuyor.

Öğrenciler zaman yönetimini öğreniyor

ASO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 5 yıldır zil çalma uygulaması yok. Öğrencilerin zaman yönetimini öğrenmesine yönelik zilsiz uygulama yapılıyor. Çocukların derse giriş çıkışlarında herhangi bir zil kullanılmıyor ama çocukların öğretmenden sonra derse girmesi de kabul edilmiyor.

Okul kantininde simit var satıcı yok

Öğrencilerin güven ve sorumluluk duygusunun gelişmesine yönelik uygulama çerçevesinde kantinde simit satışı yapan personel yok. Kahvaltı yapmak isteyen öğrenci aldığı simidin ücretini kasaya kendisi bırakıyor.

Başarılı öğrenciler İngiltere'ye dil eğitimine gönderiliyor

Başarılı öğrenciler İngiltere'ye dil eğitimine gönderiliyor ve öğrencilere yurt dışında staj imkanı veriliyor, uygulamalar öğrenci ve veli davranışlarına ve topyekun okulda huzur ortamının oluşmasına büyük katkı sağlıyor.

Muhtemelen başka uygulamaları da var.

Her biri ayakta alkışlanacak uygulamalar. Güven eğitimi hayati derecede önemli ve emeği geçenleri kutluyorum. Doğru uygulamaları yaygınlaştırmak lazım.

Aslında insan sayısınca farklı fikir ve uygulama çıkabilir. Yeter ki hem hayatı kolaylaştırmak hem de insanlarımıza evrensel değerleri içselleştirici doğru alışkanlıkları hayat tarzına dönüştürmek için doğru insanlarla isteyerek bir araya gelelim, kafa yoralım.

ASO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde oluşturulan iyi uygulamaların Orducasını hayata geçirmek ve ülkemize örnek uygulamalar başlatmak mümkün. Hatta taşın altına el konulması gerekiyorsa ben varım.

 

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank