content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

31 Mar

Aşık VEYSEL Çukurova Halk Ozanları Derneğinde Anıldı

Çukurova Halk Ozanları Kültür Ve Araştırma Derneği’nde 29 Mart 2015 Pazar günü saat 13.00’te toplanan ozanlar, davetliler büyük usta Aşık Veysel’i ölümünün 42. yılında saygıyla, sevgiyle andılar. Dernekte farklı dönemlerde başkanlık yapan Eğitimci Şair Yazar Harika Ufuk, Yunus Tömen (Sübhandereli) ve Ahmet Aldemir (Ahmet Mekansız) bu etkinlikte de bir araya geldiler.

mmGünün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Sunuculuğunu Sultan Emre Koyuncuoğlu’nun yaptığı etkinlikte Âşık Veysel’in “Uzun ince bir yoldayım/ Gidiyorum gündüz gece” eseri hep beraber söylendi. Ozan Abidin Kaya adeta sazını konuşturdu. Sultan Emre Koyuncuoğlu ona türkülerle eşlik etti. Sivaslı Ozan Murat Kılıç sazıyla ve güçlü yorumuyla beğeni topladı. Hasta olmasına rağmen Süleyman Bektaş (Çağdaşi) birbirinden güzel iki eseri sazıyla sözüyle icra etti.

Yeni başkan Ahmet Mekansız ile eski başkan Sübhandereli’nin atışmaları ilgi çekiciydi. Özellikle Alman babadan ve Türk anneden olan Mersin’den katılan Marlyn Hand’in hece şiirleri ve halk ozanlığına duyduğu yakınlık takdir topladı. Dernek üyeleri ve konukların da katılımlarıyla Âşık Veysel yâd edildi. Katılan herkesin şiirler okuduğu, sazlarıyla türküler seslendirdiği GetAttachmentççbu seçkin toplantıda Çukurova Halk Ozanları Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Ahmet Mekansız, kusursuz bir ev sahibiydi hatta konuklara kendi elleriyle çay servisi yaptı.

Dernek Başkanı Ahmet Aldemir (Mekansız) “Bugün 21 Mart 1973’te kaybettiğimiz Aşık Veysel’i ölümümün 42. Yılında andık. Ebediyete intikal eden bütün ozanlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz.

Bu arada derneğimize yeni gelen arkadaşlardan belki bilmeyenleriniz vardır. Yönetimimizde olmasına rağmen yoğun çalışmaları dolayısıyla bir süredir etkinliklerimizden uzak kalan Harika Ufuk Hanım Türkiye’deki Halk Ozanı Dernekleri içinde ilk ve tek kadın başkan olmuştur.

Yurt dışında da tanınmış ve ödüller almıştır. Hasta olmasına rağmen bu önemli etkinliğimizde bizi yalnız bırakmadığı için ona GetAttachmentve Sivas’tan, Zonguldak’tan, Osmaniye’den, Mersin’den, Tarsus’tan, Ceyhan’dan, Feke’den katılan misafirlerimize, beni yalnız bırakmayan yönetim kuruluma, dernek üyelerimize kısaca hepinize çok teşekkür ederim.

Etkinliklerimiz eskiden olduğu gibi her Pazar saat 13.00’te yeni dernek binamızda devam edecektir.

Sazını, şiirini alan herkesi derneğimize bekliyoruz. Derneğimiz Adana Seyhan’da Cemal Gürsel Caddesinde Bağkur’un bitişiğindeki Ceylan İş Hanının birinci katındadır.” dedi.

 

 

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank