content

25 Mar

Aptal Sarışın Tabiri Doğru Değil

Tüm dünyada sarışın kadınların daha güzel fakat daha aptal olduklarına inanılır ama bunun bilimsel bir delili olup olmadığı bilinmiyordu.

Ohio State Üniversitesi uzmanları 10.878 erkek ve kadında gerçekleştirdikleri çalışmada tabii saç renginin zekâ üzerine olan etkisini araştırdılar.

Katılımcıların zekâ seviyesini belirlemek için Pentagon’ un işe almak için kullandığı Armed Forces Qualification Test uygulandı.

untitledAnalizlerde sarışın kadınların “ortalama IQ seviyelerinin” 103.2; kahverengi saçlıların 102.7; kızıl saçlıların 101.2 ve siyah saçlıların ise 100.5 olduğu tespit edildi.

Economics Bulletin’ de yayınlanan araştırma, sarışınlarda en yüksek IQ’ ya sahip olma ihtimalinin daha fazla, en düşük IQ’ ya sahip olma ihtimalinin ise çok düşük olduğunu da gösteriyor.

Erkelerde ise ortalama IQ yüksekliği 104.4 ile kahverengi saçlılarda, bunu 103.9 ile sarışınlar, 100.5 ile kızıl saçlılar ve 100.1 ile de siyah saçlılar takip ediyor.

Gelelim neticeye

Bu araştırma kadın zekâsını saç renklerine göre değerlendirmenin doğru olmadığını, aptal oldukları sanılan sarışınların daha zeki bile olabileceklerini gösteriyor.

Bütün dünya dillerinde olan “aptal sarışın” tabiri “esmer çirkin” bir kadın tarafından çıkarılmış olabilir mi, araştırılsa iyi olur.

Kaynak:

http://www.accessecon.com/Pubs/EB/2016/Volume36/EB-16-V36-I1-P42.pdf

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank