content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

07 Eki

Angajman Kuralları ve Rus Uçakları

Şimdi zurnanın zurt dediği yere geldik.

İki temel soru var.

Birincisi; Amerika diyor ki, Seviyeli Kürtlerden bir ordu kuracağız. Peki, bu ordu kimimle savaşacak?

İkinci soru; Suriye’de terör ihracatının ve imalatının gerçekleştirildiği yerleşim alanları Türkiye/ Suriye sınırlarındadır. Suriye’ye doğru, yaklaşık on kilometrelik derinlik, AKP hükümeti tarafından Angajman Bölgesi olarak ilan edilmişti.

Dün Türkiye’nin Angajman Bölgesi olarak Suriye uçaklarına yasakladığı alana Rus savaş uçakları girdi. Ve terör yuvalarını bombalamaya başladı.

Angajman bölgesinde, Rus uçaklarıyla Türk uçakları karşı karşıya geldi. Radarları kilitlendi.

Dönelim ve tekrar düşünelim. Rus uçakları yerine Suriye uçakları Angajman Kurallarını ihlal etseydi, Türk uçakları Suriye uçaklarını vurmaz mıydı?

Gelin şimdi işin esasına girelim.

Rusya’nın Suriye devletinin daveti üzerine, Suriye’ye girmesi; Rusya’nın ABD’ye karşı giriştiği bir harekettir.

Rusya, IŞİD bahanesiyle, Amerika’nın nüfuz alanına girmiştir.

Türkiye nasıl ki, Amerikan uçaklarının Suriye’de uçmasına ve bizim Angajman kurallarımızı ihlal etmesine izin vermişse, şimdi de Rus uçaklarına aynı uygulamayı yapmak zorundadır.

Aslında şu gerçek ortaya çıkmıştır.

Amerika hiçbir zaman terör imalat merkezlerini vurmamıştır. Suriye ve Irak’taki terör, bir araç olarak kullanılmıştır. Suriye’deki terörün asıl imalatçısı Amerika, AKP, Suudi Arabistan ve İngiltere’dir.

Bu sebepten her gün Erdoğan düşmanlığı yapan İngiliz Gazetesi The Guardian, Rus uçaklarının terörü bombalamasından sonra, “şimdi Erdoğan’a eskisinden daha çok ihtiyacımız var” diye yazdı.

Süreç şuna işaret etmektedir. Batı Türkiye ile Rusya’nın arasını açmak için eline geçen fırsatı kullanmaktadır. Suriye’deki Türkleri Rusya vuruyor propagandası Batının işidir.

Süreç nasıl sonuçlanır bilinmez. Ancak Amerika’nın planladığı Kürt Koridoru işinin çıkmaz ayın son çarşambasına kaldığını söyleyebiliriz.

Şimdiden şu yalan ortaya çıktı bile… Rusya ve Amerika anlaştı Kürt koridoru kuracaklar diyorlardı. Şimdi ise Rusya nereyi bombalarsa bombalasın, Batının yaygara ettiğini görüyoruz.

Artık inisiyatif Rusya/İran ve Çin’in eline geçmiştir. Amerika zevahiri kurtarmak için elindeki medya savaş makinasını sonuna kadar kullanacaktır.

Şimdi söylenen son yalan ise; Rusya’nın vurduğu yerdeki, 2 milyon muhalifin de, Türkiye’ye geleceği yalanıdır.

Yaşayıp göreceğiz. Batı kendi çıkarları için, bakalım daha başka hangi yalanları dolaşıma sokacak?

bulentesinoglu@gmail.com

Etiketler : , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank