content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

04 Ağu

Amerika Saldırıyor, Rusya Şimdilik Savunmada!

Amerikan borçları sürdürülemez hale gelince, ABD saldırıları arttı. Artacak da. Amerikan zenginliğinin kaynağının; karşılıksız basılan dolarların, dünya ülkelerinde bir nevi vergi görevi görmesiydi. Halen de durum büyük ölçüde budur. Lakin 2008’deki krizden sonra, karşılıksız basılan ve “helikopterden atılan dolarların” artık eskisi kadar iş görmediği ortaya çıktı. Dövizden kaynaklanan enflasyon, gizli ABD vergisidir. ABD’nin bizim gibi ülkelere sattığı dolalar, enflasyonun asıl kaynağıdır. Sizin Türk parası basmanızı uluslararası kurallar adı altında engeller ama kendisi istediği kadar kâğıt basar ve enflasyon ihraç eder.

Kendinde enflasyon sıfır civarında seyrederken, dolar sattığı ülkelerde enflasyon daima çok yüksek seyreder. İşte Çin ve Rusya’nın yıkmaya çalıştığı bu düzen, şimdilerde, ABD’nin Rusya’ya saldırmasını gerektirdi. Emperyalizm neye denir diye tanımlamak istersek; emperyalizm dolar, EURO ve sterlin demektir. Sömürü artık sadece artı değer üzerinden gerçekleşmiyor.

Onun için Batının, bizim gibi ülkelerdeki finans kuruluşları, dolar ve Euro üzerinden, bir nevi vergi toplama istasyonlarıdır. Çözüm kambiyo sistemine yeniden dönmektir. Arjantin 1,5 milyar dolara %800 faiz ödemesi istenince, Akbaba Fonlarına karşı isyan etti. Aslında Arjantin’deki asıl mesele; Arjantin’in Çin ve Rusya ile doları dışlayan ticaret anlaşmaları imzalamasıdır.

Madenciliğin ve hayvancılığı deposu olan Arjantin’in Batı simsarları tarafından üçüncü kez iflasa sürüklenmesidir. Batı finans sisteminin sonuçlarıdır. Buradan Rusya’ya dönelim. ABD’nin, Çin’e yapabileceği fazla bir şey olmaması sebebiyle, Çin/Rusya ittifakının Rus kanadına saldırmak, ABD için daha stratejik göründü.

ABD Avrupa’yı kullanıp, Avrupa’yı zarara sokarak Rusya’ya ekonomik yaptırımlar uygulamaya başladı. Rusya iki şekilde cevap veriyor. Birincisi; ABD ile AB’yi karşı karşıya getirmek için şimdilik Avrupa’nın Rusya’ya uyguladığı yaptırımlara cevap vermiyor. ABD’ni baskılarıyla, AB’yi karşı karşıya bırakıyor.

İkincisi; Çin, Hindistan Arjantin ve diğer Güney Amerika ülkeleri ile dolar dışı ekonomik anlaşmalar yapıyor. Şimdi durum şudur; ABD hiçbir bedel ödemeden, bedelin tamamını Avrupa’ya yıkarak, Rusya’ya bir yaptırım uygulamak istiyor.

ABD, Avrupa’ya diyor ki, Rusya ile ticaret yapma. Aynı bize, İran ve Suriye ile ticaret yapma dediği gibi… Bedeli Türkiye ödeyecek, nimetleri ABD, dolar basarak toplayacak! Avrupa’nın Rusya’ya, Amerika’nın hatırı için uygulayacağı yaptırımlar, kriz içindeki Avrupa halklarını daha da fakirleştirir. Gelişmekte olan milliyetçiliği artırır.

Yönetimlerle halkların arasını koparır. Gelelim ABD’nin gönüllü maşası Ukrayna’ya… Ukrayna daha şimdiden iflas etti. Ordunun maaşını ödeyemiyor. Halkın tüm alışverişlerine %1,5 vergi koydu. Artık Rusya’dan bedava yakıt yok. Batı Ukrayna’ya 17 milyar dolar vermek için istemediği kalmadı.

Başta ABD Rusların yoğun yaşadığı bölgelere askeri üs istiyor. Anlayacağımız, ABD’nin yaratığı Ukrayna meselesi, Ortadoğu meselesine çok benziyor. Tabi ilk ezilenler de Ukrayna halkı olacaktır. Şimdi ABD temsilcilerinden oluşan bir heyet, ABD’nin müttefiklerini dolaşıyor.

Türkiye’nin de içinde olduğu ülkelerden, “Rusya ile ticaret yapma” baskısı yapıyorlar. Yani sıra komşularımızdan Rusya’ya geldi. Bize diyorlar ki müttefikseniz, Rusya ile ticaret yapmayın. Çözüm; Bölge ülkelerine karşı ABD’nin bu saldırısına, ancak bölge ülkelerinin birliği karşı koyabilir. Türkiye, İran, Suriye, Rusya birliği altın değerindedir.

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank