content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

26 Oca

Allah’tan Korkmaz, Kuldan Utanmazlar..

Değerli Okurlarım!

Kur’an-ı Kerim, emir ve tavsiyelerinde başta Allah resulü Hz. Muhammet olmak üzere bütün Risalet üyelerinin elçilik görevi karşılığında her hangi bir ücret almadıkları, alamayacaklarını kesin ve keskin ifadelerle bildirilmektedir.

Bu bağlamda peygamberlerin daha özelde peygamberimizin, namaz kıldırmak, zekat toplamak vs.. din hizmetleri konusunda kimseden her hangi bir ücret talep etmesi mümkün değildir! Diye düşünüyorum.

Hatta buna akrabalarının gözetilmesini ve sevilmesini istemekte dahildir. Zira böyle bir talepte de bir çıkar ve görevi su-i istimal yani kötüye kullanmaktır.

Peki, bu gün onun, onların takipçisiyim diyenlerin şu yada bu gerekçelerle aldıkları maaşlar, hele hele de bazı ilahiyatçı (kurban olsun) geçinen televizyon şovmenlerinin aldığı trilyonlara baliğ ücretlere ne demeli?

Ey bazı,  Allah, peygamber, diyerek halkı aldatan, Allah’tan korkmaz, kuldan utanmazlar! Buyurun, Yüce Allah’ın bu konudaki emirlerini Diyanet İşleri Başkanlığının kendi Türkçe çevirilerinden okuyalım:  

KOVULMUŞ ŞEYTANDAN ALLAH’A SIĞINARAK

“Hâlbuki sen buna karşılık onlardan bir ücret de istemiyorsun. O (Kur’an) âlemler içinde ancak bir öğüttür.(12/104)

“Buna karşılık sizden hiçbir ücret istemiyorum. Benim ücretim ancak âlemlerin Rabbi olan Allah’a aittir.”(26/109, 127, 145, 164, 180)

“Sizden herhangi bir ücret istemişsem, o sizin olsun. Benim ücretim ancak Allah’a aittir. O, her şeye hakkıyla şahittir.”(34/47)

“Sizden hiçbir ücret istemeyen kimselere uyun, onlar hidayete erdirilmiş kimselerdir.”(36/21)

Biz, seni ancak bir müjdeci ve bir uyarıcı olarak gönderdik. De ki: “Ben buna karşılık sizden dileyen kimsenin, Rabbine giden yolu tutmasından başka herhangi bir ücret istemiyorum.” (25/56-57)

 (Ey Muhammed!) De ki: “Bundan (tebliğ görevinden) dolayı sizden hiçbir ücret istemiyorum. Ben kendiliğinden yükümlülük altına girenlerden değilim.”(38/86)

 Eğer yüz çeviriyorsanız, sizden zaten hiçbir ücret istemedim. Benim ücretim, ancak Allah’a aittir. Bana Müslümanlardan olmam emredildi.”(10/72)

“Ey kavmim! Buna karşı ben sizden herhangi bir mal da istemiyorum. Benim mükâfatım ancak Allah’a âittir. Ben o iman edenleri (teklifinize uyarak) kovacak da değilim. Çünkü onlar Rablerine kavuşacaklardır. Fakat ben sizin bilgisizce davranan bir toplum olduğunuzu görüyorum.” , “Ey kavmim! Ben buna karşı sizden bir ücret istemiyorum. Benim ücretim, ancak beni yaratana âittir. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız?”(11/29,51)

İşte bu, Allah’ın, inanıp salih ameller işleyen kullarına müjdelediği şeydir. De ki: “Ben buna (yaptığım tebliğ görevine) karşılık sizden, akrabalıktan doğan sevgiden başka bir ücret istemiyorum.” Kim güzel bir iş yaparsa, onun iyiliğini artırırız. Şüphesiz Allah, çok bağışlayandır, şükrün karşılığını verendir.(42/23)

Yoksa sen onlardan bir ücret istiyorsun da onlar bu yüzden ağır bir borç yükü altına mı girmişlerdir?(68/46)

Yoksa sen onlardan (tebliğ görevine karşılık) bir ücret istiyorsun da onlar, borçtan ağır bir yük altında mı kalmışlardır?(52/40)

ATATÜRK KÖŞESİ
Benim karakterim bağımsızlıktır.

DÜŞÜN-TAŞIN

Dinsiz milletlerin devamına imkan yoktur…

AFORİZMALARIM

Olağanüstü yetenek, gerekeni gerektiği zamanda MERTÇE söylemek, söyleyebilmektir…

yukselmertoglu@hotmail.com

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank