content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

11 Ara

Allah Sevdiği Kulunu Sirkeler, Ama Yıkmaz!

Ünye’nin yetiştirdiği başarılı okul müdür ve müdür yardımcıları, yetersiz puan verilerek görevden alınmalarını kendilerine ve yıllardır hizmet verdikleri öğrenciler ile Ünyeli velilere yapılmış haksızlık olarak değerlendirenlerin “Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü mü, Yoksa Çiftlik mi” başlığı ile yazarak gönderdikleri maili, noktasına virgülüne dokunmadan, yorumu siz saygıdeğer insanlarımıza ait olmak üzere Ülke ve Ünye kamuoyu ile paylaşalım istedik.

*Ünye TEOG birincisi İlköğretim Okulu müdürünü başarısız bulup “yetersiz” puan vererek yerine atanan yetkilinin akademik kariyeri veya özgeçmişi ya da başarısı ve yeterliliği var mı?
*Bu atama devletin verdiği gücü veya yetkiyi kendi şahsına menfaat sağlamak için kullanmak değil midir?
*Ünye’deki bir Liseye atadığınız öğretmenin branşı o okula müdür olarak atanmaya uygun mu?
*Uygun hale getirilmek için yapıldığı iddia edilen usulsüzlük kanuna aykırı değil mi? Bu aykırılığa göz yummak ya da bu aykırılığa yönlendirmek birebir kanunsuzluğa ortaklık değil mi?
* Geçici olarak görevlendirilen okul müdürünün tercih edilişinde hangi akademik kariyer, sınav veya idarecilik özgeçmişi etken oldu? Bu atama hangi siyasi kişiliğe yaranmak için yapılmıştır?
*Ünye’de kıyıma uğratılan okul müdürlerinin hepsi neden Ünye’li. Yerinde kalan müdürlerin çoğu neden Ünye dışından? Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Ünyelilerle sorunu nedir?
*İlçe Milli Eğitim müdürlüğüne ait olduğu Chawrolet Cruse marka aracın satılarak yerine yeni alındığı iddia edilen Toyota marka araba için üste ne kadar para verildi?
*İlçe müdürlüğünün Kartal marka arabası varken, ikinci makam aracı lüks değil mi?
*İlçede onca okulun çatısı akarken, sınıfların çoğunda bilgisayar yokken, velilerden her gün bağış toplanırken, iki araç kullanma lüksü neden? Bu ilçenin öğrenim görmek isteyen öğrenciler dururken bu paralar öğrencilerin geleceği için harcanamaz mı?
*Okul müdürlüğü tercihleri yapıldığı, yasal süresi dolduğu halde gece yarısı operasyonu ile kimin müdürlük tercihleri değiştirilmiştir? Bu değişiklikten menfaatleşen kimdir? Bu menfaat nedir?
* Halkın imkânları ile alındığı iddia edilen çift makam aracını kullanmak; okullara bağış yapan onca veliye hakaret değil midir?

*Bunca çoluk çocuğun, garip gurebanın hakkıyla iki makam arabasına sahip olmak üstelik iki senede bir yenilemek hangi vicdana sığmaktadır?

*Mesleki kariyerleri başarılarla dolu Ünye’li okul müdürleri ve müdür yardımcılarına yetersiz puan verilerek boşaltılan makamlara yakınların atanması hangi yönetim türüne girmektedir.?

*Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde yaşadıkları adaletsizliğe dur diyecek seçilmiş, Atanmış Ünyeli yetkili yok mu diye Ah..ederek kendisiyle birlikte ailesi ve sevenlerini de üzen gönlü kırık eğitim neferleri sabredin.
Özde Allah dostlarının (Doğrunun ve doğruluğun) yolu, sözde Allah dostlarının ki gibi kıvırmaya, eğilip bükülmeye, rüzgâra göre yelken açmaya uygun ve kaygan sıfır asfalt değil.
Taşlıdır, dikenlidir, sarp kayalıktır, hatta mayın döşelidir ki, güçlükleri aşarak geldiği noktada görevini adaletten şaşmadan, insanları senden benden diye ayırmadan yapsın.
Yaratılışı gereği Allah’ın verdiği aklı ülkesi ve insanlarıyla bütün âlemin hayrına kullanırken, şaşan sevdiği kullarını uyansın, ayınsın diye sirkeler, fakat yere yapıştırarak namertlerin ayaklarına asla ve asla paspas yapmaz diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Allah Sevdiği Kulunu Sirkeler, Ama Yıkmaz!

 

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank