content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

07 Ara

Alın Teri ile Kazanan İşçi Sürünüyor

Türkiye’de çalışan işçi sayısı 21 milyon civarında iş beğenmeyip iş bulup çalışmayan işsiz sayısı ise 3 milyon. Çalışan sendikalı işçi sayısı ise 1 milyon.17 milyon çalışan ise sendikasız çalışan. Burada çok büyük bir haksızlık ortaya çıkıyor.Çalışan işçilerin hepsi sendikalı işçi olsa işçiler mutlu olmazlar mı?

Bu çifte standardı Devlet inşallah en yakın süre içinde ortadan kaldıracaktır. Nasıl kaldırmalı Türkiye’de 120 tane sendika var. Devlet bunları İşçi Sendikası, Memur Sendikası ve Emekli Sendikası ile birleştirip 3 çatı altında toplasa iyi olmaz mı?

Devlet bu Sendikaların 117 tanesini kapatıp 3 çatı altında toplayıp kendi kontrol altına almalı. Hemen hemen bu sendikalarda her gün miting oluyor. Trafik felç insanlar mağdur oluyor.Devlet bu duruma acil el koymalı. En büyük çözüm Devlet.

Devlet bu işi çözerse o zaman ne işsiz kalır ne mutsuz insan kalır herkes mutlu huzurlu olur.

Sendikalı İşçiye verilen 4 ikramiye gibi Memura ve Emekliye’de yılda 4 kez ikramiye verilmeli. Hayat şartları çok zor halkımız hep susuyor. Ekmek aslanın miğdesinde işçi sigortasız bile çalışıyorlar. Geçim derdi için var olan işlerini kaybetmemek için hakkını aramayıp hep susuyorlar. Düşünseniz ya işverenler cebini düşünüyor şükür bile demiyor.

İşçi almış olduğu 3-5 kuruş parayla Kira, Elektrik, Telefon, Su, Pazar, Market, Odun, Kömür, Tüp, Mutfak, Giyecek, Sağlık, Ekmek, Yol derdi derken birde 3-5 kuruşla çocuklarını okutuyorlar çocuklarına para bile veremiyorlar say say bitmez çektikleri çileler.

İşverenler cebini düşündüğü gibi elini vicdanına koyup şükür demeliler sürekli son model araç alayım şunu mu alayım bunu mu alayım? demeyi bırakıp çalışanlarını düşünmeli. İşçiye ne kadar sahip çıkarsanız o kadar çok verim alırlar. Burada devletinde büyük suçu var devlet işçiye sahip çıkmayı bilmiyor. Ancak işçinin sırtından kazanmayı biliyor. Allah rızkını helalinden kazanma gayreti içinde olan işçi kardeşlerimin yar ve yardımcısı olsun.

NOT 1: Yardıma muhtaç insanlarımız çok var lütfen onları kendimiz bizzat gidip araştırıp eğer gerçekten yardıma muhtaç durumda ise Allah rızası için yardım edelim. Onlara yapacağınız bu sevabınız sizi mutlu tutacaktır.

NOT 2: Bu Soğukta sokakta yaşayan sokak hayvanlarının kapınızın pencerenizin önüne koyacağınız kedi, köpek ve kuşların bir parça yemeğe ve suya çok ihtiyacı var. Onlara yapacağınız bu sevabınız sizi mutlu tutacaktır.

 

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank