content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

13 May

Ağaç Kurur,İnsan Ölür..!

Seçilerek ve atanarak bir şekilde ellerine geçirdikleri (Belediye başkanlıkları, Belediye Meclis Üyelikleri, Muhtarlık, Sivil toplum kuruluşu başkanlıkları, amirlikler, memurluklar, müdürlükler) makam ve mevkileri, gelecek dönemde, ya da nerede ise bir ömür boyu, elimde ya da elimizde nasıl tutarım, tutarız hesabıyla yola alavere ve dalavere ile devam edenler için, bu sefer kesin kaybedecekler, bu sefer kesin görevden alınacaklar, ya da bir başka yere sürülecekler diye, ülke ve Ünye kamuoyunda her seferinde dillendirildiği halde, kaybetmek ya da görevden alınarak bir başka yere sürülmek veya atanmak şöyle dursun, her seferinde haklarında ileri geri laf edilenler, güçlerini artırarak yeniden seçilirler iken, görevini kötüye kullanan atanmışlarda, nasıl oluyorsa makamlarında kalmayı başararak,geçimlerini devletin ve milletin sırtından haksız kazanç elde ederek sağalmaya alışmış bu zatlar bıyık altından bir sürede olsa gülerek ahkam kesmeye devam ediyorlar.!
Ama nereye kadar? Allah biliyor. Kullar da bilsin ki..Kula yaslanarak geçimlerini devletin ve milletin sırtından yapmaya alışmış bu ve benzeri fırıldakların foyası er yada geç ortaya çıkar.

Yalanın, talanın, fırıldaklığın, üçkâğıdın, güçlü görülenlere yaslanarak seçilmenin ya da atanmanın, bu ve benzeri yanlış yola tevessül etmenin azami süresi 10-15 bilemedin 20 yıldır. Günlük çıkarı uğruna yaptığı yağdanlığının bedavacılığının ülkeye,Ünye ye ve insanlara yaşattığı olumlu ya da olumsuzluğunun bedeli kişinin kendisinden olmasa da en yakınından bir şekilde çıkar.

Haramın, talanın ve yalanın,kısacası hiçbir yanlışın sonu yoktur olamaz.!
Malum olduğu üzere yüce Allahın sopası yok. Gün geliyor, devran dönüyor. Ülke genelinde olduğu gibi, Ünye dede gücünü insandan alanların güvendikleri dağlara karlar yağmaya başlıyor.Devletin ve millet sırtından geçinmeyi adet haline getirerek kazananlar veya kazandıklarını sananlar, erinde ve sonunda kaybediyor.buraya kadar anlattıklarımıza bir çok kereler ülke ve Ünye kamuoyu olarak şahit olduk.Ama ibret almadık..Yinede Ülke ve Ünye kamuoyu olarak gücünü insandan alarak yetkisini şahsi çıkarlarına kullananların kaybettiklerine ve ilelebet kaybedeceklerine, inşallah çok yakın bir gelecekte hep beraber şahit olacağımıza olan inancımız tamdır.

Ülke genelinde olduğu gibi Ünye ve bölgesindeki seçilenlerden ve atananlardan bazılarının yıllardır ve halen yalan ve yanlışlarla sürdürdükleri görevlerini ve yetkilerini şahsi ve yandaş menfaatlerine yönelik olarak kötüye kullandıklarına dair bilgi ve belgelerin bir şekilde yapılan ihbarlar ve şeytanın çarığı deliktir misali, kendilerinin bizzat verdikleri bariz açıklar neticesinde ülke ve Ünye kamuoyunun kafaları bulandıran, beyinleri sulandıran yanlışların kötü kokuları ortaya yayılmaya başladı.

Günlük yaşayıp gücünü insandan alarak hayatı hem kendine hem de ailesi ve yakınlarına zehir eden seçilmiş ve atanmış yalancılar ve dolandırıcıların foyası geçmişte olduğu gibi bugünde ortaya çıkmıştır ve çok yakın bir gelecekte çıkacaktır.
Çünkü kendine güvenmeyen, kendi ayakları üzerinde duramayan akıl izan sahibi insanı, insan odaklı hiçbir güç ve destek ayakta tutamaz ve ayakta durduramaz. Bunun ibretlik örneklerini ülke genelinde olduğu gibi Ünye ve bölgesinde gördük.
Atalarımızın dediği gibi ağaç kuruduğuna ve kuruyacağına,insan da öldüğüne ve sonuçta öleceğine göre,bugüne dek olduğu gibi bundan sonrada ağaçtan ve güçlü gördüğünüz,gördüğümüz ölümlü canlı olan insandan medet beklemek yerine aklımızı başımıza alıp yalnızca Allah’a yaslanarak, yalnızca Allah’tan medet bekleyerek hayatımızı insan onuruna yakışır biçimde, insanca sürdürelim ki, arkamızdan,arkanızdan iyi insandı densin diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Ağaç Kurur,İnsan Ölür..!

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank