content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

10 Haz

Adana Mazlum Der Yada Dönen ve Döndürülenler!

Sevgili Okur!

Tarihi ve tarihimizi bilmek, tarihi sorgulamak, tarihi gereği gibi anlamak, bugün dünyada olup bitenleri anlamamızı ve anlatmamızı kolaylaştırır elbette bu doğru.

İçinde yaşadığımız bu günü ve bugünde olup bitenleri anlamak için ille de tarih bilmek, okur-yazar olmak ve hatta 5 duyu organımızı çalıştırmakta gerekmiyor!

Her ne kadar bugün olup bitenlerin farkına varmak için başımızı kumlara soksak, ağlasak, sızlasak da, bugün içinde yaşadığımız dünyada insan olarak bulunmamız, bu günü anlamak için yetiyor hatta artıyor bile.

Öyle ki, bu günü anlamamak mümkün değil!

Çünkü bu gün dünyada yaşananlar o kadar açık ve net ki!..

İşlenen cinayetlerin, yapılan zulümlerin, gasp edilen hakların boyutları o kadar geniş ki; boynumuzu ve boyumuzu aşmış olduğundan evrendeki tüm canlılar bu zulme yakasını kaptırmış bulunuyor.

Yeryüzünde ve gökyüzünde fesat çıkartanlar,

Ekolojik dengenin dengesizliğinde başa oynayanlar,

Denizi, havayı ve karayı kirletenler,

Dünyayı bütün canlılara yaşanmaz bir mekan haline getirenler,

Söylemlerini ve yazdıklarını Din Günü’nü hesaba katmadan;

Dünyevi,

Şöhretsel,

Patentsel kaygılarıyla hesaplayarak, kendilerine ihsan edilen,köşelerinde yahut makamlarında dönen ve döndürülen koltuklarına kurularak, tek taraflı yandaş basın ve medya kuruluşlarını da yanların alarak;

Mevzunun akışına,

Sahnenin rengine,

Konunun ahengine göre kendilerini konuşlandırarak, lacivert elbiseleri, renkli kravatları ve yılışık yüzleriyle halkın huzuruna çıkıp insanlık, barış ve kardeşlik adına mesajlarını duyurmaktadırlar.

Bunları tanımanın, ifsat ve iğvalarına aldanmamanın yolu, Kur’ani bilgi, birikim ve feraseti ile mümkün olacaktır. “Onlara yer yüzünde fesat çıkartmayın dendiği zaman: Biz sadece düzelticileriz derler .  İyi bilin ki onlar ortalığı fesada verenler bozanlardır onlar. Fakat anlamazlar.(El Bakara 2/11-12)

Değerli okur!

Bu gerçekleri anlamaz yada anlatmaz isek, bunların ekmeklerine sürülen yağda hepimizin payımızın olacağı muhakkaktır. Unutmayın ki; Firavun kavmini aşağılarken, küçümserken, azarlarken onlar onu alkışlıyordu.(43/54)

Sevgili Dostlar!

Bu bağlamda MAZLUMDER’in Adana şubesi tarafından gerçekleştirilen “İdamlara Karşı Mısır Halkına Destek (Karikatür ve Şiir Sergisi)” ve “İdam Karaları Uygulanmasın” imza kampanyası Adana 5 ocak meydanında  devam ediyor…

Halka açık bir şekilde yapılmış olan sergiyi yoldan geçen vatandaşlar bile merak ederek istedikleri gibi gezebilmektedirler.

Yoğun bir emeğin ürünü olduğu gözden kaçmayan sergiyi düzenleyen MAZLUMDER Adana şube başkanı Orhan Göktaş sergi için şunları söylüyor: Sergimizin  amacı, Mısırdaki insanlık dışı uygulamaları halkımızın gündeminde sıcak tutmak ve başta hükümetimiz olmak üzere, ABD, batılı devletler, halkı Müslüman olan devletler, BM ve Arap Birliği gibi kuruluşları harekete geçmeye davet etmektir.

Sergimiz Adana’mızın yetiştirdiği örnek insan çocuk edebiyatçısı, şair ve yazarlarımızdan M. Ökkeş Evren’in katkılarıyla, seçkin sanatçılarımız; Mustafa İslam Balıkçı, Hasan Aycın ve Çağatay Hakan Gürkan’ın karikatürleri,  Tayyip Atmaca, Mehmet Aycı, Yasin Mortaş, Nureddin Duman, Arif Ay, Hicabi Kırlangıç ve C. Coşkun’un şiirlerinden seçilmiş eserlerden oluşmaktadır.

10 Haziran Pazartesi gününe kadar sürecek sergiyi gezmenizi ve açılan imza standında idamlara hayır demek için imza atmanız bir İNSANLIK ve MÜSLÜMANLIK duruşudur..

Bir insanı haksız yere öldürmek bütün insanlığı öldürmek gibidir…

ATATÜRK KÖŞESİ

Bu millet bağımsızlıktan yoksun yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.

DÜŞÜN-TAŞIN

Haksızlık karşısında susan dilsiz Şeytandır.

yukselmertoglu@hotmail.com

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank