content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

07 Eki

Açılışlarda Ortaya Çıkan İmamlara Dikkat Edin!

Bir açılış ve dua bilmeyen imam… Esenyurt’ta ulaşım sorunu yokmuş! Belediyelere önerim var. Avcılar’da işten atılan işçilerin sendikalı olduğu CHP ile yapılan uzlaşmada açık açık ortaya çıktı. İşten atılan işçilerin sendikalı olmadığını söyleyen yalancılar ne oldu?

Beyler İnşaat ve Fuar Yapı AŞ’nin Esenyurt’ta bulunan merkezinin açılışındayız. Cadde boydan boya sağlı sollu çiçeklerle dolu…
Yüzlerce insan şirket merkezinin önünde.
Açılış saatini bekliyorlar.
Şirketlerin Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Yalçın, oldukça heyacanlı.
Dostları yalnız bırakmamışlar.
Arkadaşları, inşaat sektörünün tanınan isimleri,  çalışanları açılış saatini bekliyorlar.

imam

Yalçın, konuşmasını yapmadan önce kurulan ekranda şirketlerinin geçmişi, yaptıkları ve yapacakları anlatılıyor.
Yalçın, heyacanlı bir şekilde kürsüye çıkıyor konuşmasını yapıyor, ardından Beylikdüzü Kaymakamı Adem Ünal konuşmasında Cahit Yalçın’a yaptığı yatırımlar için teşekkür ediyor, kendisini kutluyor ve ülkenin gelişmesi için, istihdam yaratmak için kim katkı yapıyorsa desteklenmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Şirketlerin merkezi önünde onlarca kişiden oluşan protokol kurdele kesmek için sıraya giriyor.
Cübbesi ile gelmiş bir imam açılış duası
yapıyor.
Duası dua değil.
Konuşması konuşma değil.
Mübarek Türk filmlerindeki çakma
imamlar gibi.
Hatırlarsınız ATV’de Kertenkele dizisi vardı, orada çakma bir imam vardı. Hiç olmazsa o dinden anlıyor, cemaate vaaz veriyordu. Cemaat kendisinden görüş alıyordu, seviyordu.
Bu imamın ise ne yaptığı bilinmiyordu.
İçimden dedim ki, “bu imamı sokaktan mı buldular ya da imam açılışı gördü kendiliğinden geldi. A be adam sahteysen bir şeyler öğrenseydin, sahte değil gerçeksen nerede imamlık yapıyorsun? Sana kim maaş veriyor?”
Açılışta yanımda bulunan arkadaşlarla da imamla ilgili dalga geçiyoruz. “Kim lan bu? Nereden bulmuşlar bunu?”
Kaymakam Ünal, imamın konuşmasından sonra mikrofunu alarak imamın dua ettirmediğini belirterek, eksikliği kendisi tamamlıyor.
Konuşma yapan imamı
Yalçın da tanımıyormuş!
Geçen hafta yapılan açılışından sonra, Cahit Yalçın şirketlerin merkezinde bölgemizde bulunan gazetecileri sabah kahvaltısı verdi. Kahvaltıda şirketleri ile ilgili detaylı bilgi verdi. Kendisi ve şirketle ilgili sorulan sorulara samimi yanıtlar veren Yalçın, siyaset hariç iş hayatı ile ilgili hedeflerini anlattı.
***
Soru bölümünde açılışta konuşma yapan imam ile ilgili soru sordum.Verdiği yanıt ise düşündüğüm şeyin doğru olduğunu anlatıyordu.
Yalçın, soruya verdiği yanıtta şunları söyledi: “İmamı tanımıyorum. İmam açılışı görünce kendisi gelmiş. Kendisini kim getirdi, konuşmayı kendisine kim verdi? İnanın bilmiyorum. Ters olan bir şey vardı ben de fark ettim ama iş içten geçmişti” dedi.
Aman siz siz olun bundan sonra açılışlarda, toplantılarda kendiliğinden ortaya çıkan
din adamlarına dikkat edin. Din adamı olmayabilirler…

Esenyurt’ta ulaşım sorunu çözülmüş!

Esenyurt Belediye Meclis Toplantısı’nda söz alan AK Partili bir meclis üyesi demiş ki; “Esenyurt’un ulaşım sorunu yok.”
Hadi canım sende…
Bu konuşmayı yapan adam ya Esenyurt’ta yaşamıyor yada hiç evinden dışarı çıkmıyor.
Yuh be…
Sabahları ve akşamları Esenyurt’a girmek ve çıkmak tam bir bela…
Saç baş yoldurtmayı bırakın, insana kalp krizi yaşatır.
İnanın D-100 ve Çevre Yolundan bile daha bela bir trafik var.
Bugün 800 binin üzerine çıkmış her ay onbinlerce göç alan, hala konut inşaatın at başı gittiği, 50 katlı binaların bulutları deldiği, kentsel dönüşümün daha başlarında olan Esenyurt’ta birkaç yıl içersinde nufüs 1 milyonu bulacak.
Bununla ilgili son 13 yılda yapılmış ne alternatif yollar var nede yeni açılan yollar. Kentin girişi ve çıkışı belli. Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği kavşaklar, alt geçitler ise sadece yapıldığı anda merhem oluyor.
Sonrasında yeniden ulaşım tıkanıyor. İnsanları deli ediyor, trafiğin içinden çıkılmaz ve çözümsüz hali.
Rant açgöçlülüğü en üst boyutta.
Bırakan birkaç on yıl sonrası, birkaç yıl sonrasını hesaplayan yok.
Varsa yoksa rant, rant…
Ulaşımda alt yapı tam komalık…

Belediye başkanlarına önerim

Büyükçekmece, Beylikdüzü, Esenyurt, Avcılar Belediye Başkanlarına çağrı çıkarıyorum.
Sabahın erken saatlerinde ve akşam kentinizi helikopter ile lütfen yukarıdan bir ge-zin. Trafiğin en çok tıkandığı ve felç olduğu yollara, kavşaklara acil çözüm üretin.
Belediyenizde görev ya-pan zabıtalarınızı göreve çıkartın. Ulaşımın tıkandığı yerlerde lütfen trafiğin arap saçına dönmesine engel olsun. Mutlaka ışık olan kavşaklarda bile görev yapsınlar.
Okul önlerinde mutlaka göreve çıksınlar.
İnanın bu bile trafiğin geçici olarak tıkanmasının önüne geçecek ve saatlerce trafikte kalan insanların zaman kaybını önleyecektir.
Bunun için ne akla nede paraya ihtiyacınız var.
Sadece elinizdeki kadroyu doğru kullanabilecek planlamaya ihtiyacınız var.
Haydi, göreve.

İşçiler şimdilik kazandı, yalan kaybetti

isci

Avcılar Belediyesi’nde tam bir ‘ayranı yok içmeye…’ durumu yaşanıyor.
Maaşlar zamanında ödenemiyor. Sendikalı oldukları için, maaşları zamanında ödenmediği için eylem yaptığı için, işten atılan işçiler belediye kapısının önünde aylardır eylemde.
CHP ilçe, il, genel merkez aylardır devrede.
Nam-ı değer Toprak Ana güzel köpek yarışması yapıyor.
Ne diyelim, hayırlı olsun. Toplumlar layık olduğu ile yönetilirmiş!
***
İşçiler, sendika aylardır sorunu çözmek için Belediye Başkanı Hanay Handan Toprak Benli ile görüşmeler yapıyorlar. Güzel köpek yarışmasına duyarlı olan başkan, atılan işçilere duyarlı değil… Allahım sen akıl ver, ne olur…
Yapılan her görüşme sonrasında kriz daha da büyüyor.
En son önceki gün yapılan CHP ve işten atılan işçilerin üyesi olduğu Belediye İş Sendikası’nın üst üst düzey yöneticilerinin yaptığı toplantıda işçilerle ilgili uzlaşma kararı çıkmış.
45 gün içersinde atılan işçiler geri alınacak.
Ya atılan işçilerin yerine alınan işçiler ne olacak?
Bu sefer onlar işten atılacak. Neyse onlar için direniş örgütleyecek bir sendika yok.
Aynı zamanda işe yeni başlayan işçiler aynı zamanda eylem kırıcı oldukları için onlar için üzelecekte kimseyi bulamayacaklar.
***
Uzlaşma sonrasında Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul yaptığı açıklamada, “Bu iş bizim namus borcumuz. Bu iş çözülecek. Çözülmezse ya biz yada Belediye Başkanı istifa eder. 45 gün içersinde 270 işçi periyodik olarak işi başlayacak.”
Tanıdığımız Başkan Toprak Benli bu işçileri işe başlatmaz. Başlatırsa işçiler taşeron firma ile Türkiye’nin en pahalı çöp ihalesini yapan Tomurcuk Şirketi ile toplu sözleşme masasına oturur. Bu ne Toprak’ın nede belediye üst yönetiminin işine gelmez.
Neden mi? Gerçekten bilmiyor musunuz? Yazık. İki yıldır yazdıklarımı bir kez daha okuyun. Gerçek orada, onlarca yazdığım belgeli bilgili yazılarda duruyor.
****
Bugüne kadar işten atılan işçilerle ilgili belediye yönetimi ve Başkan Toprak Benli ve candaşlar, troller ne diyorlardı? “Çalışmıyorlar. İşi sabote ediyorlar. Belediye yönetimine küfür ediyorlar. İşçiler yalan söylüyorlar, verimsiz çalışanları işten attık. Sendika üyesi oldukları için işten atılan kimse yok.”
Belediye İş Sendikası’nin Genel Başkanı (12 Eylül öncesi öldürülen Adana Emniyet Müdürü Cevat Yurdakul’un kardeşi) Nihat Yurdakul, iki defa Avcılar’a geldi.
Ayıraca yapılan uzlaşmayı nasıl okumak gerekiyor? Atılan ve aylardır belediye önünde direnen işçiler demek ki, Belediye İş Sendikası’nın üyesi. Yani sendikalı.
Bu ne demek? Atılan işçilerle ilgili belediye yönetiminin ve trollerin söylediği herşey kocaman bir yalannnnnnn…

Son söz: Yalan söyleyenlerin hergün burnu büyüyor. Ve onlar burunlarının büyüdüklerinin farkında değiller. Yalana esir olanlar ise öyle yada böyle gerçeğin karşısında her zaman kaybediyorlar. Yeterki yalanın karşısında direnmesini bilelim…

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank