content

05 Kas

2050’de Böcekle Beslenmeyeceğiz!

Bugün Türkiye’de “Dünya 2050'de aç kalabilir” başlıklı bir haber yayınlandı. Bu dikkat çekici haberi ilk olarak NTV’de yer aldı. Diğerleri de ondan iktibas ettiler.

Pek çok kişinin midesini bulandıran ve sadece propaganda içeren bu “yalan” haberin detayları, sözde raporu yayınlayan kuruluşta gizli.
 Elbette yalanı söyleyen NTV değil ama o çirkin propagandaya bilerek ya da bilmeyerek alet olmuş...
Bir gazeteci olarak bu habere ait temel soru ve sorunlara temas etmeden önce haberi birlikte okuyalım:
NTV: “ABD merkezli bir araştırma kuruluşunun hazırladığı rapora göre, küresel kıtlığa 35 yıl kaldı. B planını ise herkesin midesi kaldırmayabilir.

Dünya nüfusu, gelecek 35 sene içinde radikal bir beslenme değişikliğine gidebilir. Bu ihtimalin ortaya çıkmasına neden olan gelişme ise, "2050'de dünya aç kalabilir!" iddiasını ortaya atan bir rapor.
 
ABD merkezli Global Harvest Initiative isimli kuruluşun hazırladığı rapora göre, küresel gıda üretimi, ilerleyen yıllarda nüfus artış hızına yetişemeyecek.
 
Rapor, 2050'de 9 milyarı geçmesi beklenen dünya nüfusunu doyurabilmek için, gıda ve tarım üretiminin yüzde 60 artması gerektiğine işaret etti. Ancak iklim değişikliği ve her yıl azalan tarım alanları nedeniyle bu artışın yakalanması gerçekçi değil.
 
İşte bu noktada, bir başka plan devreye girebilir. Bu plan, söz konusu rapor üzerinde çalışan düşünce kuruluşu Euromonitor International'a ait.
 
Kuruluşa göre, aç kalma ihtimali olan dünya nüfusu için alternatif plan, böcek yemek. Gelişmekte olan ülkelerde 2014-2030 yılları arasında et tüketiminin yüzde 87 oranında artacağını belirten kuruluş, böcek tüketmenin küresel gıda ihtiyacını karşılama konusunda tutarlı bir adım olacağı görüşünde. Kuruluş, böceklerin Güney Amerika, Asya ve Afrika kıtalarında çokça tercih edilen bir gıda seçeneği olduğunun da altını çiziyor.”
PROPAGANDA ya da KİTLE İKNA SİLAHI
Sözde haberdeki önemli noktaları koyu hâle getirdim. Zira bu bir haber değil, kirli bir propaganda.
Öncelikle şunu belirtelim ki, artık haber ve habercilik; bir kitle ikna silahına dönüşmüş durumda. Bir başka deyişle propagandaya…
Propaganda, kişilerin psikolojik yalanlara maruz bırakılarak ikna edilmesi mânâsında bir kelime...
Genelde ise propaganda, sizin gibi düşünmeyen kimseleri yahut da planlarınıza uymasını istediğiniz kitlelerin düşünce ve fikirlerini, yalan ve aldatmaca yoluyla değiştirme girişimidir.
Düşünce ve duygularınız semboller, resimler, açık yahut gizli mesaj/sloganların becerikli bir şekilde; haber, reklâm, konuşma, rapor, bilimsel yayın şekline/kılıfına büründürülerek değiştirilir.
Bu sayede “kendi isteğinizle” “kendi fikrinizmiş gibi” ikna edilerek dönüştürülür ve kirli amaca hizmet eden sözde bilgiler/verileri sahiplenir hâle getirilirsiniz.
Eflatun, sofistleri, kelime oyunlarıyla zihinleri karıştıran, hakikat veya hakikat olduğunu düşündükleri şeylerin anlamlarını engelleyen kimseler olarak niteliyor.
Bu başka bir makale konusu, ancak şunu belirtelim ki, İslam bir insanın gayri meşru yöntemlerle ikna edilmesini reddeder. Bir Müslüman’ın yapacağı tek şey, sadece ve sadece hakikati anlatıp, geri çekilmektir.
AMAÇ: BİLİNÇ KAYBI
Söz konusu haberi özensizce okuyarak geçmek yerine, dikkatle incelediğimizde gerçek amacı çözmek güç değil.
Zira mezkur haber, ustaca hazırlanmış bir PR/propaganda ürünü olup, bilinç kaybı yapmak için servis edilmiş...
Koyu bölümlerdeki detaylar incelendiğinde, 2050 yılında dünya nüfusunun 9 milyar olacağı, bu süreçte gıda üretimi yetersiz olacağı için insanların böcekle beslenmelerinin dışında bir seçeneklerinin olmadığı ya da tarımsal üretimi yüzde 60 artırmak gerektiği tezi işleniyor yahut da nüfusun azaltılması…
Bu küresel yalanların hangisini düzeltmeli?
650 MİLYON TIR GIDA ÇÖPE
Dünyada gıda ve tarımsal üretim sorunu yok. Bugün dünyada üretilen gıda 20 milyar insanı besleyecek kadar çok. Dünyada yılda 13 milyar ton (650 milyon tır) yiyecek çöpe atılıyor. (Düzeltme: TvNet yayınında sehven 16 milyon tır olarak söyledim)
Türkiye’de -batı standartlarına göre-, her yıl 115 milyon insana yetecek kadar gıda tüketiliyor. Bunun yanı sıra, Ticaret Bakanlığı’nın resmi verilerine göre, üretilen her iki üründen biri çöpe atılıyor.
Tarihi gelişmeler, Mendel ve Maltus’un birkaç asırlık palavrasını sayısız kere yalanlasa da, küresel vampirler aralıksız aynı aşağılık tezlerini işleyerek ifsadlarını sürdürüyorlar.
Bugün dünya nüfusunun 5-6 milyar kadarı çok yemek yüzünden şişman ya da obez. Buna rağmen hâlâ açlık, nüfus fazlalığı, gıda kıtlığı gibi yalanlar utanmadan haber yapılıyor. Bu medya ne kadar basiretsiz…
HABERİN KAYNAĞI KİM?
Söz konusu yalan haber, Global Harvest İnitiative yani Küresel Hasat Girişimi adlı kuruluş ile Euro Monitör International’a dayandırılıyor.
ABD merkezli bir PR kuruluşu olan Küresel Hasat Girişimi; Hibrit, GDO’lu tohum ve kimya devleri Monsanto ve DuPont, tarım makineleri devi Jhon Deere, süs ve veteriner hayvanlarına ait malzemeler pazarlayan Elanco firmalarınca idare ediliyor.
Euro Monitör International ise TÜİK gibi veri yayınlayan, ancak küresel ölçekli bir yapı. Yani küresel şeytani yapıya veri servisi yapan bir oluşum. Bu yalan haberin kaynağı da bu iblisi organlar.
Her Müslüman, haberin kaynağını ve doğruluğunu sorgulamakla mükellef. Özellikle de medya organları bu hususta daha fazla dikkatli olmalılar. Bunu yapabilmek içinde ucuz eleman yerine, itikadı sağlam, nitelikli insan çalıştırmak gerek. Bu tür insanlar ise medyanın pek işine gelmez.
ARTIK BÖCEK Mİ YİYECEĞİZ?
Öncelikle şunu belirmekte yarar var: “2050’de böcek yemek zorunda kalacağız” ifadeleri bizi iğrendirerek, tuzaklarına düşmemiz için uydurulmuş alçak bir yalan.
Siz hiç bu asırda “böcek” ve “domuz” yememiş bir Müslüman gösterebilir misiniz? İstisnalar kâideyi bozmaz, ben gösteremem. Çünkü hiç görmedim ve böyle birini tanımıyorum. Müslümanlarının belki de en temel sorunu, günümüz gıda ve haberlerine Kur’an-ı Kerim’in emrettiği çerçeveden bakamaması.
Pek çok endüstriyel gıda katkı maddesi; petrol, domuz, böcek hatta insandan elde edilebiliyor. Ama biz bütün meseleyi sadece hayvan kesimine indirgeyip, helâl sertifika ile çözüleceğini düşündüğümüz için küresel gerçeklerden bihaberiz. Kısacası akletmeyi beceremiyoruz.
DÜNYA 9 MİLYARI BESLEYEMEZ Mİ?
Maltus, dünyanın 1,5 milyar insanı besleyemeyeceğini iddia etmişti. Dünya 3 milyara çıktı, ‘5 milyarı besleyemez’ dediler. 5 milyara çıkınca, ‘7 milyarı besleyemez’ dediler. Şimdi 7 olduk, ‘9 milyarı besleyemez’ diyorlar bu sahte tanrılar.
Bir tane buğday ekiyorsunuz, ondan 7 başak çıkıyor. Her başakta türüne göre 30 ila 300 tane bitiyor. Kısaca bir tane (7x300=) 2100 tane oluyor. Birden, 2700’ü yaratan Allah, 1’den 2 milyon yüz bini ya da daha fazlasını da yaratır.
Kaldı ki Allah, yarattığı her canlının rızkının kendisine ait olduğunu taahhüt ediyor. O Allah ki, sözünden asla -hâşâ- caymaz. 7 milyarın rızkını fazlasıyla veren, 70 milyara da, 700 milyara da verir. Buna inanmayan bizden değildir. Bizde ondan beriyiz!
Aksini düşünen ziyandadır.
Bize çalışmak, ifsat ve israf etmemek, şükretmek ve paylaşmak düşer. Gayrısı yalan, dolan ve iftira!
Ey İnsanlar! Bilincinizin kirletilmesine izin vermeyin. Çevreyi belediye temizleyebilir ama bilincinizi temizle(t)mek çok güç
http://www.kemalozer.com/2050-de-bocekle-beslenmeyecegiz-506h.html

 

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank