content Aynur Avcı memur bir ailenin tek çocuğu olarak 1942 yılında İstanbul' da doğdu.Memuriyet ve ticaret hayatına emeklilikle nokta koydu.Emeklilik hayatını sosyal faaliyetlerle doldurarak, görme engelliler için İzmir' de bulunan bir dernekte sesli cd hazırlayarak paylaşımlarda bulundu.Münih Atatürk Düşünce Derneği Üyesidir. Bodrum yerel gazetesi "Çağdaş" Ve "Nokta" da "Kalemin Sesinden" adı ile köşe yazarlığı yapmıştır. Karşıyaka Sevgi Şairleri, İzmir Şiir Kütüpanesi toplulukları katılımcısıdır. Çeşitli korolar da yer aldı. Dağcılık, Fotografcılık, amatör radyo programı ilgi alanlarındadır. Duygularını dizelerde dile getiren yazar,."Külsüz Aşklar"- "Susan Dilin Çığılığı" adlı iki şiir kitabı yayımladı. Halen http://www.siirimindili.com/ Edebiyat -Kültür Ve Sanat sitesi Radyosu, yayın koordinatörü olarak görev yapmaktadır.Aynı zaman da bu radyo da her Cuma ve www.dostbahcemiz.com radyosunda her Pazartesi günleri yayın yapmakta ve şiirleri seslendirerek paylaşımlarına devam etmektedir
14 Haz

Yürek Oğlum

Samanyolu'nda yürüsem de yıldızlara inat, yine de sensizliğe zaman geçmiyor. Yürekte demlenen sözlerim yankılanıyor olsa da, cevapsızlığın duvarları sessizliğe kapanmış duyulmuyor.

Yürek Oğlum:

Sabrı işliyorum ilmek, ilmek gergefe sığmıyor, bazen. Cam kıymıklarından su damlacıkları akar içeriye. Olsun! sonra güneş kurutur ta yerlere kadar eğilir.

Bekliyorum...

Hayatı battaniyeye benzetirim; aşağı çekersin omuzların üşür, yukarı çekersin ayakların üşür, bir türlü neşen olmaz ısınamazsın. Onun için her şeyin değerini bilelim desem de sen zaten en büyük değersin ve bilensin "Yürek Oğlum."

Seni düşündüğüm de  ve düşündüklerimi düşlediğim de haksızlığın karar pusulası bozuk olsa da, hayatın yosun kokan penceresinden zamanın sayfalarını aralayıp bakıldığında, okunacak kesitlerin aldırışsız ve gösterişsiz serüveninde hayatı seyir eylerken aklın komşuluğunda kalbin daimi dostluğundan duygusal bilgileri ezgi ediniriz kulaklarımızdaki bitmeyen çınlamalara. Bazen de umudun ışığı vurunca üstüne silindiğini de biliriz geçmişte kalanların. İşte o gün ve o günün getirdikleriyle  asrın kollarında özgürleşiriz "Yürek oğlum."

Bil ki! Güzelliklerin gerçek ve hayale yakın anları  çevrelediği  ruhumuzda, var olan bu yaşamın gel-gitlerinin olmadığı bir yaşam düşünebilir misin? Düşünmediğin zamanları  hüzün olgunlaştırır insanı "Yürek Oğlum"...

Haksızlığa sebep olanlar vicdanlarını boyunlarına takacaklardır sayılı günlerin arkasından. Lakin astarlı suretle nasıl sokağa çıkacaklar ve nasıl insan yüzüne bakacaklar merak ediyorum.

Zaman sabrı öğretir… Sensiz zaman geçmiyor desem de çok yakında zamanı yaşayacaz hep beraber.

Yine sana gelemedim özür dilerim "Yürek Oğlum" cesaretimi ve  gücümü alanlara sitem ediyorum. elimde kalan gücü de  yok ettiler. Seni bekliyorum çok özledim çok. Oda arkadaşlarına selam hepinizi Allaha emanet ediyorum. Seni çok seviyorum annen.

MOR Köşeden sizlerleyim.

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to “Yürek Oğlum”

  1. 1
    Şerife Çınar Says:

    Aynur canım yürek sesin ve yüreğinden dökülenler benim yüreğime dokundu. Göz pınarlarımda bulut olup yanaklarımda yol buldu. Anne yüreğin geleceğinin ışığı olsun. Seni seviyor ve kalemini kutluyorum.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank