content

14 Haz

Yeni Size Dergisi

Gazetelerden sonra başlattığımız, dergiler serisi çerçevesinde bugün gündemimizde olan, İstanbul ve Bandırma çıkışlı ‘Yeni Size’ Dergisinin sayfalarında gezmek istiyoruz.

Size Dergisi yıllarca, rahmetli Gülten Çiçek Tural tarafından aylık yayınlandı. Sonra ‘Yeni Size’ adıyla yayınına devem etti, ediyor.

Yeni Size Dergisinin 105, 106 ve 108 nci sayıları var masamda. Sanat edebiyat, kültür ve fikir dergisi olarak, getirdikleriyle takdir gören, aranılan bir dergi Yeni Size Dergisi…

Kimliğine baktığımızda;

Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü: M. Zafer Tural.

Genel Koordinatör: Yavuz Bülent Bakiler,

Genel Sanat Yönetmeni: Sadettin Kaplan,

Teknik sanat yönetmeni: Adnan Tepecik,

Hukuk Müşaviri: Av. Suphi Seçer,

İdare Müdürü: Hüseyin Seçer,

AB Ülkeleri Genel Mümessili: M. Ali Yeni yurt,

Ankara Temsilcisi: Erdal Erdoğan…

Yayın kurulu var 16 kişiden, imzadan oluşan.

Editörden başlığıyla, M. Zafer Tural bir sunuş, önsöz, değerlendirme yapıyor her sayıda. 105. sayının editörden başlığı altında, girişte: “Çoğumuza tatilde tatlı bir rehavet çöker. Tatil dönüşü halen o ruh hali içinde vazifelerimizin başına geçeriz” denilişi dikkat çekiyor.

Yeni Size Dergisinin sayfalarında, araştırma ağırlıklı yazılar, sonra sayfaların bütünlüğü içinde şiirler dikkat çekiyor. Şimdi derginin sayfalarında yeralanlardan seçtiğimiz bazı cümleler aktaralım:

1. Arif Nihat Asya, aslen Tokat’ın Kapusuz köyünden soyu-sopu Horasan’dan çıkarak Tokat’a yerleşen Türkmen boylarındandır. Dedelerinin ikinci büyük gücü, Kapusuz köyünden Çatalcaya olmuş, Arif Nihat 1904 yılında Çatalca’nın İnceğiz köyünde doğmuş, sonra kendi ifadesiyle, İnceğiz’i Çatalça’ya, Çatalça’yı İstanbul’a bağlamışlar, İstanbul’lu olmuş. (Yavuz Bülent Bakiler, Sayı: 105)

2. Şairlerin, musikişinasların, en çok konu olarak işledikleri mevsimdir bahar. Mevsimlerin en güzelidir. Genelde bahar, edebiyatımızda ve sevgiliye ve onun güzelliğine benzetilir. Bahar hayattır, can verir, gönüllere ferahlık sağlar (Prof. Dr. Hayrettin İvgin, Sayı: 105)

3. Aşk, kalbinin bir anlık duruşunu hissetmemek, çarpıntıların ikiye katlanmasını dinleyebilmektir. Aşk, ıstırap çekmeyi hazır olmak onu kanıksıyabilmektir. Bir telefon sesin, bir gülümseyen pula hasret çekmektir (İsmet Bora Binatlı, Sayı: 106)

4. Gaziantep, Anadolu’nun ve Dünya’nın en eski yerleşim yerlerinden biridir. 6000 yıllık tarihi geçmişi ile Gaziantep tarihi ve kültürel zenginlikleri, antik kentleri, camileri, hanları, hamamları ve pek çok yeraltı, yerüstü zenginlikleri ile bir metropoldür (Emine Seviç Öksüzoğlu, Sayı: 108)

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank