Belediyelerin Ücretsiz Mamografi Yapmaları Doğru mu?

Kadıköy Belediyesi, Meral Tamer’ in Milliyet gazetesindeki yazısından öğrendiğimize göre ilçe sınırları içinde oturan kadınlar için Amerika’ dan en son teknoloji bir mamografi aleti getirtmiş.

Kadıköy Belediyesi, Meral Tamer’ in Milliyet gazetesindeki yazısından öğrendiğimize göre ilçe sınırları içinde oturan kadınlar için Amerika’ dan en son teknoloji bir mamografi aleti getirtmiş.

İlaç endüstrisinin hegemonyası altındaki tıp bilimi, iyi kolesterol adıyla da bilinen HDL-kolesterolü artırmanın kalp krizleri ve felçleri önlediği masalını anlatmaya devam ededursun…

Günümüz insanı için kutu süt çok pratik. Çünkü buzdolabına bile konmadan aylarca bozulmadan durması mümkün. Ama bu özelliği kazanması için geçirdiği işlemler, sütü süt olmaktan çıkartıyor. Adeta faydasız, ölü süt haline getiriyor.

Bu hafta “Hemşirelik Haftası“. Önce, sağlık hizmetlerinin fedakâr işçileri ve biz hekimlerin “baş tacı” çok değerli arkadaşlarımızı tebrik ediyor,

Geçen hafta Fenerbahçe-Galatasaray arasında oynanan maçtan sonra meydana gelen olaylarda polisin “biber gazı” kullanması pek çok insanın bu yüzden çeşitli

Lancet isimli tıp dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre 2010 senesinde 7 milyon 600 bin çocuk zatürree, sıtma ve ishâl gibi hastalıklar yüzünden daha 5 yaşına gelemeden hayatlarını kaybettiler.

Kavak ağacının polenlerinin alerji yapma etkisi çok zayıftır ve bahar alerjisi olanların çoğunda sebep bunlar değildir.

Kalp hastalığı, damar sertliği dendi mi, endüstrinin emrinde çalışan uzmanların ağzından “kötü kolesterol düşürülmeli” ve “iyi kolesterol artırılmalı” sözleri düşmez.

Sütte bulunan proteinlere karşı ortaya çıkan anormal tepkilere süt alerjisi adı verilir. Süt çocuklarda alerjiye yol açan besinler içinde ilk sırada yer alır. Genel manada besin alerjisi,

Gıda teröristleri dondurmaya da el attı. Havaların ısınmasıyla gözde olan dondurmada da akla hayale gelmedik hileler yapılıyor. Şeker yerine yapay tatlandırıcı, doğal sahlep yerine suni sahlep, süt yerine su ve süt tozu,

Sağlık Bakanlığı, özel hastanelerde yabancı hekim ve hemşire çalıştırabilmesinin önünü açan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) büyük tartışmalara neden olmuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın ortaklaşa hazırladığı ‘Okul Sütü Programı’ kapsamında çarşamba günü başlayan süt dağıtımı birçok ilimizde

Değerli pratisyen, aile hekimi meslekdaşlarım, İki gün önce NTV kanalında ülkemizdeki tıp eğitiminin yanlışlarına değindiğim ve çözüm tavsiyelerinde

Doktorların, Tıbbi Profesyonellik Tüzüğü’ nde belirtilen standartlara uyup uymadıklarını ve hastalarıyla münasebetlerinde açık sözlü ve dürüst olup olmadıklarını belirlemek amacıyla yapılan araştırmada doktorların onda birinin hastalarına yalan söyledikleri ortaya çıktı.

Türkiye’ de 10 sene öncesine göre sağlık alanında devrim niteliğinde değişiklikler oldu. Anketler halkın yüzde 73’ ünün, Sağlıkta Dönüşüm Programı olarak adlandırılan bu değişikliklerden memnun olduğunu gösteriyor.

Antibiyotik mi Yumurtadan Çıkar, Yumurta mı Antibiyotikten Çıkar? Bizim üreticiler -özellikle de piliç üreticileri- şiddetle karşı çıkıyor olsalar da daha kısa zamanda daha fazla et elde etmek için

25 farklı daldan 24 bin doktor üzerinde yapılan bir araştırma “az para alıyoruz, geçinemiyoruz” diye durmadan şikâyetçi olan doktorların dünyanın parasını kazandıklarını ortaya koydu.
2009 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi
Designed By Online Groups