content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

18 Eki

Velittin Küçük Aday mı? Gülkoku, Büyükçekmece’den Aday Adayı

Yerel seçim takvimi yaklaştıkça adaylar boy vermeye başladılar... CHP'de başlayan aday adaylığı müracaatları, partiyi bir adım daha önde tutuyor. Çünkü alanda onlarca aday adayı yarın seçim varmış gibi kendileri için ve tabiki partileri için çalışıyorlar.
AK Parti'de ise adaylık takviminin açıklanmasıyla beraber, alanda bulunan aday adaylarına yenileri eklenmeye başladı.
****
Gürpınar Belde Belediyesi'nde 3 dönem belediye başkanlığı yapan, 2009 yılında yürüttüğü kampanya ile dikkatleri çeken, İstanbul'da ilçe belediyelerinde belediye meclis üyeliği bulunmayan, büyükşehir belediye meclisinde temsil edilmeyen, il genel meclisinde ise olmayan MHP o'nun sayesinde ilçe belediyesinde 5 meclis üyesi, Büyükşehir ve İl Genel Meclisi'nde ise 1'er meclis üyesi ile temsil edildi.
Bahsettiğim ismi hatırladınız. Velittin Küçük.
2009 seçimlerinde 22 bin 500 oy alan Velittin Küçük, bugün Beylikdüzü'nde belediye seçimlerinde bence en önemli kilit isimlerden biri.
Başkan Küçük'ün yakın çevresinden aldığım bilgiye göre yerel seçimlerde aday olduğunu deklere etmiş. 15 Kasım tarihine kadar bekleyeceği ifade edilen Başkan Velittin Küçük'ün, aday aday olmayacağı da söyleniyor.

Yakın çevresine 'hangi partiden aday olacak?' diye sorduğumuzda ise ilginç yanıt aldık. Başkan Küçük'ün hangi partiden aday olacağı belli değilmiş.
****
Kendisini yakından tanıdığım Velittin Küçük'ün aday olmayı düşündüğünü yakın çevresine söylemesi ve hangi partiden aday olacağını söylememesini ise bir seçim taktiği olduğunu düşünüyorum.
Hangi siyasi parti, hangi aday adayı kamuoyu yoklaması yaptırırsa yaptırsın Velittin Küçük isminin tüm kamuoyu yoklamalarında çıktığını düşünüyorum.
Başkan Küçük'ün, 15 Kasım tarihini belirlemesini ise, partilerin genel merkezlerinin yaptıracağı kamuoyu yoklamalarında adının o tarihe kadar önde çıkacağı düşüncesinde kaynaklandığını düşünüyorum.
****
AK Parti ve CHP sadece Beylikdüzü'nde değil her seçim bölgesinde kamuoyu yoklamalarında önde çıkan, ayrıca teşkilatlarda bir tevecühü olan adayları tercih edeceğini düşünüyorum. İşte bu gerçeğin, Velittin Küçük'ün beklentilerini yüksek tuttuğuna inanıyorum.
Velittin Küçük'ün herhangi bir partiden adaylık teklifi gelmediğinde ise, tercihinin Beylikdüzülü bir adaydan yana olacağı, yakın çevresi tarafından ifade ediliyor.
Ayrıca 2009 seçim sonuçlarına bakınca, Velittin Küçük ismini yanına alan bir siyasi partinin veya başkan adayının da şansı oldukça yüksek görülüyor.

Ayrıca, pazar günü çok küçük bir gurup ile bir sabah kahvaltısında buluşarak, seçim startı verileceği söyleniyor.

Aday olduğu ilçede
kaybolacak olanlar...

2011 seçimlerinde CHP'nin bir milletvekili adayı Avcılar'da kaybolur. Ve bir tanıdığını arayarak kaybolduğu yeri tarif ederek, kendisinin alınmasını ister. 3. Bölge’yi bilmeyen, ilçelerini tanımayan, sokaklarında dolaşmamış olan milletvekili adayı bir taksi çevirse, gitmek istediği yeri söylese yakın çevresine de rezil olmayacak, bizde bugün bunu yazmayacaktık.
Ancak bir taksi çevirmeyi bile akıl etmeyen, aday olduğu bölgeyi tanımayan bir milletvekili adayı...
Yerel seçimler yaklaştıkça belediye başkan aday adayları, meclis üyesi aday adayları ortalıkta cirit atıyor. İnanın bunların bazılarını, aday oldukları kenttin bir sokağında, caddesinde, mahallesinde bıraksanız kentin merkezini bulamazlar.
İşte bu adamlar büyük büyük laflar etmiyorlar mı, insanı çileden çıkartıyorlar
.
Hele CHP'de olanlar ise çok büyük laflar ederlerken aynı zamanda diğer aday adayları için özellikle şansı olan adayar için bel altından çalışmıyorlar mı?
****
Aday olduğu kentin sokaklarında yanında kimse olmadığında kaybolacak olanlar, seçimlerde buralarda olmayacakları o kadar aşikar ki...
“Neden buradan adaysın, yaşadığın yerden aday değilsin?” sorsanız beylik laflarının çok olduğunu biliyorum.
Beylikdüzü'nde CHP'nin kimi aday adayları güçlü gördüğü aday için de karşı kampanya yürütüyorlar. Yalan diz boyu... İnsanda utanma olur... Görülüyor ki, utanmada yok...
Ve bunlar, kendileri olduğunda seçimleri kazanılmış görüyorlar. Ne de olsa Solun adayı imişler.

Beylikdüzü'nde seçimleri ilçe seçim kurulu şimdiden CHP'ye teslim edecek ya... Çantada keklik görüyorlar Beylikdüzü'nü... 2009 yerel seçimlerinin analizini bile yapmıyorlar, 2011 seçimlerinin sonuçlarına bile bakmıyorlar.
Allahım sen onlara akıl fikir ver... Başka ne söyleyebilirim ki...

Okan Gülkoku,
Büyükçekmece'den aday adayı

Büyükçekmece AK Parti'de sürpriz bir aday adayı bayramdan sonra müracaat edecek. Bu isim, ilçenin yerlilerinden, köklü ailelerinden Okan Gülkoku...
2004 yılında Mimarsinan'da seçimlerin kazanılmasında önemli aktörlerden biri Gülkoku... 2009 yılından beri parti içersinde çalışıyor.
Aday olduğunda CHP'nin adayı kim olursa olsun seçimleri kazanacağına inanıyor. Büyükçekmece'de son iki seçimdir yapılan hataların tekrarlanmadığında AK Parti'nin seçimi kazanacağını iddia eden Gülkoku, parti içersinde yaşanan ikiliğide ortadan kaldıracağına ve partiyi ilçede zafere ulaştıracağını söylüyor.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank