content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

20 Ağu

Var Olmanın Dayanılmaz Hafifliği

Söz verilir ve söz tutulmazsa ne olur? Bu soruya çeşitli yanıtlar verilebilir. Benim tek yanıtım var. Söz verdiğiniz kişiye karşı ayıp etmişsinizdir. Yoksa iki kişinin arasında verilen sözün, toplumu ilgilendiren tarafı yoktur.

Onun içinde taraf olmayanların "O'na söz vermiştin neden sözünü tutmadın seni yalancı ilan ediyoruz" deme hakları yoktur.

Ya verilen söz topluma karşı söylenmişse ve kamusal boyutu varsa, işte o zaman söyleyen kurum ve kişi güvenilmezdir.

Politikada topluma karşı söylenen sözler, vaat edilenler yerine getirilmezse; toplumun da sözünü yerine getirmeyenleri yalancı ilan etme ve hesap sorma hakkı olduğunu düşünüyorum.

Dün ve bugün (yerel ve merkez) iktidarda bulunanların ve muhalefet olanların topluma karşı verdikleri sözü tuttuklarına inanmıyorum.

Verilen sözleri tutmayanların kamuya karşı suç işlediğini düşünüyorum.

Politikada verilen sözlerin tutulmamasının cezası iktidardan uzaklaştırılmak oluyor. Politikacılar için ise ceza unutulmak oluyor. Ya topluma karşı verilmiş sözlerini yerine getirenlerin ödülü ne oluyor?

Bir iktidarın devamlılığı ve itibar. Sözünü tutan için ise, mutluluk ve hayatın içinde 'var' olmanın dayanılmaz hafifliği. Hayatın içinde 'var' olmanın dayanılmaz  hafifliğini yaşamanız diliğiyle...

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank