content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

29 Eyl

Ünye Neden Olmasın..!

Sözlükte ve halk arasında, insanlar üzerinde olumsuz etki, istenmeyen ve dinleyene bir anlam ifade etmeyen, hoşa gitmeyen aşırı sesler gürültü olarak tarif edilmektedir.
Saygıdeğer okurlar her şey insan için yapıldığına ve bundan böyle de yapılacağına göre, iki günlük fani dünyada ömrümüzü rahat ve huzur içerisinde geçirmek istiyorsak seçilmiş, atanmış veya sade vatandaş olarak mutlak surette hayata dair kurallara uymalı, uymayanları kesinlikle uyarmalıyız. Bu insan olmamızın bir gereğidir.

Ancak her ne hikmetse, her canlıyı özelliklede insanları olumsuz yönde etkileyerek hasta eden, hatta yatağa kadar düşürebilen gürültü çıkarılan fakat bir türlü uygulanmayan onlarca yasaya rağmen günümüzde en çok karşılaşılan çevre kirliliklerinin başında gelmektedir.

Ne yaparsak yapalım, kime başvurursak vuralım, ilgili ilgisiz herkes olur mu efendim derhal gereği yapılır ya da yapılmalıdır şeklinde ahkâm kesmesine rağmen gürültü azalacağı, mevcut kanunlar uygulanarak azaltılacağı yerde, araçların ( taksiler, kamyonlar, motor bisikletler) daracık cadde ve sokaklarımızda sebep oldukları aşırı gaz basma yanında havalı kornalarıyla oluşturdukları gürültülere bir yere kadar eyvallah, ancak eğitim camialarından, özelliklede okullarda, camilerimizde, belediye hoparlörlerinde megafonların sesi normalinden fazla açılınca artarak devam etmesi yetmezmiş gibi, birde yerel yönetimlerin cadde ve sokaklarımızda yaptıkları demir yada çelik mazgallar yok mu! Üzerlerinden her araç geçtiğinde özellikle gecenin sessizliğini delen oldukça gıcık gürültüye sebep olmaktadırlar.

Şimdi bu mazgallar olmak zorundalar kardeşim diyenlerimiz var, olacaktır da.

Ama gürültüye sebep olmalarına karşı daha farklı alaşımlar kullanılarak önlem alınamaz mı acaba..!
İnsanlarımızın mağduriyetlerine sebep olan gürültü sadece bizlerin yaşadığı Ünye de değil, aynı şekilde komşularımızda ve hatta ülke genelinde de vardır. Ama birilerinin insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen bu tehlikeli gidişata (gürültüye) erinde ve sonunda bir gün bir şekilde bir yerleşim yerinden başlayarak mutlak surette dur demesi gerekli olduğuna ve olacağına göre, son 20 yılı aşkın bir süredir ve halen birinci sınıf bir ilçe olan ve 12 Eylül 1980 yılından buyana her dönem parlamentoda en az bir milletvekili ve bir bakanla üst düzeyde temsil edilen Ünye, pilot yerleşim yeri seçilerek işi bilenlerce yapılacak özel ve önemli çalışmalar neticesinde gürültüden arınmış yaşanabilir, sessiz, sakin, modern, çağdaş, her daim tercih edilecek örnek yerleşim yeri Ünye neden olmasın diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Ünye Neden Olmasın..!

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank