content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

14 Mar

Terme Ağacı

 

Böyle bir ağaç mı var demeyiniz. 
Belki “literatür” denilen o tuhaf kavrama göre yok. Kanun değil ya bu “ucube” kelime. 

Efendim Terme'de göreve başladığımdan beri her gün yeni bir şeyle karşılaşıyorum. Bunlardan bazıları daha önce kaleme almaya çalışmıştım. Dikkatimizi çeken başka şeyler de olursa onları da kaleme almayı düşünüyoruz elbet.

Bu haftaki konumuz bir ağaç. Ağaç dedikse öyle her yerde bulunan türden değil. Kimse altı üstü bir ağaç bunun neresi yazılır demesin. Yazılır efendim. Hem de bal gibi yazılır. Hem Fen Bilgisi dersi

öğretmeni olursa insan her türlü canlı dikkatini çeker insanın. 
Şimdi ağacın biyolojik yapısı, genetik özellikleri ekosistemdeki yeri hususunda malumat vermek değil niyetim. Botanikten de bahsetmeyeceğim. 

Öyle ise…
Tamam anladım kala kala edebiyatı kalıyor geri diye içinden geçirenler de olabilir. O da olmayacak.
O olmayacak, bu olmayacak ne olacak ya?

Öyleyse gelelim sadede. Bu ağaççın yaprakları sanki “püskül” gibi. Kah taraklı, kah aralıklı. Öyle fındık, kavak gibi yayvan değil. Mısır gibi şeritli değil. İncir gibi parçalı değil. Çiçekleri sarı ve kokulu. Hem de güzel kokulu.  Terme'de çok değil sayıları. Evci beldesinden alın da o yol üzerinden Bağsaray'dan Hüseyinmesçit beldesine gelene kadar az da olsa rastlarsınız. 

Adını sordum bilmiyoruz dediler. Kimi bilmem nere kavağı, kimisi yaban söğüdü gibi isimler attı ortaya. Anca en son Terme Halk Eğitim binası önünde de rastlayınca hem fotoğrafını çektim hem de bir bile olur umuduyla bu yazıyı yazdım. 

Eğer hakikaten bilen varsa ismini bildirmesi çok önemli. Bu hususta Ziraat Müdürlüğü, Tarım İlçe Müdürlüğü ve bu konuyla ilgisi olan vatandaşların bize yardımcı olacağını düşünüyoruz. 
Gel gelelim yazımızın başlığına…

Bu ağacı ilk defa Terme'de gördüğümden adını geçici olarak “Terme Ağacı” olarak koyduk. Sırtımızda yük değil ya; gerçek ortaya çıkınca asıl ismi konmuş olur. 
Ne demiş atalarımız “Vekil asıl gibidir.” Biz de geçici olarak “Terme Ağacı” ismini vekaleten koyduk bu ağaca. 

Yolu bu zamanlarda Halk Eğitim Merkezine düşen olursa binanın hemen giriş kapısında olan ağacın isminin ne olduğunu bilen varsa içerideki yetkililere de söyleye bilir.
Sürçü tahmin ettikse af ola…

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank