content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

14 Mar

Asker

Bilmezsin asker, sen orda olunca unuturuz seni... Olmaz asker unutulmazsın. Hatırlanırsın ama yakınımız asker olduğunda hatırlanırsın. Ya da diğer arkadaşlarını şehit verdiğimiz de. Ama bil ki; biz unutsak; annen unutmaz, baban unutmaz, yakınların unutmaz, sevdiğin unutmaz. Her an olmasa bile hep bir şekilde akıldasın. Gündüz akılda yoksan; gece rüyadasın. Bütün dualar senin içindir. Seni seven herkes elini yüreğine koyar, başlar duaya... Ama kimse bilmez senin ne halde olduğunu. Aç olmadığın kesin, üzerinde eksiğinde yoktur. Anan baban olmazsa bile komutanların vardır; sahip çıkarlar sana.
Peki! asker hiç korkmaz mısın? Kışın o soğuğunda, ayazında nöbette beklerken, hiç yüreğin titrer mi? Titrer değil mi asker? Askersin ama insansın... Kim bilir o an neler düşünürsün, aklından kimler, neler geçer, ne hayaller kurarsın? İçin de ne fırtınalar kopar, kimse bilmez asker.

Seni en iyi komutanların anlar asker. Çünkü onlarda senin geçtiği o yollar dan geçti. Kızma onlara asker. Onlar düzen ister, disiplin ister, çalışkanlık ister. Asker olmak zordur. Ağır gelir, bir an önce bitsin istersin ama bitmez. Sayarsın günleri tek tek, beklide saatleri de sayarsın! Daha önce hiç zamanın bu kadar önemli olduğunu bilmezdin değil mi? Ya! Şehitler asker; onları görünce yüreğin nasıl çapar? Eminim bizdeki bu öfkenin on misli sende olur. İstersin değil mi o kanı bozukları bulup öldürmeyi, korkmazsın değil mi o an ölümden? Bıraksak gidi vereceksin oraya. Şehit yoldaşlarının yanına... Ama o soğukta göreve çıkmak, bilmediğin dağlara çıkmak ne ağırdır, ne korkutucudur değil mi asker? Korkarsın; ama öfken korkundan ağır gelir asker.

Her şehit arkadaşına, senin için daha çok acır değil mi? Analar, babalar, eşler, çocuklar ağlar ve sen onlar kadar hissedersin değil mi içlerinde ki o yangını...
Bunları neden yazdım asker? Ben hiç asker olmadım, olmayacağım. Ölümden korkarım her insan kadar. Ama iş vatan kurtarmaya gelince bende bir Gazi Nine olurum. Her iş zordur, her şey zordur, yaşamak daha bir zor. Oysa; asker olmak en zorudur ama kimse bilmez. Kendi çapımda, kendimi senin yerine koyarak yazmak istedim bir şeyler, beklide hatırlatmak istedim o canım halkıma asker olmayı. Hani siz soğuktan titrerken, saatlerce ayakta nöbette beklerken, akşam erkenden yatıp, sabah erkenden kalkıp görevine giderken, ben ve halkım unuturuz seni ve diğer askerlerimizi. Şehitler olunca akla gelirsiniz en çok. Ama sonra, yas tutmak yerine, verdiğimiz moladan çıkıp, gözyaşlarımızı silip, dünya hali deyip, aynen devam ederiz eğlenmeye, içmeye.

AFFET BİZİ ASKER!......

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank