content

07 Ara

Tekirdağ Yeni İnan Gazetesi

Gazetelerin sayfalarındaki gezimin devamı olan seri araştırma-yazılarımı sürdürüyorum. Bugün sütunumun konuğu, 8 normal sayfayla Tekirdağ’da günlük yayınlanmakta olan “Tekirdağ Yeni İnan Gazetesi.

Tekirdağ Yeni İnan rahmetli Cahit Çelebi dostumun uzun süre yayınladığı, Anadolu Basını içerisinde önemli bir yeri olan gazetelerimizden biri, başında geleni.

 

Tekirdağ Yeni İnan Gazetesi’nin 17bin 347 – 17 bin 363. sayıları arasındaki sayıları var masamda. Şimdi bu sayıların sayfalarında gezip, tespitlerimi ortaya koyacağım:

Önce Gazetenin kimliğine bakıyorum: Sahibi Ayten Çelebi, Yazı İşleri Müdürü: Recep Nahit Çelebi, Yazarlar: Hakkı Sarıgül, Mehmet Serez, Sayfa Editörü: Saadet Aysel, Muhaberler: Necla Atakan, Hasan Sezer Hakan Baba, Yılmaz Mehmet Genç, Mustafa Çetin, Gülcan erim. Tlf:0282-261 19 93

Tekirdağ Yeni İnan Gazetesi sayfalarında yazıları yayınlananlar, kimlik bölümünde ismi geçenlerle sınırlı değil. Bunlardan bazı isim sıralaması yapmak istiyorum:

Rahmetli Cahit Çelebi dostumun “Kıssadan Hisse” köşesinin yeni adı: “Söz Keserse”, Makale yazarları: recep Nahit Çelebi,  N. Durak Başbuoğlu, Muhsin Durucan, Mustafa Çetin, Prof.Dr. Poyraz Ülger, Hasan Akarsu, Adem Altın, Nazif Karacam, Mahmut Gerlen, Hüseyin Bayol, Prof.Dr. Nail Yılmaz, İbrahim Uzun, Ahmed Şahin, Cahide Ulaş Aytar.   

 

Şimdi bu isim ve imzalardan bazılarının yazdıklarından kısa alıntılar yapmak istiyorum.

1. Önümüzdeki zaman, şehrimiz için önemli. Şehrimiz kısmetse Büyükşehir olacak. (Recep Nahit Çelebi)

2. Atalarımız ‘Yılanın başı küçükken ezilir” demir. Demiş de kim dinlemiş. Minicik yılanlar, çiyanlar zaman içinde büyüdükçe büyümüş ve bizi yutar hale gelivermişler (Mustafa Çetin)

3. Yunus Emre, geniş yelpazede tüm insanların gönlünde yeri olan ve sevilen bir candır (Muhsin Durucan)

4. Ne güzeldir dört gözle beklediğin bir haberin gelişi. Ağrının dinmesi. Yıllar sonra bir gün, bir yerde çocukluğ4unda eninin senin için yaptığı kurabiyelere rastlamak (Cahide ulaş AYtar)

Şimdi, Tekirdağ Yeni İnan Gazetesinin sayfalarına dönelim, siyasi olmayan bazı haber başlıkları aktaralım:

-Diplomasını torunundan aldı/Rekolteyi artırmak için: Kiraz Eylem Planı/Fas toprakları, Tekirdağ’da üretilen makinelarla ekilecek/Tekirdağ Limanından ihracat devam ediyor/Alt yapı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor,

-En çok mavi kapak, konserlerden sonra toplanıyor/Madde bağımlılığı ile mücadele şart/Tekirdağ Belediyesi Halkoyunları Ekibi, AKçay’da birinci oldu/14 Bakan eskiten Kültür Merkezi inşaatı hızlandı,

-İtfaiyemiz can kurtardı/İş Dünyası çekte sıkıntılı günler yaşıyor/Kentsel dönüşüm başlıyor/Başkan Dalgıç, en başarılı 4. Belediye Başkanı oldu vd.

 

GÜNÜN SÖZLERİ:

 

1. Bir iş adamının yeteneği; bir malı çok olduğu yerden değerli olduğu yere getirebilmektir. (Emerson)

2. Yalanlar gerçeklerle bağdaşmadığı gibi, genellikle kendi aralarında da çatışırlar.  (Daniel Webster)

3. Mutluluk, gençlikte beklenmedik şeylerde, yaşlılıkta ise alışkanlıklarda aranır. (P. Courty)

4. Dinlerseniz, size her zaman doğru yolu gösteren bir sesin var olduğunu unutmazsınız. (Thomas Hughes)

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank