content
30 Eki

Tapu Dairelerinde Neler Oluyor?

Yakın zamanda tapu dairesine yolunuz düştümü? Eğer cevabınız evetse eminimki tapu dairesine ilk girdiğinizde sizde benim gibi şok olmuş ve acaba yanlışlıkla bir banka şubesinemi girdim diye düşünmüşsünüzdür.
Tapu daireleri görsel olarak bankalardan daha iyi durumda. Altyapıya yapılan yatırımlar ve imaj çalısmaları ile gerek işlemlerin bilgisayar ortamında hızlı ve güvenli yapılması gerekse işlemler için beklerken klimalı , şık koltukların olduğu lcd televizyonlarla donatılmış, piyasadan daha ucuza fotoğrafınızı kendi kendinize çekebildiğiniz fotoğraf çekme bölümü de bulunan bekleme odaları ile verilen hizmet kalıtesi artmış çalışan memurları güler yüzlü ve çoğu üniversite mezunu kalifiye memurları ile tapu daireleri artık çok farklı.

Yukarıda saydıklarıma ek olarak ağustos 2011 tarihi itibariyle tapularda yeni bir uygulama başladı.

||| Nedir Bu Tapudaki Yeni uygulama ?
- ARTIK TAPU İŞLEMLERİ İSTEDİĞİNİZ TAPUDAN YAPILABİLECEK
Tapu işlemlerinin taşınmazın bulunduğu yerdeki tapuya gidilerek yapılması artık şart değil istediğiniz tapuya giderek Türkiye nin herhangi bir yerindeki gayrimenkulünüzü satabilecek yada üzerine ipotek koyabileceksiniz Örneğin Bodrumdaki bir taşınmazını İstanbul daki tapu dairesinde satabileceksiniz.

Tapu Sicil Müdürlüklerinde otomasyon uygulaması(TAKBİS) zaten başlamıştı TC kimlik no su ile bir kisinin Tüm Türkiye"deki gayrimenkul bilgilerine tek tuşla ulaşılabiliyordu bu sistem özellikle mahkemeler ve icra müdürlükleri tarafından sıkça kullanılmaktadır. Şimdi bu sistemden istediği tapu müdürlüğünde satış veya ipotek yapabilme imkanı da eklenerek daha detaylı yararlanılmaya başlandı .

Tapu işlemlerinin bulunduğu yerin dışındaki başka tapularca da yapılabilmesine ilişkin yönetmelik 01/08/2011 tarihinde yürürlüğe girdi ve uygulama başlamış oldu bu vesile ile tüm tapu çalışanlarına kolaylıklar diler TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ nüde bu başarılı hizmetlerinden dolayı kutluyoruz.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank