content İstanbul’da doğdu. Aslen Düzceli'dir.İlk, orta ve lise tahsilini, İstanbul’da tamamladıktan sonra, 1991 yılında girdiği Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden 1995’te mezun oldu. Aynı yıl Mardin Derik Lisesi edebiyat öğretmeni olarak atandı. 1997 yılında Ankara – Gölbaşı Anadolu Lisesi edebiyat öğretmeni olarak geldiği okulda mesleğine devam etmektedir. Lise yıllarında başlayan şiirle ilgisi, üniversite öğrenimi içersinde heves olmaktan çıkmış ve branşı gereği sanatın bu dalıyla ciddi olarak ilgilenmeye başlamıştır. Şiir üzerine yazdığı makaleleri ve şiirleri “İlk Yaz, Erciyes, Sarmaşık, Gülpınar, Simav Anadolu, Maki, Hisler Bulvarı, Kümbet, Karınca, Bizim Ece, Size, Çağrı,Bizim Külliye, Berceste, Türk Dili vb... birçok dergide yayınlanmıştır. Son beş yıl içinde, Milli Eğitim Bakanlığı adına, Başkent Öğretmenevi ve Milli Eğitim Şura salonunda, öğretmen şairlerin katıldığı toplam altı şiir dinletisi organizasyonu gerçekleştirmiş, birçok Devlet töreninde de sunuculuk görevinde bulunmuştur. 2006 yılında yapılan seçimde İLESAM Yönetim Kurulu üyesi olarak seçildi ve 2008 Ocak ayına kadar İLESAM'ın Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Birçok dinleti ve toplantı da, “Şiir Estetiğimiz ve Şiirde Olması Gerekenler” konulu bildiri sunmuş ve konferans vermiştir. Türk edebiyatı ve şiirine yaptığı katkılardan dolayı, Antalya ve Simav'da (Kütahya) düzenlenen şiir organizasyonlarında "Türk Şiirine ve Kültürüne Hizmet Ödülü"ne layık görülmüştür. 2006’nın Ekim ayından itibaren Polis Radyosu’nda “Gönül Köprüsü” adlı bir şiir-edebiyat ve sanat programı yapmıştır. 2007’nin Ekim ayından itibaren ise, yine Polis radyosunda, her Perşembe günü saat 21’de yayınlanan “İmbikten Damlalar” adlı şiir-edebiyat ve sanat programını yapmaktadır. “Mektuplarıyla Cahit Sıtkı” adlı inceleme, "Mogan Şiir Akşamları", "Mogan Şiir Akşamları (2008)" ve "Anne Konulu Şiirlerden Seçmeler" adlı üç antoloji eseri bulunmaktadır. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Halk Edebiyatı alanında “Âşık Edebiyatında Ağıt Konulu Destanlar”adlı tez çalışmasıyla master yapmıştır.
27 Ağu

Süvedâya Mektup(IX)

 “ Zor olsa da farketmez, yakalarım yıldızı.”

Dün gece, evimin bahçesinde oturmuş, tabiatın huzur veren sesini dinlerken gözüm birden asumana takıldı ve maralım, gökte kayan bir yıldız görünce ikimiz için de bir dilek tuttum. Nidâlarım, her ne kadar sana ulaşmasa da, bir şekilde aşkımdan haberdar olduğunu hissediyorum. Sana dair taassubumu senden gayrı herkes biliyor ve aşkın beni her dem zillete düşürse de, yine de her nefes alışımda vuslatını arzuluyorum.

Göklerdeki binlerce yıldızdan daha parlaksın benim için. Gün boyu seni bulmak için tuttuğum nöbet, geceleri de gökyüzüne karşı devam ediyor. Yere nüzul edeceğin anı kaçırmak istemiyorum. Seni, nümayişle karşılayacak olan ben olmalıyım; aşkımıza dair yazdığım bercesteleri sana okumalı ve viran olmuş gönlümün içinde herkesten gizlediğim gül-i ranayı sana ben sunmalıyım.

Ezâ ve cefâların bir gün bitecek ve tecessüsüm bir gün nihâyete erecek sevgili. Hakikatin üstünü hiçbir sır örtemez; cevher nerede olursa olsun değerlidir. İstikbâle dair muhayyilemde tasavvur ettiğim ve bir gün özgür olacağına inandığım öyle düşünceler var ki... Ah bir bilsen, hemen bana koşarsın ama ilk önce bu zulmetin üstümüzden kalkması lazım.

Bazı bazı, nâmütenahi bir huzur kaplıyor içimi. Mefkûreme yaklaştığımı hissediyor ve alıyorum kalemi elime. İrticalen öyle mısralar dökülüyor ki kâğıda, güzelliği ve derinliği karşısında bazen ben bile hayret düşüyorum. Aşkımıza dair mısraların hafızamda demlendiğini hissediyorum. İnsanın temayülü neyse, gönlünde ne varsa aklı o yönde çalışırmış sevgili. Aşk deryâsında, benim rotam da, dümenim de sensin. Akıbetim ne olursa olsun, bana verdiğin ilhamla seni ve aşkımı anlatmaya devam edeceğim.

İntizârım, ancak ve ancak seni bulduğumda son bulur. Yolunda bazen bedbin olsam da, bu ruh hali geçici. Zorluklar bazen beni hedefimden uzaklaştırsa da, zülfünden yayılan koku rehberim olur. Ey Dilrubam, yağmurun yağdığı günler benim de ağladığımı, geceleri asumanda seni aradığımı ve her doğan güne yeni bir ümitle başladığımı bil. Hülasa, sana dair duygularım her zamankinden daha güçlü, müsterih ol...

28.06.2007

Mehmet Nuri PARMAKSIZ

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank